| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Ganske almindelige kogte røde pøhlser Fra : Jørn Ibsen | 
  Dato :  17-10-02 13:57 |  
  |  
 
            Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
 Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det 
 selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
 gemt i pøhlsevandet ?
 Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt 
 undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos 
 pøhlsemanden.
 Nogen råd ?
 Mvh. ji
 PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
 -- 
 Posted via Mailgate.ORG Server -  http://www.Mailgate.ORG
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           vagn torup & rikke b~ (17-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~ | 
  Dato :  17-10-02 14:11 |  
  |   
            
"Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
 news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
 > Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
 >
 > Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
 > selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
 > gemt i pøhlsevandet ?
 >
 > Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
 > undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
 > pøhlsemanden.
 >
 > Nogen råd ?
 >
 > Mvh. ji
 >
 > PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
 >
 > Hej Jørn
 Ja, du kunne da spørge.
 Jeg har hørt noget med eddike engang, men om det er rigtigt ved jeg ikke.
 MVH Rikke
 www.rikkebachmann.webbyen.dk - Nu i efterårsfarver
 > --
 > Posted via Mailgate.ORG Server -  http://www.Mailgate.ORG
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Svend Andersen (17-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Svend Andersen | 
  Dato :  17-10-02 15:28 |  
  |  
 
            ji@iteration.dk writes:
 >Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det 
 >selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
 >gemt i pøhlsevandet ?
 >
 >Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt 
 >undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos 
 >pøhlsemanden.
 >
 >Nogen råd ?
 Stil dig udenfor i regn og blæst og spis dem, så er det helt det samme    
hilsen Svend A
 Internet for mennesker:
 http://www.enterpol.1go.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Rene' Hjorth (17-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  17-10-02 14:56 |  
  |  
 
            [Jørn Ibsen | Thu, 17 Oct 2002 12:57:09 +0000 (UTC)]
 >Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt 
 >undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos 
 >pøhlsemanden.
 Mange pølsemænd bruger en boullionterning (du ved, de kedelige
 saltterninger fra Knorr) og et lille løg - som du også har prøvet.
 Men tror du ikke at "hemmeligheden" er at hos en pølsemand ligger de vel
 5-6 timer i vandet for at få smag?
 >PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
 Afgjort en god idé :)
 René
 www.rene.hjorth.com 
&   www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Gerner (17-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gerner | 
  Dato :  17-10-02 18:16 |  
  |   
            On Thu, 17 Oct 2002 15:55:52 +0200, Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net> wrote in
 dk.kultur.mad+drikke:
 
 
 >Men tror du ikke at "hemmeligheden" er at hos en pølsemand ligger de vel
 >5-6 timer i vandet for at få smag?
 
 Jeg tror ikke de ligger længere i vandet end det tager at køre vognen fra
 garagen til stadestedet og opstillingstiden. Pølserne varmes ikke op før vognen
 er klar. Ifølge den pølsemand jeg kendte en gang. (WT mand, så man kunne
 bestille pølser over radioen og så var de klar når man kom frem til Sankt Hans
 Torv)
 
 -- 
 Gerner
 
 fuku wa uchi, oni wa soto
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Inger Pedersen (17-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger Pedersen | 
  Dato :  17-10-02 21:23 |  
  |   
            
 "Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
 news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
 > Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
 >
 > Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
 > selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
 > gemt i pøhlsevandet ?
 
 Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
 pølsemændene - prøv og spørg...
 Hilsen Inger
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Rene' Hjorth (18-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  18-10-02 21:15 |  
  |  
 
            [Inger Pedersen | Thu, 17 Oct 2002 22:22:57 +0200]
 >Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
 >pølsemændene - prøv og spørg...
 Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
 at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
 almindelige forbrugere.
 Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)
 René
 www.rene.hjorth.com 
&   www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Jan Bøgh (23-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Bøgh | 
  Dato :  23-10-02 18:39 |  
  |   
            "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
 news:vqq0ruohi7q4g24b4jftt12phlom4h3m3g@4ax.com...
 
 > >Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
 > >pølsemændene - prøv og spørg...
 >
 > Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
 > at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
 > almindelige forbrugere.
 >
 > Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)
 
 Og jeg har fra en produktionsleder hos netop Steff Houlberg hørt det
 modsatte. Og han er et yderst troværdigt menneske, så jeg anser oplysningen
 for god nok. Og da jeg ad omveje fik en kasse med 'pølsemandspølser' -
 godtnok dem, der skal steges - blev jeg overbevist. Jeg kan i hvert fald
 ikke få de samme pølser hverken hos slagter eller i supermarked.
 
 vh
 Jan
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Rene' Hjorth (23-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  23-10-02 19:51 |  
  |  
 
            [Jan Bøgh | Wed, 23 Oct 2002 17:38:52 -0000]
 >> Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
 >> at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
 >> almindelige forbrugere.
 >>
 >> Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)
 >Og jeg har fra en produktionsleder hos netop Steff Houlberg hørt det
 >modsatte. Og han er et yderst troværdigt menneske, så jeg anser oplysningen
 >for god nok.
 Fint, som du også kan læse på ovenstående, var jeg ikke HELT overbevist
 :)
 >Og da jeg ad omveje fik en kasse med 'pølsemandspølser' -
 >godtnok dem, der skal steges - blev jeg overbevist.
 Og de har/havde vel også samme fordel, som hos pølsemanden, at de kan
 steges grundigt og langsomt, UDEN at sprække?
 >Jeg kan i hvert fald ikke få de samme pølser hverken hos slagter eller i supermarked.
 Vi må finde ud af hvor :)  Måske Metro eller Inco har dem?
 René
 www.rene.hjorth.com 
&   www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Rømer (18-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rømer | 
  Dato :  18-10-02 08:02 |  
  |   
            Hej
 Rikkes forslag med eddike er autentisk -
 jeg har det fra hestens egen mund!
 
 Forsøg dig lidt frem - en slat til en grydefuld - men hvor meget er en slat?
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Niels L. (18-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Niels L. | 
  Dato :  18-10-02 13:23 |  
  |   
            
 "Rømer" <romer@esenet.dk> skrev i en meddelelse
 news:3dafb2f6$0$28812$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hej
 > Rikkes forslag med eddike er autentisk -
 > jeg har det fra hestens egen mund!
 >
 > Forsøg dig lidt frem - en slat til en grydefuld - men hvor meget er en
 slat?
 >
 >
 
 Yes!...eddiken er meget vigtig. Det er den der giver det rigtige 'knæk' når
 man spiser den.
 
 Sådan gør jeg:
 
 Vand
 bouillonterning
 salt
 peber
 eddike (en kopfuld)
 øl (en sjat)
 løg (rigeligt)
 
 ....og lad så pølserne ligge i vandet så længe som muligt!
 
 Med venlig hilsen
                           Niels L.
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           teknik (18-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : teknik | 
  Dato :  18-10-02 13:25 |  
  |   
            
 
 "Jørn Ibsen" wrote:
 
 > Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
 >
 > Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
 > selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
 > gemt i pøhlsevandet ?
 >
 > Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
 > undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
 > pøhlsemanden.
 
 En sjat eddike gør skindet sprødt - og giver en lille smule smag - et
 drys af det 3. krydderi (smagsforstærker) giver ekstra smag.
 Sidstnænte bruges også til ristede pølser - et drys i olien der bruges på
 varmepladen.
 Ovennævnte er et tip fra byens bedste pølsevogn
 Venlig hilsen
 --
 Villy Erichsen
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kåre Weng Madsen (18-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen | 
  Dato :  18-10-02 16:13 |  
  |   
            
 "Jørn Ibsen"  skrev i en meddelelse
 
 > Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
 >
 > Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
 > selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
 > gemt i pøhlsevandet ?
 
 
 i den grilbar jeg engang arbejdede i var hemmeligheden eddike, og
 grøntsagsboullion. Den med øl har jeg også hørt fra flere andre steder.
 
 Som en anden er inde på, så ligger pølserne ofte også længere tid i vandet.
 Og vigtigt er det også at vandet ikke må koge.
 
 Men faktisk tror jeg at den vigtigste faktor er den en anden nævnte....
 stemningen.
 
 Jeg vil vædde med, at den pølse du spiser ved pølsemanden er en du har mere
 "brug" for, og en du glæder dig mere til end den du selv tilberede. Måske er
 det koldere, det blæser osv. osv....
 
 Kåre
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bjarke Bundgaard (21-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard | 
  Dato :  21-10-02 12:52 |  
  |  
 
            Undskyld platheden... men jeg kunne ikke nære mig...
 I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
 pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de
 fleste med et glimt i øjet - men andre med foruroligende alvor - at
 pølsemænd i nødens stund tømte deres blære i pølsegryderne. Jeg har sågar
 hørt én påstå at urin havde samme virkning på pølserne, som folk her i
 gruppen har påpeget er eddikes egenskab, nemlig en positiv effekt på
 pølseskindets sprødhed...
 Men, men men... det ha' nu ikke skræmt mig fra at spise en pølse i ny og næ,
 om end det primært bliver til de pandestegte varianter. I øvrigt er jeg
 absolut mest til de nye Langelænder pølsevognene, mens jeg ofte finder Steff
 Houlberg og Tulips vogne noget skuffende...
 Nå, men det var bare en lille afsluttende plathed....
 Bjarke
 "Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> wrote in message
 news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
 > Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
 >
 > Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
 > selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
 > gemt i pøhlsevandet ?
 >
 > Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
 > undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
 > pøhlsemanden.
 >
 > Nogen råd ?
 >
 > Mvh. ji
 >
 > PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
 >
 >
 > --
 > Posted via Mailgate.ORG Server -  http://www.Mailgate.ORG
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Gerner (21-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gerner | 
  Dato :  21-10-02 17:48 |  
  |   
            On Mon, 21 Oct 2002 13:52:04 +0200, "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@email.dk> wrote
 in dk.kultur.mad+drikke:
 
 >Undskyld platheden... men jeg kunne ikke nære mig...
 >I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
 >pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de
 
 Tja, du kunne se på hvor staderne er oprettede.
 
 Der er jo også andre ting som skal ud, ik'
 
 -- 
 Gerner
 
 fuku wa uchi, oni wa soto
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Søren Lindholt (21-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Søren Lindholt | 
  Dato :  21-10-02 19:48 |  
  |  
 
            "Gerner" <gerner@teknik.dk> skrev i en meddelelse > >Undskyld platheden...
 men jeg kunne ikke nære mig...
 > >I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
 > >pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de
 >
 > Tja, du kunne se på hvor staderne er oprettede.
 >
 > Der er jo også andre ting som skal ud, ik'
 Jeg tror alene lugten fra kogekarret ville afsløre hvis denne vandrehistorie
 var udbredt. Men vi er i hvert fald mange der ved hvorfor der var en
 pølsemand i Ribe i gamle dage der blev kald "pis-august" og ingen vi kendtte
 ville spise der   )))
 Helges pølsevogn ved Domkirken derimod, en vældig gourmetoplevelse.
 Håndskårne brød fra klapristeren, sennepen under pølsen osv osv,
 Og nu vi er i gang, så minder dit navn mig jo om Gerners Grill på
 Frederiksalle i Århus, orv man dnogen gode burgere de laver midt om natten,
 og selve hastigheden hvormed de kan lægge hotdogs og burgere sammen er et
 besøg værd, det går VIRKELIG stærkt...
 mvh Søren
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Jakob Andersen (21-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jakob Andersen | 
  Dato :  21-10-02 20:52 |  
  |  
 
            "Søren Lindholt" <lindholt@person.dk> wrote
 > Helges pølsevogn ved Domkirken derimod, en vældig gourmetoplevelse.
 > Håndskårne brød fra klapristeren, sennepen under pølsen osv osv,
 Nu når vi er ved de gode pølsevogne, kan jeg varmt anbefale et besøg hos
 "Tages pølsebod" på boulevarden i Aalborg.
 Der bruges pølser fra Slagter Munch i skagen (  http://www.munch-skagen.dk/ )
 Det er GUF!
 --
 Jakob Andersen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Søren Lindholt (24-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Søren Lindholt | 
  Dato :  24-10-02 10:19 |  
  |   
            
Jakob Andersen <jakob@effectus.dk> wrote in article
 <ap1lqt$2ng9$1@news.cybercity.dk>...
 > Nu når vi er ved de gode pølsevogne, kan jeg varmt anbefale et besøg hos
 > "Tages pølsebod" på boulevarden i Aalborg.
 > 
 > Der bruges pølser fra Slagter Munch i skagen (
 http://www.munch-skagen.dk/ )
 > 
 > Det er GUF!
 > 
 Akkurat, byens bedste pølsevogn! Jeg har handlet der siden han åbnede
 første dag, det har været omkring 1990
 Han får også lavet pølsebrødene hos en bager osv. osv...
 -- 
 Søren
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Nette (23-10-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Nette | 
  Dato :  23-10-02 18:14 |  
  |   
            
 "Jørn Ibsen" wrote
 > Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
 > selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
 > gemt i pøhlsevandet ?
 >
 > Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
 > undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
 > pøhlsemanden.
 >
 > Nogen råd ?
 
 Røger du dine egne pølser?
 
 Nette
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |