Svend Andersen wrote:
> Hvad er forskellen på grødris og risotto-ris ?
> (bortset fra prisen 
Det ved jeg ikke, men et opslag i Lademanns Madvareleksikon
giver følgende:
  Italienske ris
  En stor og rundkornet ristype. Der findes
  både brune og hvide ris, og deres konsistens
  er velegnet til den klassiske risret /risotto/
  Grødris
  Et poleret, rundt og buttet riskorn, der
  koger helt ud. Det anvendes til grød og i
  buddinger.
Men jeg har prøvet at lave risotto af hurtigkogte
grødris fra Kvickly. Der var en opskrift på pakken
til risotto (og risengrød), det gik fint og det
smagte godt. Hvilken slags disse hurtigkogte ris
var, ved jeg så ikke.
Men man kan faktisk lave risotto af alm. ris
f.eks. paraboiled - men det bliver aldrig så godt
som med risotto-ris.
-- 
Mike 
http://home2.inet.tele.dk/kautaq