|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Menu nytårsaften? Fra : Bitten
 | 
 Dato :  15-12-02 10:31
 | 
 |  | Nu så jeg lige en der efterlyste natmaden til nytårsaften...
 
 Jeg kunne bruge nogle ideer til selve menuen nytårsaften. Vi har før
 fået fondue og raclette, og ikke fordi der er noget i vejen med de to
 retter, men det kunne da være rart med nogle nye input...
 Såeh, hvad har I andre fundet på?
 
 
 --
 Venlig hilsen Bitten.
 
 
 |  |  | 
  Tina (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tina
 | 
 Dato :  15-12-02 11:12
 | 
 |  | 
 "Bitten" <bitt1@sol.dk> skrev i news:3dfe4b00.4120384@news.inet.tele.dk
 > Nu så jeg lige en der efterlyste natmaden til nytårsaften...
 >
 > Jeg kunne bruge nogle ideer til selve menuen nytårsaften. Vi har før
 > fået fondue og raclette, og ikke fordi der er noget i vejen med de to
 > retter, men det kunne da være rart med nogle nye input...
 > Såeh, hvad har I andre fundet på?
 
 Vi bliver 9-10 gode venner, hvoraf nogle er MEGET kræsne, så menuen i år er
 indbagt svinemørbrad med salat, dressing, taziki og flùte til.
 
 Til dessert skal vi have nøddekage med is og purerede hindbær.
 
 Tina
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mizzy (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mizzy
 | 
 Dato :  15-12-02 19:51
 | 
 |  | 
 
            On Sun, 15 Dec 2002 09:30:34 GMT, bitt1@sol.dk (Bitten) wrote:
 >Nu så jeg lige en der efterlyste natmaden til nytårsaften...
 >
 >Jeg kunne bruge nogle ideer til selve menuen nytårsaften. Vi har før
 >fået fondue og raclette, og ikke fordi der er noget i vejen med de to
 >retter, men det kunne da være rart med nogle nye input...
 >Såeh, hvad har I andre fundet på?
 Hej Bitten - og alle Jer andre    Vores menu bliver som følger:
 Forret:
 Hvidløgskrydrede, smørstegte kinarejer og hvidvinsdampet laks anrettet
 på sprøde grønne asparges
 Vin: Formentlig en Chardonnay - endnu ikke indkøbt
 Hovedret:
 Trækulsgrillet okse-tournedos med rødvinssauce, ristede svampe,
 timianstegte kartofler og bønner i baconsvøb.
 Vin: Grenache Noir Vieille Vigne (en 15%'s mørk og kraftig sag - fik
 88 point af Parker - glææder mig til at smage)
 Dessert:
 Hjemmelavet kokos-is med exotiske frugter
 Vin: Formentlig en Sauternes eller Gewurztraminer
 Erfaringen fortæller, at vi som regel sidder omkring bordet indtil
 midnat, så der har aldrig været rigtig rift om natmaden - den er
 hermed droppet.
 Vi springer ind i det nye år med knus og kys og Freixinet Condon
 Negro. Og SÅ bliver der festet !
 Happy New Year -
 Hedda
            
             |  |  | 
  Kevin Edelvang (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  16-12-02 09:44
 | 
 |  | 
 
            Mizzy wrote:
 > Vi springer ind i det nye år med knus og kys og Freixinet Condon
 > Negro.
 Det var da synd med de lækkerier I ellers skal have    Mvh
 Kevin Edelvang
            
             |  |  | 
   Mizzy (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mizzy
 | 
 Dato :  16-12-02 18:43
 | 
 |  | 
 
            On Mon, 16 Dec 2002 09:43:59 +0100, "Kevin Edelvang"
 <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote:
 >
 >Det var da synd med de lækkerier I ellers skal have    Mja, det kan man måske mene... Men der bliver ikke sat pris på rigtig
 champagne, så derfor har vi valgt Frexinet'en, som er lavet efter
 champagne-metoden, men koster 1/3 af den ægte vare...
 Sjame presjedjure as eeevery yaer *hik*
   Hedda
            
             |  |  | 
    Kevin Edelvang (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  16-12-02 18:55
 | 
 |  | 
 
            Mizzy wrote:
 > Mja, det kan man måske mene... Men der bliver ikke sat pris på rigtig
 > champagne, så derfor har vi valgt Frexinet'en, som er lavet efter
 > champagne-metoden, men koster 1/3 af den ægte vare...
 Jeg forstår godt, at man ikke vil investere i rigtig champagne. De
 billigste smager af #"%&!¤" alligevel    Men Frexineten er et meget dårligt alternativ efter min mening. Det
 smager simpelthen langt fra godt. Og det lader til, at folk drikker den,
 fordi de tror, at champagne skal smage sådan. En god spumante fås dog
 endnu billigere end en dårlig Frexinet. Eller hvad med en af de
 guddommelige boblende Alsace-hvidvine.... Alternativerne fås langt mere
 spændende end Frexinet i hvert fald.
 Mvh
 Kevin Edelvang
            
             |  |  | 
     Mizzy (17-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mizzy
 | 
 Dato :  17-12-02 21:24
 | 
 |  | On Mon, 16 Dec 2002 18:54:51 +0100, "Kevin Edelvang"
 <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote:
 
 
 
 >.... Alternativerne fås langt mere spændende end Frexinet i hvert fald.
 >
 >Mvh
 >Kevin Edelvang
 
 Kære Kevin
 
 Hmm-hmm... Spændende. Jeg er absolut åben for at ændre på
 midnatsdrikken.
 
 Jeg har postet nyt indlæg (Sprudelwasser), hvor alle gode råd og
 erfaringer modtages med glæde.
 
 Hilsninger
 Hedda
 
 
 
 |  |  | 
  jones_net (18-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jones_net
 | 
 Dato :  18-12-02 22:21
 | 
 |  | 
 
            "Mizzy" <Mizzy@fjerndettemusling.dk> wrote in message
 news:hiipvuontgam0ja8tujcm1q1j6pdcf3ppk@4ax.com...
 > On Sun, 15 Dec 2002 09:30:34 GMT, bitt1@sol.dk (Bitten) wrote:
 > Hovedret:
 > Trækulsgrillet okse-tournedos med rødvinssauce, ristede svampe,
 > timianstegte kartofler og bønner i baconsvøb.
 Hej Mizzy
 Er det muligt at lokke en lidt mere detaljeret beskrivelse ud af dig, hvad
 angår jeres hovedret (især "trækulsgrillet" tournedos)?
 Jeg er nemlig i den (u)heldige situation, at alle er blevet enige om, at det
 hele skal være ih og åh så flot stort og dyrt, men der var ikke lige nogen
 der havde spurgt kokken om han havde lyst til at lave mad flere dage i
 træk...   Og helt ærligt, så kører mit hoved på nedsat kraft lige for tiden, så jeg er
 noget så idé forladt...
 Håber du har tid til at skrive lidt   /J
            
             |  |  | 
   Mizzy (20-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mizzy
 | 
 Dato :  20-12-02 18:17
 | 
 |  | 
 
            On Wed, 18 Dec 2002 22:21:07 +0100, "jones_net" <jones_netng@yahoo.dk>
 wrote:
 >
 >Er det muligt at lokke en lidt mere detaljeret beskrivelse ud af dig, hvad
 >angår jeres hovedret (især "trækulsgrillet" tournedos)?
 >
 >Håber du har tid til at skrive lidt   >
 >/J
 >
 Hej Jonas
 But of course !
 Vi tænder simpelthen op i Weber'en og så bliver gemalen - sikkert i
 følge af de andre mænner - sendt i gården med bøffer af oksemørbrad og
 et par kolde pils.
 Svampene (sikkert lidt blandet) vil blive ristet på panden med smør,
 rødvinssaucen vil på forhånd være lavet, kartoftler laves i ovnen
 (skåret i både, vendes i olie med timian, merian, oregano og deslige,
 ud i bradepanden m. bagepapir, drysses med salt, og så en 3 kvarters
 tid ved 200 grader. Steger mens vi spiser forret, og er færdige når de
 er møre og sprøde). Bønner i svøb er grønne bønner, som lige har fået
 et let opkog. Bundter af 5-6 bønner får mavebælte af bacon (brug ½
 tandstik til at holde bacon'en på plads, det er absolut det nemmeste,
 når de er færdige. Har tidligere bundet dem med bomuldssnor, men det
 taget 100 år at fjerne snoren før servering). Bønnerne i svøb lægges
 på risten og ind i ovnen til bacon'en er færdig efter behag.
 Det tager ikke lang tid at arrangere hovedretten, hvis forarbejdet er
 gjort. Dvs. svampene er renset og skivet, sovsen bare skal varmes,
 'tøflerne smides i ovenen, og det samme med bønnerne, som i mit
 tilfæde vil blevet bundtet om formiddagen og lagt på køl.
 Jeg håber, at du får en skøn Nytårsaften på trods af, at der skal
 steges og brases    Bedste hilsner
 Hedda
            
             |  |  | 
    Nette (20-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  20-12-02 19:38
 | 
 |  | 
 "Mizzy" wrote in message news:p2j60vs0if9tjerb9gm083je15m6e1gjuk@4ax.com...
 > Jeg håber, at du får en skøn Nytårsaften på trods af, at der skal
 > steges og brases    Du mangler bare To forklaringer: Kørselsvejledning og hvad tid vi skal
 komme   Mums det lyder lækkert....
 Nette
            
             |  |  | 
     Mizzy (20-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mizzy
 | 
 Dato :  20-12-02 21:28
 | 
 |  | 
 
            On Fri, 20 Dec 2002 19:37:30 +0100, "Nette"
 <nettesnetpost@hotmail.com> wrote:
 >
 >"Mizzy" wrote in message news:p2j60vs0if9tjerb9gm083je15m6e1gjuk@4ax.com...
 >> Jeg håber, at du får en skøn Nytårsaften på trods af, at der skal
 >> steges og brases    >
 >Du mangler bare To forklaringer: Kørselsvejledning og hvad tid vi skal
 >komme   >Mums det lyder lækkert....
 >
 >Nette
 >
 He-he... Tuzen tak, det håber jeg også, at det bliver !
 KH/Hedda
            
             |  |  | 
    Sabina Hertzum (20-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina Hertzum
 | 
 Dato :  20-12-02 23:41
 | 
 |  | 
 
            Mizzy wrote:
 > rødvinssaucen vil på forhånd være lavet,
 NU er jeg nødt til at spørge komplet åndsvagt.....
 er der ikke en der vil være sød at poste en opskrift på en god rødvins
 sauce??
 jeg har ikke turde give mig i kast med den, og indtil nu har min specialitet
 været en god opbagt sovs til kødretter, men jeg ville smadder gerne kunne
 lave en rødvins sauce ;)
 --
 Knus Sabina
www.MandeZonen.dk Danmarks førende mandeportal.
            
             |  |  | 
     Padmé (21-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  21-12-02 00:24
 | 
 |  | 
 
            Egen-opfundet opskrift på rigtig god rødvinssauce:
 Der er nok til en 4-5 personer.
 1 hakket løg
 2 hakket fed hvidløg, der brunes i lidt smør.
 derefter hældes ca 2-3 dl rødvin i. og dette koger ind.
 tilsæt til sidst ½ l fløde og kog ind igen til passende konsistens.
 smag til med salt og peber og hvad du ellers lyster.
 kan med fordel tilsættes østershatte i skiver samtidigt med løg og hvidløg.
 God fornøjelse :)
 Padmé
 "Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> wrote in message
 news:c%MM9.9149$Hl6.1070334@news010.worldonline.dk...
 > Mizzy wrote:
 > > rødvinssaucen vil på forhånd være lavet,
 >
 > NU er jeg nødt til at spørge komplet åndsvagt.....
 > er der ikke en der vil være sød at poste en opskrift på en god rødvins
 > sauce??
 >
 > jeg har ikke turde give mig i kast med den, og indtil nu har min
 specialitet
 > været en god opbagt sovs til kødretter, men jeg ville smadder gerne kunne
 > lave en rødvins sauce ;)
 >
 > --
 > Knus Sabina
 >
 > www.MandeZonen.dk > Danmarks førende mandeportal.
 >
 >
            
             |  |  | 
  Mikkel Winther (17-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mikkel Winther
 | 
 Dato :  17-12-02 09:52
 | 
 |  | Bitten was trolling as usual:
 > Nu så jeg lige en der efterlyste natmaden til nytårsaften...
 >
 > Jeg kunne bruge nogle ideer til selve menuen nytårsaften. Vi har før
 > fået fondue og raclette, og ikke fordi der er noget i vejen med de to
 > retter, men det kunne da være rart med nogle nye input...
 > Såeh, hvad har I andre fundet på?
 
 Jeg ville så gerne lave kogt torsk engang, men mine venner er desværre ikke
 så meget for fisk, så jeg tror det bliver det kedelige same-old same-old i
 år. Noget i stil med:
 
 En velkomstdrink -- f.eks. en White Russian. Hertil diverse kanapéer --
 forskellige småting, som f.eks. rejer, blue cheese og champignon, indbagt i
 filo dej.
 
 Jeg kan ikke umiddelbart komme på en forret. Idéer?
 
 Til hovedret:
 Glaceret skinke
 Flødekartofler
 Hvidvinsdampede gulerødder og courgetter med timian
 Champignon a la Greque
 En fyldig blandet salat
 
 Dessert:
 Chokolademousse med henkogte pærer.
 
 Idéer til vin modtages med kyshånd.
 
 m.
 --
 I had a dream last night
 The TV and the phone
 Grew some legs and took a walk
 And left me all alone
 Eels - Tiger In My Tank
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  news.tele.dk (17-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : news.tele.dk
 | 
 Dato :  17-12-02 15:48
 | 
 |  | Black Tiger Rejer stegt med 1. hvidløg/persille  2. citrusskal chilli kokos
 og 3. dybstegte
 serveret på blandet salat med asparges, avocado, semidried tomat mv. / brød
 
 Fruen er Sancerre freak så det får hun, vi andre skal ha. en Azienda
 Agricola S. Christina 2000 lugana, Vigneto massoni
 
 en lille mundrenser ... ikke besluttet endnu
 
 Grillet dansk/islandsk lammemørbrad  m rosmarin og hvidløg
 grillede auberginer, courgetter og piment (rød pebber)
 knuste kartofler rørt med græsk yougurt/sennepsfrø, fennikel og ...
 (krydderurter)
 en kraftig sauce på lammefond, appelsinjuice og portvin.
 
 Cote Rotie, Rose Poupre 1998
 
 lille udvalg af oste     rødvin/port efter valg
 
 dessert er ikke bestemt endnu .... Burmeister Vintage 1985 eller Recioto
 
 mvh. René
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |