|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Vis os dit køleskab ! Fra : Mureren
 | 
 Dato :  14-12-02 15:39
 | 
 |  | I forlængelse af tråden "Hvad fik du til middag i går ?", ku' jeg godt tænke
 mig at vide hvad alle i andre har stående som "standard" i køleskabet.
 Altså ikke noget der havner i køleren "ved lejlighed", men ting som mere
 eller mindre alting indgår i husholdningen...
 Krydderier m.v. er selvfølgelig også velkomne...
 Og hvis du/i er rigtig "hardcore", så beskriv hvor og i hvilke retter disse
 ingredienser hører til...
 
 Mureren
 
 
 
 
 |  |  | 
  Pia J (14-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia J
 | 
 Dato :  14-12-02 16:28
 | 
 |  | Mine basisvarer er rimelig få.
 
 Køleskab:
 minimælk
 kærgården
 sennep
 Heinz ketchup
 chilimos
 lime-vinaigrette dressing (Svansø)
 marmelade
 honning
 rødbeder
 Cheasy tomat/basilikumsauce
 grøn pesto (pastella tror jeg min yndlingsvariant hedder, køber en hel stang
 og fryser dem ned)
 salsa
 
 Grønt:
 kartofler
 gulerødder
 løg
 hvidløg
 citroner
 tomater
 alle andre grønsager/frugt skifter fra uge til uge eller årstid
 div. frossent grønt, især majs
 dåsetomater
 
 Krydderier:
 Oregano
 merian
 timian
 persille
 Kikkoman soya
 Worchestershire
 kardemomme
 kanel
 ingefær
 vanille
 muskat
 Tzatziki krydderi
 Middelhavskrydderi
 citronpeber
 diverse grillkrydderier, kartoffeldrys og karrytyper, når jeg ser noget nyt.
 basilikum i vindueskarmen
 tomatpure
 
 nudler
 pastaskruer
 ris
 linser
 
 Og jeg har ikke glemt pålæg. Jeg hader rugbrødsmadder og supermarkedspålæg,
 hellere rester fra gårsdagens middag. Eller hjemmebagt rugbrød med ost - men
 det gider jeg ikke lave...
 
 :Pia
 
 
 
 |  |  | 
  Mulle's mor Heidi (14-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mulle's mor Heidi
 | 
 Dato :  14-12-02 17:57
 | 
 |  | 
 
            Mælk, smør, kartofler, marmelader, ketchup, ost/ skæreost (samt ananas-ost
 til kattene)
 Dette er mine "basisvarer" men jeg interesserer faktisk heller ikke for at
 lave mad *smil* - jeg vil hellere spise god mad, andre har lavet :o
 Til gengæld spiser jeg ret meget chokolade ...
 Venlig hilsen "chokoladegrisen" Heidi
http://hei.homepage.dk/julegodter.html |  |  | 
  Sofie Kurland (14-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sofie Kurland
 | 
 Dato :  14-12-02 19:21
 | 
 |  | Altid i mit køleskab (ofte som det eneste, er en værre sjatkøber):
 Grana (til carbonara), æg (især til scrambled eggs m. ketchup), mayo, remo,
 ravigottesauce (røres i yoghurt m. klipppet purløg og serveres som kold sovs
 til fiskefrikadeller), ribsgelé (til stegeben), yoghurt naturel 0,5% (til
 dressinger og indiske retter), tahin (til hummus og falafeldressing), kulør
 (til stegebenssovsen), dijonsennep, gær.
 Løg, hvidløg, ingefær, gulerødder, citroner
 
 I fryseren: Fine ærter, hel spinat
 
 På køkkenbordet: Smør i porcelænsskjuler
 
 Krydderier o.lign.: Maldonsalt, sort peber, thailandsk fiskesauce, Kikkoman,
 chili, paprika, karry, estragon, spidskommen, koriander, garam masala,
 tandoorikrydderi, gurkemeje, safran, sennepsfrø, laurbærblade, tørrede
 kaffirlimeblade, fennikelfrø, stjerneanis, kardemomme, vanille, kanel, olie,
 balsamico, riseddike.
 
 V.h.
 
 Sofie
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  vagn torup & rikke b~ (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  15-12-02 11:42
 | 
 |  | 
 "Mureren" <mureren@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
 news:3dfb422a$0$184$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > I forlængelse af tråden "Hvad fik du til middag i går ?",
 ku' jeg godt tænke
 > mig at vide hvad alle i andre har stående som "standard" i
 køleskabet.
 > Altså ikke noget der havner i køleren "ved lejlighed", men
 ting som mere
 > eller mindre alting indgår i husholdningen...
 > Krydderier m.v. er selvfølgelig også velkomne...
 > Og hvis du/i er rigtig "hardcore", så beskriv hvor og i
 hvilke retter disse
 > ingredienser hører til...
 >
 > Mureren
 >
 > Hej
 Mit køleskab indeholder altid:
 Letmælk
 Æg
 Frisk gær (bager næsten dagligt)
 Gulerødder
 Æbler
 Bananer
 Leverpostej
 Ost (sådan en baneost fra Netto)
 Kærgården
 Tomatpure (den fra beauvais i glasflaske)
 Mørk chokolade (Nettos til 4.25 for 100 gr.)
 Engelsk sauce
 2-3 slags olie
 Sorte oliven uden sten
 Agurk
 Krydderier, tja, jeg har fast ca. 80 forskellige, men dem
 orker jeg ikke at remse op her.
 Ellers altid pasta, ris, kartofler, løg, knækbrød i rigt
 udvalg, fuldkornsskorper, flåede tomater på dåse.
 Vi er ikke de store pålægsspisere. Det er faktisk kun manden
 og den mindste pige, der spiser pålæg på fast basis. Resten
 af os tager bare noget brød med eller uden smør. Det er også
 kun de to, der spiser rugbrød.
 MVH Rikke
 --
www.rikkebachmann.webbyen.dk Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
 til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
 ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
            
             |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  16-12-02 00:50
 | 
 |  | Fishsauce, krapi (rejepaste), sød chilisauce, Kikkoman, Wasapi, Øko
 Skummetmælk, Hanegal Leverpostej, HP Sauce, marcipan, nougat, tamarind,
 fujicolour 200 ASA 36 billeder, Bindestouws sky, Syltede Rødbeder, Pesto,
 Heinz ketchup, brunkagedej, syltetøj, smør, Ghee, Neglelak (kærestens),
 Saltkød, 4 slags marinerede sild, tabasco, ansjoser, flere forskellige ...
 meget modne oste (en schweizisk alpeost, en bløøød fransk sag jeg ikke tør
 åbne og en temmelig hård spansk fåremælksost som jeg normalt river og
 drysser på pasta), mango chutney, ribsgelé, kaffebønner, et halvt glas
 rødkål, en smule røget makrel, Oystersauce.
 
 Hvis der er nogen der kan kombinere det til ret - så nyder de min dybeste
 respekt og nysgerrighed
 
 M.v.h
 
 Bjarke
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Pia J (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia J
 | 
 Dato :  16-12-02 09:56
 | 
 |  | 
 "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote in message news:atj4f4
 
 > fujicolour 200 ASA 36 billeder
 
 LOL - dem glemte jeg faktisk at tilføje...
 
 :Pia
 
 
 
 |  |  | 
  Padmé (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  16-12-02 12:12
 | 
 |  | 
 "Mureren" <mureren@mail.tele.dk> wrote in message
 news:3dfb422a$0$184$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > I forlængelse af tråden "Hvad fik du til middag i går ?", ku' jeg godt
 tænke
 > mig at vide hvad alle i andre har stående som "standard" i køleskabet.
 > Altså ikke noget der havner i køleren "ved lejlighed", men ting som mere
 > eller mindre alting indgår i husholdningen...
 > Krydderier m.v. er selvfølgelig også velkomne...
 > Og hvis du/i er rigtig "hardcore", så beskriv hvor og i hvilke retter
 disse
 > ingredienser hører til...
 >
 > Mureren
 >
 I køleskabet:
 Æg
 Agurk
 Tomat
 Karry ketchup
 Wasabi
 Chilisauce
 Frisk ingefær
 Gulerødder
 Løg
 Jordbærmarmelade
 Soyasauce
 Hvidløg
 Neglelak :)
 
 Et hav af krydderier (er dog ikke i køleskabet), men vi bruger mest karry og
 safran
 
 I fryseren ligger der altid:
 ærter
 majs
 wokblanding
 rugbrød
 forskellige bær (til smooties)
 og til tider en dreamis med karamel
 
 Padmé
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |