|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Gammel Sherry, Portvin & Madeira.Kan det d~ Fra : guffy
 | 
 Dato :  07-12-02 18:34
 | 
 |  | 
 
            Jeg har under rydning af et dødsbo fundet 6 flasker gammel portvin,
 sherry og madeira fra årene omkring 1950, de er uåbnede men enkelte ser
 ud til ikke at være helt tætte, der er løbet meget lidt ud da de har
 ligget ned.
 Kan der udover tømmermænd være nogen risiko ved drikke disse ?
 Vil de have deres oprindelige smag eller vil de evt være udrikkeligen ?
 Med venlig hilsen
 Guffy
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Thomas Hjort (07-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Hjort
 | 
 Dato :  07-12-02 18:50
 | 
 |  | 
 "guffy" <guffy.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
 news:47qI9.61598$HU.4271595@news010.worldonline.dk...
 > Jeg har under rydning af et dødsbo fundet 6 flasker gammel portvin,
 > sherry og madeira fra årene omkring 1950, de er uåbnede men enkelte ser
 > ud til ikke at være helt tætte, der er løbet meget lidt ud da de har
 > ligget ned.
 > Kan der udover tømmermænd være nogen risiko ved drikke disse ?
 > Vil de have deres oprindelige smag eller vil de evt være udrikkeligen ?
 
 Jeg mener sagtens du kan drikke det. Den høje alkoholprocent gør at
 sherry/portvin bevares fint.
 
 
 Mvh Thomas
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Weis (07-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Weis
 | 
 Dato :  07-12-02 19:05
 | 
 |  | 
 "guffy" <guffy.news@kandu.dk> wrote in message
 news:47qI9.61598$HU.4271595@news010.worldonline.dk...
 > Jeg har under rydning af et dødsbo fundet 6 flasker gammel portvin,
 > sherry og madeira fra årene omkring 1950, de er uåbnede men enkelte
 ser
 > ud til ikke at være helt tætte, der er løbet meget lidt ud da de har
 > ligget ned.
 
 Uha, du må hellere sende det til mig. Så skal jeg nok sørge for
 miljørigtig destruktion.
 
 Spøg til side. Det kommer an på om det fra start har været en god
 kvalitet vin og hvordan de har været opbevaret. Men gammel portvin og
 madeira kan være en gudedrik (sherry har jeg ikke megen erfaring med),
 og 50 år er i den sammenhæng ingen alder. Men hvis det oprindeligt har
 været billig "madvin", så er den formodentlig bare sur eller næsten
 smagsløs.
 Farligt tror jeg ikke det kan blive. Det har jeg i hvert fald aldrig
 hørt om.
 
 mvh
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jan Bøgh (07-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  07-12-02 19:37
 | 
 |  | "guffy" <guffy.news@kandu.dk> wrote in message
 news:47qI9.61598$HU.4271595@news010.worldonline.dk...
 
 > Jeg har under rydning af et dødsbo fundet 6 flasker gammel portvin,
 > sherry og madeira fra årene omkring 1950, de er uåbnede men enkelte ser
 > ud til ikke at være helt tætte, der er løbet meget lidt ud da de har
 > ligget ned.
 
 Bare det var mig.
 
 > Kan der udover tømmermænd være nogen risiko ved drikke disse ?
 
 Selvfølgeligt kan der være en risiko. Hvem ved om årsagen til de lækkende
 propper er, at giveren har forgiftet indholdet med arsenik, og at modtageren
 har haft en mistanke og aldrig fået flaskerne smidt ud.
 
 > Vil de have deres oprindelige smag eller vil de evt være udrikkeligen ?
 
 Altså borstset fra den indlysende forgiftningsfare, kunne du jo prøve at
 smage. Tør du af indlysende grunde ikke, så har jeg en mundskænk - bare send
 mig flaskerne, så skal du nok få en rapport.
 
 vh
 Jan
 - der har et problem med at svare seriøst på spørgsmål der
 starter med: Er der nogen risiko.....
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mulle's mor Heidi (07-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mulle's mor Heidi
 | 
 Dato :  07-12-02 21:52
 | 
 |  | 
 
            <klip>
 "guffy" <guffy.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
 news:47qI9.61598$HU.4271595@news010.worldonline.dk...
 > Jeg har under rydning af et dødsbo fundet 6 flasker gammel portvin,
 > sherry og madeira fra årene omkring 1950, de er uåbnede men enkelte ser
 > ud til ikke at være helt tætte, der er løbet meget lidt ud da de har
 > ligget ned.
 </klip>
 Hejsa....jeg ville sørme da se om jeg ikke kunne sælge dem for en god pris!
 Jeg har selv med held solgt utallige flasker vin på nettet, jeg fik faktisk
 1000kr. for en flaske rødvin fra 1935...
 Så hvis du er "bange" for at smage, så sælg dem, scor kassen, og brug
 pengene på øl :)
 Hilsen Mulle's mor
http://hei.homepage.dk/julegodter.html |  |  | 
 |  |