|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Opskifte på pizzabund. Fra : Brian
 | 
 Dato :  27-11-02 16:28
 | 
 |  | Hej Gruppe..
 
 Der er vel ikke en venlig sjæl der gerne vil dele sin opskrift
 på en god pizzabund..
 
 På forhånd tak
 
 
 Brian
 
 
 
 
 |  |  | 
  vagn torup & rikke b~ (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  27-11-02 19:31
 | 
 |  | 
 "Brian" <toft2002@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3de4e492$0$213$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
 > Hej Gruppe..
 >
 > Der er vel ikke en venlig sjæl der gerne vil dele sin
 opskrift
 > på en god pizzabund..
 >
 > På forhånd tak
 >
 >
 > Brian
 >
 > Hej Brian
 Det vil jeg!!! Dvs. det er nu ikke min men alligevel.
 Du skal gå ned i dit supermarked og se om du kan få noget
 mel i en postrød pose fra Zeze, der hedder "elastisk". På
 tilbud koster 500 gram 4.95 kr. Brug opskriften på posen (og
 selvfølgelig melet indeni), så får du verdens bedste
 pizzabund!
 MVH Rikke
 --
www.rikkebachmann.webbyen.dk Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
 til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
 ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
            
             |  |  | 
  June Last (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : June Last
 | 
 Dato :  27-11-02 19:42
 | 
 |  | 
 >mel i en postrød pose fra Zeze, der hedder "elastisk". På
 >tilbud koster 500 gram 4.95 kr. Brug opskriften på posen (og
 >selvfølgelig melet indeni), så får du verdens bedste
 >pizzabund!
 >MVH Rikke
 >
 >--
 >www.rikkebachmann.webbyen.dk Det lyder meget spændende  - jeg troede jeg kendte de tilgængelige
 typer her i landet - kan du vende tilbage med flere oplysninger - evt
 om distrubtøren eller fabrikanten eller spefikke butikke der
 forhandler den - Det ville være dejligt !
 -- 
 Kærligst June
            
             |  |  | 
   Padmé (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  27-11-02 22:36
 | 
 |  | 
 
            det kan bl.a. købes i føtex..
 Padmé
 "June Last" <Junelast@hotmail.com> wrote in message
 news:3de5118e.8179041@news.tele.dk...
 >
 > >mel i en postrød pose fra Zeze, der hedder "elastisk". På
 > >tilbud koster 500 gram 4.95 kr. Brug opskriften på posen (og
 > >selvfølgelig melet indeni), så får du verdens bedste
 > >pizzabund!
 > >MVH Rikke
 > >
 > >--
 > >www.rikkebachmann.webbyen.dk >
 > Det lyder meget spændende  - jeg troede jeg kendte de tilgængelige
 > typer her i landet - kan du vende tilbage med flere oplysninger - evt
 > om distrubtøren eller fabrikanten eller spefikke butikke der
 > forhandler den - Det ville være dejligt !
 >
 > --
 > Kærligst June
            
             |  |  | 
    June Last (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : June Last
 | 
 Dato :  27-11-02 23:00
 | 
 |  | On Wed, 27 Nov 2002 22:35:36 +0100, "Padmé" <dfgs@nonhotmail.com>
 wrote:
 
 >det kan bl.a. købes i føtex..
 >
 >Padmé
 >
 Fint . . der er en føtex på vej til vores by til næste år .. hitter
 noget mel i en anden by, næste gang jeg er "på tur"
 
 
 
 --
 Kærligst June
 
 
 |  |  | 
     Svend Emil (14-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Svend Emil
 | 
 Dato :  14-12-02 22:21
 | 
 |  | 
 
            "June Last" <Junelast@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3de54016.20092683@news.tele.dk...
 > On Wed, 27 Nov 2002 22:35:36 +0100, "Padmé" <dfgs@nonhotmail.com>
 > >det kan bl.a. købes i føtex..
 > >
 > >Padmé
 > >
 > Fint . . der er en føtex på vej til vores by til næste år .. hitter
 > noget mel i en anden by, næste gang jeg er "på tur"
 I skanderborg har vi det i KC.
 Jeg kan kun tilslutte mig, dette elastiske Zeze mel er helt vildt godt !!!
 (også til boller o.lign)
 --
 ---    Svend Emil (o: ---
            
             |  |  | 
      vagn torup & rikke b~ (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  15-12-02 11:45
 | 
 |  | 
 "Svend Emil" <svendemil@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3dfba0b5$0$47066$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > "June Last" <Junelast@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 > news:3de54016.20092683@news.tele.dk...
 > > On Wed, 27 Nov 2002 22:35:36 +0100, "Padmé"
 <dfgs@nonhotmail.com>
 > > >det kan bl.a. købes i føtex..
 > > >
 > > >Padmé
 > > >
 > > Fint . . der er en føtex på vej til vores by til næste
 år .. hitter
 > > noget mel i en anden by, næste gang jeg er "på tur"
 >
 > I skanderborg har vi det i KC.
 > Jeg kan kun tilslutte mig, dette elastiske Zeze mel er
 helt vildt godt !!!
 > (også til boller o.lign)
 > --
 > ---    Svend Emil (o: ---
 >
 > Føtex sælger Zeze mel i næste uge til 5.95 for 500 gr.
 Ganske vist kun 1 kr. sparet i forhold til normal prisen men
 alligevel....
 MVH Rikke
 --
www.rikkebachmann.webbyen.dk Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
 til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
 ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
            
             |  |  | 
   vagn torup & rikke b~ (28-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  28-11-02 15:27
 | 
 |  | 
 "June Last" <Junelast@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3de5118e.8179041@news.tele.dk...
 >
 > >mel i en postrød pose fra Zeze, der hedder "elastisk". På
 > >tilbud koster 500 gram 4.95 kr. Brug opskriften på posen
 (og
 > >selvfølgelig melet indeni), så får du verdens bedste
 > >pizzabund!
 > >MVH Rikke
 > >
 > >--
 > >www.rikkebachmann.webbyen.dk >
 > Det lyder meget spændende  - jeg troede jeg kendte de
 tilgængelige
 > typer her i landet - kan du vende tilbage med flere
 oplysninger - evt
 > om distrubtøren eller fabrikanten eller spefikke butikke
 der
 > forhandler den - Det ville være dejligt !
 >
 > --
 > Kærligst June
 Hej June
 Jeg køber den altid i Prima
 MVH Rikke
 --
www.rikkebachmann.webbyen.dk Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
 til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
 ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
            
             |  |  | 
   Fru Hof (28-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Fru Hof
 | 
 Dato :  28-11-02 17:34
 | 
 |  | 
 "> Det lyder meget spændende  - jeg troede jeg kendte de tilgængelige
 > typer her i landet - kan du vende tilbage med flere oplysninger - evt
 > om distrubtøren eller fabrikanten eller spefikke butikke der
 > forhandler den - Det ville være dejligt !
 >
 > --
 > Kærligst June
 
 Hej June!
 
 Jeg har flere gange købt det i Netto. Findes også i min lokale superbest
 (Aalborg).
 
 nvh
 Tove
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mette Nylander Sørup (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  27-11-02 18:07
 | 
 |  | 
 
            > Der er vel ikke en venlig sjæl der gerne vil dele sin opskrift
 > på en god pizzabund..
 >
 > På forhånd tak
 >
 >
 > Brian
 >
 Jo selvfølgelig.... køb en pose amo pizzamel. På posen findes den bedste
 pizzadej   . Hemmeligheden er, at dejen æltes længe og grundigt.
 Mvh.
 Mette
            
             |  |  | 
  Nielsen (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nielsen
 | 
 Dato :  27-11-02 23:07
 | 
 |  | 
 
            Pizzadej
 1 pakke gær
 1½ tsk. sukker
 3-4 kopper mel - evt. durumhvedemel
 1 kop varmt vand
 2 spsk. olivenolie
 1 tsk. salt
 Opløs gæren i det varme vand med sukker og lad det smelte.
 Bland 2 kopper mel, salt og olie i en stor skål. Tilsæt gærblandingen og rør
 til dejen er lind.
 Tilsæt yderligere mel, til dejen kan formes til en kugle og er let at have
 med at gøre.
 Læg dejen på et klæde, let bestrøet med mel, og ælt den til den er let og
 elastisk (8-10 minutter).
 Læg så dejen i en smurt skål, dæk den til og lad den hæve på et varmt sted,
 til den har nået dobbelt størrelse (ca. 1 time).
 Slå dejen ned og ælt den igen. Lad den derefter hæve 20-30 minutter. Rul
 dejen ud i en cirkel og lav en ½ cm. kant hele vejen rundt.
 Pizzaen bages - med fyld - på en forvarmet pizzasten, som er drysset med
 majsmel ved 200-225 grader i 25 minutter - eller indtil skorpen er
 gyldebrun.
 Pizzaen kan også bages på en bageplade med bagepapir, men bliver dog bedst
 med bagesten.
 Denne pizza har en meget tyk bund. Ønsker man i stedet en pizza med knap så
 tyk bund, kan man nøjes med halvdelen af gæret.
 --
 Nielsen
 -------oooOOooo-------
http://outsearch.dk/opskrifter  - velbekomme    |  |  | 
  Iggy (14-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Iggy
 | 
 Dato :  14-12-02 18:42
 | 
 |  | Her er opskrift til 3 af de almindelige runde pizzaer.
 500 g mel, 3 dl vand, 2 spsk olivenolie, 10 g gær, 10 g salt.
 Pizzaerne bages på bagesten som kan købes hos mange isenkræmmere eller
 italienske specialforretninger.
 Opløs gæren i vandet, tilsæt olien og derefter mel og salt. Ælt til dejen
 føles smidig og kun lidt klæbrig. Juster med vand eller mel
 1. hævning: Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk med plastfilm. Lad den stå
 45 min. - 1 time- ved stuetemperatur til den er hævet til næsten det
 dobbelte.
 2.hævning: Læg dejen ud på et let melet bord og ælt 1 -2 minutter til
 luftboblerne er væk. Skær dejen ud i 3 stykker og form til kugler på
 størrelse med tennisbolde. Dæk med plastfilm og lad dem stå ca. 15 minutter,
 (de kan nu stå i køleskab i ca et døgn og de kan også fryses )
 Formningen: Tryk hver kugle ned i en lille bunke mel og pres til en flad,
 tyk cirkel på et let melet bord. Hold midt på en kagerulle (eller vinflaske)
 og rul dejen væk fra dig, mens den anden hånd holder igen på dejen. Dejen er
 meget elastisk og vil defor gerne trække sig tilbage til sin oprindelige
 form. Drej hele tiden dejen, mens den strækkes til ca 30 cm i diameter. Brug
 så lidt mel som muligt under formningen, ellers blive dejen tør. Gnid spaden
 grundigt med mel og placer den formede pizzadej på spaden.
 Dæk dejen med et tyndt lag tomatsovs, men lad ca.1 cm langs kanten være fri.
 Under bagningen vil kanten hæve op og forhindre, at fyldet løber af. Kom
 mozarella ost på - derefter andet fyld.
 Bagning: Sæt bagestenen midt i ovnen og skru helt op for ovnen 275 - 300
 grader. Husk mindst 5 minutters ekstra opvarmningstid efter at termostaten
 er slukket for at sikre, at stenen er gennemvarm. Bagetid er ca 10 minutter.
 God fornøjelse og velbekomme.
 Husk at en "ægte" italiensk pizza skal være enkel, det skal ikke ligne en
 oprydning i køleskabet.
 Angående træspaden kræver det lidt øvelse :
 Sæt spaden helt ind på bagestenen og med et par beslutsomme ryk trækkes
 dejspaden ud under pizzaen. Sørg for rigeligt med mel under dejen, så skulle
 det kunne lade sig gøre.
 Øvelse gør mester: Øv dig evt med at lade pizzaer helt uden fyld. Du skal
 bare pensle med olivenolie og drysse med lidt salt inden bagningen. dette
 bliver til en pizza bianca.
 Hilsen Britter
 "Brian" <toft2002@hotmail.com> wrote in message
 news:3de4e492$0$213$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
 > Hej Gruppe..
 >
 > Der er vel ikke en venlig sjæl der gerne vil dele sin opskrift
 > på en god pizzabund..
 >
 > På forhånd tak
 >
 >
 > Brian
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  janesol (26-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : janesol
 | 
 Dato :  26-05-03 12:15
 | 
 |  | 
 
            "Brian" skrev d. 27-11-02 16:28 dette indlæg :
 > Hej Gruppe..
 > 
 > Der er vel ikke en venlig sjæl der gerne vil dele sin opskrift
 > på en god pizzabund..
 > 
 > På forhånd tak
 > 
 > 
 > Brian
 >  
 ------------------------------------------------------------------------
 --------- 
 hej. 
 Køb en pose Finax pizzamel men tørgær pose fastlimet på toppen så skal
 du kun tilsætte vand og du får en pizzabund som på det bedste pizzaria.
 hilsen
 janesol
 >
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  kim rasmussen (26-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kim rasmussen
 | 
 Dato :  26-05-03 13:21
 | 
 |  | 
 Hej brian
 Her er en opskrift på den ultimative pizzadej :
       Den ultimative pizzadej.
       Dejen kan gemmes i ca 2 dage i køleskabet eller den kan fryses og
 gemmes i ca 2 måneder.Det er den langsomme hæve tid der giver smagen i
 bunden. Denne opskrift er til 2 bunde på ca 23 cm.
            30 gram gær
            4 spsk.lunkent vand ca 40 grader
            1 1/2 spsk olivenolie
            1 1/4 dl koldt vand
            ca 265 gram hvedemel + mel til æltning
            3/4 tsk. salt
       Tilberedning
            opløs gæren i det lunkne vand til vandet har en cremet
 konsistens,ca 10 minutter.Rør olivenolien og det kolde vand i og salt og ca
 1/4 af melet , bliv ved med at røre til massen er helt jævn,rør resten af
 melet i til dejen ikke klistrer mere.
             Del dejen i 2 portioner og rul til 2 boller, skal hæve ca 1 time
 hvis dejen skal bruges med det samme under et fugtigt klæde, eller læg dem i
 et lille fad dækket med et fugtigt viskestykke over i køleskabet.
             Tages ud 15 minutter før brug fra køleskab eller hvis de fryses
 drysses med mel og lægges i fryseposer og nedfryses
             Ved brug fra fryseren , lægges den frosne dej i en skål ,pensles
 med olie , dækkes let med film og tør op enten et døgn i køleskab eller 2
 timer i stuetemperatur,den optøedede dej skal være opsvulmet og blød at røre
 ved
 -- 
 Mvh
 Kim Rasmussen
www.leChef.dk Din køkkenchef på nettet
 begin 666 transparent.gif
 K1TE&.#EA`0`!`/ ``````/___R'Y! $```$`+ `````!``$```("3 $`.P``
 `
 end
            
             |  |  | 
   Lene (26-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lene
 | 
 Dato :  26-05-03 15:23
 | 
 |  | 
 "> Her er en opskrift på den ultimative pizzadej :
 >
 >       Den ultimative pizzadej.
 >       Dejen kan gemmes i ca 2 dage i køleskabet eller den kan fryses og
 > gemmes i ca 2 måneder.Det er den langsomme hæve tid der giver smagen i
 > bunden. Denne opskrift er til 2 bunde på ca 23 cm.
 >
 >
 >
 >            30 gram gær
 
 Ser fint ud, men 30 gram gær! Har du prøvet med mindre? 2-3 gram gær er
 rigeligt til den mængde mel? Så slipper man også for smagen af gær.
 Mvh
 Casper
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |