|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Lagkage Fra : Kothoga
 | 
 Dato :  21-11-02 21:08
 | 
 |  | hejsa..
 Nu står jeg på lørdag og skal holde fødselsdag og vil gerne lave nogle gode
 lagkager..
 Det må gerne være anderledes.... fx marcipan osv...
 Nogen gode råd.. S'føli må kagecreme af div.arter godt indgå
 
 Håber på gode råd
 
 Mvh
 
 Jørgen H
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter W. Bosse (22-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  22-11-02 07:17
 | 
 |  | 
 
            "Kothoga" <Kothoga@rulez.dk> skrev således ...
 > Nu står jeg på lørdag og skal holde fødselsdag og vil gerne lave nogle gode
 > lagkager..
 Søg evt. efter tidligere lagkage-indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 Don't forget to listen to Radio Jazz on FM 102,9 MHz
 Monday-Friday 21.00-04.00 and Saturday-Sunday 12.00-16.00
 Koebenhavns Jazzradio on 102,9 FM, Hybrid 104,5 FM
www.radiojazz.dk    - Djaaazz!
            
             |  |  | 
  Louise (24-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Louise
 | 
 Dato :  24-11-02 20:06
 | 
 |  | 
 
 "Kothoga" <Kothoga@rulez.dk> skrev i en meddelelse
 news:arjee4$259v$1@news.cybercity.dk...
 > hejsa..
 > Nu står jeg på lørdag og skal holde fødselsdag og vil gerne lave nogle
 gode
 > lagkager..
 > Det må gerne være anderledes.... fx marcipan osv...
 > Nogen gode råd.. S'føli må kagecreme af div.arter godt indgå
 >
 > Håber på gode råd
 >
 > Mvh
 >
 > Jørgen H
 >
 
 Hej Jørgen
 
 En lagkage jeg har fået god respons på er denne:
 
 du skal bruge:
 3 almindelige lagkagebunde
 ca. 200 g. mørk (helst over 70%) chokolade
 Ca. 3/4 l. fløde
 Nutella e.l.
 makroner
 ca. 2 bananer
 'rutebiler' (en slags småkager)
 marcipan
 hindbærsyltetøj
 Evt. cognac
 
 Den første bund smører du med et lag hindbærsyltetøj, og arrangerer
 makronerne ovenpå. Er du til lidt spiritus i kagen, så kan du evt. komme
 nogle dråber cognac e.l. på hver makron og lade det stå og trække lidt.
 
 Chokoladen smeltes. Fløden piskes stiv - en stor skefuld røres i den
 smeltede chokolade, hvorefter chokoladeblandingen vendes i flødeskummet.
 Rutebiler knuses og vendes i blandingen ( blandingen må gerne være lidt
 grødet, men ikke for tør).
 ca. 1/4 del af flødeskumsblandingen kommes ovenpå makronerne.
 
 Bund nr. 2 smøres med nutella. Marcipanen rulles ud i den tykkelse man
 ønsker, og skæres i en cirkel så stor som lagkagebunden - lægges ovenpå
 nutellaen.
 Bananen skæres i skiver og fordeles ovenpå marcipanen og 1/4 del mere af
 flødeskumsblandingen kommes ovenpå.
 
 Den 3. bund lægges ovenpå, og den resterende flødeskumsblanding fordeles
 over hele kagen - på toppen og på siderne.
 
 Pynt gerne med reven chokolade.
 
 Kagen er bedst, hvis den lige når at stå og trække i køleskabet i mindst 1
 time, og smager bare himmelsk :0)
 
 Held og lykke med det og tillykke med fødselsdagen :0)
 
 Louise
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |