|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Andesteg - hvordan for man fat i skyen/væs~ Fra : Michael Lynge
 | 
 Dato :  16-12-02 11:34
 | 
 |  | Hej NG
 
 Jo, jeg har prøvet at stege en and samt lavet god sovs, men ikke på mormors
 maner eller som man eller har hørt hvordan det blev gjort i "gam´le daw´e"
 *s*
 
 Jeg har en varmluftsovn - deri har vi en ca. 1½ cm dyb bradepande (kalder
 man den det?) og så skal jeg sætte risten på så den ligge lige over - er det
 korrekt opfattet?
 
 Nu skal jeg så hælde noget vand i bradepanden - hvormeget? Ca. 1-1½ liter?
 
 Ovnen sættes til ca. 160/170 grader og anden steges på maven i ca. 1 time
 før den vendes og for endnu 1-1½ time på ryggen - er det korrekt opfattet?
 
 Nu kommer det så .....*GG*
 
 Jeg hører/læser om sky/fedt mm. der skal skrabes af osv.
 
 Sådan som jeg kan forstå det, skal jeg - med en ske - skrabe fedtet af
 vandet som ligger i bradepanden.
 Når dette er gjort - og anden steg færdig - er det så skyen som er tilbage i
 bradepanden?
 
 Skyen er jo så den væske som bliver brugt til sovsen.
 
 Har jeg opfattet det korrekt eller har i andre gode råd til hvordan jeres
 mormor lavede en god juleand?
 
 >>>>>>>>>>>>>>>>
 
 Og nu hvor vi er i julemaden - flæskestegen - hvordan får man en sprød og
 knasende svær?
 
 Jeg har hørt at den skulle vende nedad i de første 30 min. for at sværen
 deler sig - men hidtil har det ikke lykkes mig at får en sprød overflade -
 eller skal den bare have 10 min. med grillen?
 
 Håber NG kan svare på mine spm. *s*
 
 Mvh og god jul til alle.
 Michael
 
 
 
 
 |  |  | 
  vagn torup & rikke b~ (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  16-12-02 11:52
 | 
 |  | 
 "Michael Lynge" <christiansbro@hotmail.com> skrev i en
 meddelelse
 news:U_hL9.1568$Hl6.121855@news010.worldonline.dk...
 > Hej NG
 >
 > Jo, jeg har prøvet at stege en and samt lavet god sovs,
 men ikke på mormors
 > maner eller som man eller har hørt hvordan det blev gjort
 i "gam´le daw´e"
 > *s*
 >
 > Jeg har en varmluftsovn - deri har vi en ca. 1½ cm dyb
 bradepande (kalder
 > man den det?) og så skal jeg sætte risten på så den ligge
 lige over - er det
 > korrekt opfattet?
 Ja, du skal lægge anden på risten. HUSK at temperaturen skal
 være 20 grader lavere, da det er en varmluftovn
 >
 > Nu skal jeg så hælde noget vand i bradepanden - hvormeget?
 Ca. 1-1½ liter?
 Start med 1 liter. Det plejer jeg i hvert fald og så hold
 øje med at den ikke koger tør. Hvis den gør, så hælder du
 bare mere vand på.
 >
 > Ovnen sættes til ca. 160/170 grader og anden steges på
 maven i ca. 1 time
 > før den vendes og for endnu 1-1½ time på ryggen - er det
 korrekt opfattet?
 Ja, det afhænger selvfølgelig af andens størrelse.
 >
 > Nu kommer det så .....*GG*
 >
 > Jeg hører/læser om sky/fedt mm. der skal skrabes af osv.
 >
 > Sådan som jeg kan forstå det, skal jeg - med en ske -
 skrabe fedtet af
 > vandet som ligger i bradepanden.
 > Når dette er gjort - og anden steg færdig - er det så
 skyen som er tilbage i
 > bradepanden?
 >
 Jeg plejer at tage bradepanden ud og hælder så vædsken op i
 en gryde. Skyen skummes for fedt. Det er nemt, for fedtet
 ligger øverst og er næsten gennemsigtigt.
 Jeg koger herefter skyen op, tilsætter mælk (ellers bliver
 der ikke sauce nok i vores familie) smager til med andefond
 fra Touch of Taste og peber. Jævnes med kartoffelmel rørt ud
 i vand.
 Sidst men ikke mindst røres (hos os) en klat ribsgele i.
 Saucen må ikke koge efter geleen er kommet i for så skiller
 saucen.
 > Skyen er jo så den væske som bliver brugt til sovsen.
 >
 > Har jeg opfattet det korrekt eller har i andre gode råd
 til hvordan jeres
 > mormor lavede en god juleand?
 >
 > >>>>>>>>>>>>>>>>
 >
 > Og nu hvor vi er i julemaden - flæskestegen - hvordan får
 man en sprød og
 > knasende svær?
 >
 > Jeg har hørt at den skulle vende nedad i de første 30 min.
 for at sværen
 > deler sig - men hidtil har det ikke lykkes mig at får en
 sprød overflade -
 > eller skal den bare have 10 min. med grillen?
 Flæskesteg er ikke min stærke side, men jeg ved da, at
 sværen skal gnides grundigt med groft salt for at få den
 sprød. Saltet trækker nemlig vædsken ud af sværen.
 >
 > Håber NG kan svare på mine spm. *s*
 Har da forsøgt
 >
 > Mvh og god jul til alle.
 > Michael
 >
 I lige måde!!!
 MVH Rikke
 --
www.rikkebachmann.webbyen.dk Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
 til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
 ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
 >
            
             |  |  | 
  Michael Lynge (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Michael Lynge
 | 
 Dato :  16-12-02 12:04
 | 
 |  | Hej Rikke
 
 > Ja, du skal lægge anden på risten. HUSK at temperaturen skal
 > være 20 grader lavere, da det er en varmluftovn
 
 Yepper - den er jeg klar over *s*
 
 > Jeg plejer at tage bradepanden ud og hælder så vædsken op i
 > en gryde. Skyen skummes for fedt. Det er nemt, for fedtet
 > ligger øverst og er næsten gennemsigtigt.
 > Jeg koger herefter skyen op, tilsætter mælk (ellers bliver
 > der ikke sauce nok i vores familie) smager til med andefond
 > fra Touch of Taste og peber. Jævnes med kartoffelmel rørt ud
 > i vand.
 
 Oki - takker - har også hørt at hals/vinger mm kan koges sammen med et løb
 og en ½ porre som så blandes med skyen fra anden og så tilsættes der lidt
 fløde og soves koges op med sovsejævner og så lidt kulør i *s*
 
 > Sidst men ikke mindst røres (hos os) en klat ribsgele i.
 > Saucen må ikke koge efter geleen er kommet i for så skiller
 > saucen.
 
 Det vil jeg evt. prøve *s*
 
 
 > Flæskesteg er ikke min stærke side, men jeg ved da, at
 > sværen skal gnides grundigt med groft salt for at få den
 > sprød. Saltet trækker nemlig vædsken ud af sværen.
 
 Ja, saltet var jeg klar over - havde bare glem at skrive det *s*
 Mvh\Michael
 
 
 
 
 |  |  | 
   H3nrik V! [2670] (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : H3nrik V! [2670]
 | 
 Dato :  16-12-02 12:57
 | 
 |  | "Michael Lynge" <christiansbro@hotmail.com> wrote in message
 news:briL9.1586$Hl6.123816@news010.worldonline.dk
 
 >> Flæskesteg er ikke min stærke side, men jeg ved da, at
 >> sværen skal gnides grundigt med groft salt for at få den
 >> sprød. Saltet trækker nemlig vædsken ud af sværen.
 >
 > Ja, saltet var jeg klar over - havde bare glem at skrive det *s*
 
 Og du skal ridse relativt dybt ned i sværen, men for Gud i Himlens skyld
 ikke ned i kødet, så bliver den først for alvor blød...!
 
 
 --
 /H3nrik V!
 
 Special thanks goes to Intel for giving me that 1G OverClock
 PIV 1.6A, now @ 2.6
 
 
 
 
 |  |  | 
   vagn torup & rikke b~ (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  16-12-02 15:46
 | 
 |  | 
 "Michael Lynge" <christiansbro@hotmail.com> skrev i en
 meddelelse
 news:briL9.1586$Hl6.123816@news010.worldonline.dk...
 >
 > Oki - takker - har også hørt at hals/vinger mm kan koges
 sammen med et løb
 > og en ½ porre som så blandes med skyen fra anden og så
 tilsættes der lidt
 > fløde og soves koges op med sovsejævner og så lidt kulør i
 *s*
 >
 Som du kan se af de mange indlæg er der mange måder at gøre
 det på og jeg skal ikke gøre mig klog på hvilken der er den
 bedste. Jeg kan kun konstatere at såvel gæster, familie og
 mig selv er særdeles tilfredse med vores variant og det er
 jo det, det handler om og ikke så meget om, hvad der dybest
 set er korrekt eller ej.
 Jeg er en stor tilhænger af nemme retter, da jeg har 4 små
 børn (2-6 år) og jeg orker ikke være sur og stresset -
 heller ikke juleaften, derfor er min variant rimelig
 idiotsikker. Den skal kunne holde til et bleskift undervejs
 og den slags.
 > > Sidst men ikke mindst røres (hos os) en klat ribsgele i.
 > > Saucen må ikke koge efter geleen er kommet i for så
 skiller
 > > saucen.
 >
 > Det vil jeg evt. prøve *s*
 Gelen gør at saucen virker lidt som vildtsauce og det er jeg
 helt vild med, men det er jo en smagssag.
 >
 >MVH Rikke
 --
www.rikkebachmann.webbyen.dk Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
 til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
 ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
            
             |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  16-12-02 13:11
 | 
 |  | 
 
            "Michael Lynge" <christiansbro@hotmail.com> writes:
 > Jo, jeg har prøvet at stege en and samt lavet god sovs, men ikke på
 > mormors maner eller som man eller har hørt hvordan det blev gjort i
 > "gam´le daw´e" *s*
 > 
 > Jeg har en varmluftsovn - deri har vi en ca. 1½ cm dyb bradepande
 > (kalder man den det?) og så skal jeg sætte risten på så den ligge
 > lige over - er det korrekt opfattet?
 Det er også sådan jeg selv, min mor og min mormor gør det. Lige
 bortset fra at vi plejer at bruge en dybere bradepande.
 
 > Nu skal jeg så hælde noget vand i bradepanden - hvormeget? Ca. 1-1½
 > liter?
 Tja, godt spørgsmål. Så det står nogle cm op i bradepanden.
 > Ovnen sættes til ca. 160/170 grader og anden steges på maven i ca. 1
 > time før den vendes og for endnu 1-1½ time på ryggen - er det
 > korrekt opfattet?
 Vores får meget længere tid. Den sættes i ovnen ved 100-120 grader.
 Først liggende på ryggen, og efter ca. 5 timer vendes den om og får en
 time på brystet. Så er den dejlig mør, og det er særdeles praktisk
 f.eks. Mortensaften, så sætter man anden over inden man tager på
 arbejde, og så er den klar når man kommer hjem. Gælder naturligvis
 kun hvis man er på deltid.
 > Nu kommer det så .....*GG*
 > 
 > Jeg hører/læser om sky/fedt mm. der skal skrabes af osv.
 > 
 > Sådan som jeg kan forstå det, skal jeg - med en ske - skrabe fedtet
 > af vandet som ligger i bradepanden. Når dette er gjort - og anden
 > steg færdig - er det så skyen som er tilbage i bradepanden?
 Vi plejer at hælde alt væsken af bradepanden og fjerne det værste fedt
 når det har stået lidt. Så drysses ganske almindelig hvedemel over med
 en si. Når fedtet har absorberet melet piskes sovsen og koger op, til
 den har en passende, ret tyk, konsistens. Sovsen spædes op med det
 vand indmaden og halsen er kogt i. Hvis der stadig ikke er nok
 tilsættes kartoffelvand.
 Jeg håber I får en god juleaften med en lækker andesteg.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet! 
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk,  juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk,  opskrifter og andre ligegyldigheder
            
             |  |  | 
  Michael Lynge (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Michael Lynge
 | 
 Dato :  16-12-02 14:37
 | 
 |  | > Det er også sådan jeg selv, min mor og min mormor gør det. Lige
 > bortset fra at vi plejer at bruge en dybere bradepande.
 
 Hej Trine
 Tror også den er lidt dybere *s*
 
 >
 > > Nu skal jeg så hælde noget vand i bradepanden - hvormeget? Ca. 1-1½
 > > liter?
 >
 > Tja, godt spørgsmål. Så det står nogle cm op i bradepanden.
 >
 > > Ovnen sættes til ca. 160/170 grader og anden steges på maven i ca. 1
 > > time før den vendes og for endnu 1-1½ time på ryggen - er det
 > > korrekt opfattet?
 >
 > Vores får meget længere tid. Den sættes i ovnen ved 100-120 grader.
 > Først liggende på ryggen, og efter ca. 5 timer vendes den om og får en
 > time på brystet. Så er den dejlig mør, og det er særdeles praktisk
 > f.eks. Mortensaften, så sætter man anden over inden man tager på
 > arbejde, og så er den klar når man kommer hjem. Gælder naturligvis
 > kun hvis man er på deltid.
 >
 
 Ja, det kunne være man skulle prøve at stge den over 4-5 timer ved en
 svagere varme.
 Mvh\Michael
 
 
 
 
 |  |  | 
  Nette (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  16-12-02 13:40
 | 
 |  | 
 "Michael Lynge" wrote in message news:U_hL9.1568
 > Har jeg opfattet det korrekt eller har i andre gode råd til hvordan jeres
 > mormor lavede en god juleand?
 Ja, det vil jeg mene, bortset fra at din bradepande er noget lav i det??
 Du skal hælde vand i den sådan der er ca.  en centimeter op til kanten.
 Tørrer det ud, hælder du bare nyt vand i senere. Fråse, hals osv. skal
 steges med ved siden af dyret i ovnen.
 Når stegen, dette gælder både kalkun, gås, and og flæskesteg, mangler 5
 minutter tages den ud, skyen hældes fra bradepanden og stegen sættes igen på
 bradepanden og i ovnen og gives et par minutter på grill for at få den
 rigtig sprød.
 Sovsen laves opbagt. Dvs. at stegemargarine smeltes, mel tilsættes og
 svitses lidt imens der piskes grundigt. Kartoffelvandet tilsættes, først ½
 liter, hvorefter det skal koge op. Dernæst ½ liter mere plus lidt af
 stegeskyen, som så også koges op, før der tilsættes mere. Sådan skal du
 forsætte indtil der er den mængde sovs, som du ønsker. Denne smages nu til
 med salt og tilsættes kulør. Skal det være ekstra godt, kan der tilsættes
 lidt piskefløde.
 Sådan lavede min mor verdens bedste sovs, og jeg forsøger hvert år at gøre
 det samme....   Nette
            
             |  |  | 
  Michael Lynge (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Michael Lynge
 | 
 Dato :  16-12-02 14:37
 | 
 |  | 
 
            Tak for tippet Nette *s*
 "Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3dfdc980$0$2580$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
 >
 > "Michael Lynge" wrote in message news:U_hL9.1568
 > > Har jeg opfattet det korrekt eller har i andre gode råd til hvordan
 jeres
 > > mormor lavede en god juleand?
 >
 > Ja, det vil jeg mene, bortset fra at din bradepande er noget lav i det??
 > Du skal hælde vand i den sådan der er ca.  en centimeter op til kanten.
 > Tørrer det ud, hælder du bare nyt vand i senere. Fråse, hals osv. skal
 > steges med ved siden af dyret i ovnen.
 > Når stegen, dette gælder både kalkun, gås, and og flæskesteg, mangler 5
 > minutter tages den ud, skyen hældes fra bradepanden og stegen sættes igen
 på
 > bradepanden og i ovnen og gives et par minutter på grill for at få den
 > rigtig sprød.
 > Sovsen laves opbagt. Dvs. at stegemargarine smeltes, mel tilsættes og
 > svitses lidt imens der piskes grundigt. Kartoffelvandet tilsættes, først ½
 > liter, hvorefter det skal koge op. Dernæst ½ liter mere plus lidt af
 > stegeskyen, som så også koges op, før der tilsættes mere. Sådan skal du
 > forsætte indtil der er den mængde sovs, som du ønsker. Denne smages nu til
 > med salt og tilsættes kulør. Skal det være ekstra godt, kan der tilsættes
 > lidt piskefløde.
 > Sådan lavede min mor verdens bedste sovs, og jeg forsøger hvert år at gøre
 > det samme....   >
 > Nette
 >
 >
            
             |  |  | 
  Sabina Hertzum (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina Hertzum
 | 
 Dato :  16-12-02 15:46
 | 
 |  | 
 
            Nette wrote:
 > Sovsen laves opbagt. Dvs. at stegemargarine smeltes, mel tilsættes og
 > svitses lidt imens der piskes grundigt. Kartoffelvandet tilsættes,
 > først ½ liter, hvorefter det skal koge op. Dernæst ½ liter mere plus
 > lidt af stegeskyen, som så også koges op, før der tilsættes mere.
 > Sådan skal du forsætte indtil der er den mængde sovs, som du ønsker.
 > Denne smages nu til med salt og tilsættes kulør. Skal det være ekstra
 > godt, kan der tilsættes lidt piskefløde.
 > Sådan lavede min mor verdens bedste sovs, og jeg forsøger hvert år at
 > gøre det samme....   lige et lille fif :)
 solbærmarmelade eller ribsgele i sovsen mens man smager til... det giver
 lige prikken over i'et ;)
 og personligt starter jeg med stegeskyen og fortsætter med kartoffelvandet
 :D
 --
 Knus Sabina
www.MandeZonen.dk Danmarks førende mandeportal.
            
             |  |  | 
   Nette (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  16-12-02 18:16
 | 
 |  | 
 "Sabina Hertzum"  wrote in message
 news:0GlL9.1699$Hl6.141704@news010.worldonline.dk...
 > lige et lille fif :)
 > solbærmarmelade eller ribsgele i sovsen mens man smager til... det giver
 > lige prikken over i'et ;)
 > og personligt starter jeg med stegeskyen og fortsætter med kartoffelvandet
 > :D
 Hej Sabina.
 Ja, jeg har også tidligere brugt gele til sovsen, men tro mig, min mor kan
 lave den uden og få den til at smage som en herregård....Fatter ikke,
 hvordan hun gør, men jeg forsøger ihærdigt. Vi kan stå med hver vores gryde,
 tilsætte nøjagtigt det samme på samme tid, men de bliver aldrig ens....selv
 kokkene i vores familie beder min mor om at gå i køkkenet hos dem, når de
 holder jul for os....."Og vi skal have godt med kartofler, for moster kommer
 jo og laver sovs"...
 (Jeg plejer også at bruge stegeskyen først, hvis den er mager, men hvis den
 er for fed, kommer der let til at ligge fest"klatter" foroven i sovsen, og
 det synes jeg er ulækkert, så for en sikkerhedsskyld sagde jeg det
 andet  ...)
 Nette
            
             |  |  | 
    Sabina Hertzum (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina Hertzum
 | 
 Dato :  16-12-02 18:51
 | 
 |  | 
 
            Nette wrote:
 > Hej Sabina.
 >
 > Ja, jeg har også tidligere brugt gele til sovsen, men tro mig, min
 > mor kan lave den uden og få den til at smage som en
 > herregård....Fatter ikke, hvordan hun gør, men jeg forsøger ihærdigt.
 > Vi kan stå med hver vores gryde, tilsætte nøjagtigt det samme på
 > samme tid, men de bliver aldrig ens....selv kokkene i vores familie
 > beder min mor om at gå i køkkenet hos dem, når de holder jul for
 > os....."Og vi skal have godt med kartofler, for moster kommer jo og
 > laver sovs"...
 jeg kender det godt*G* min mor er også den bedste til at lave sovs *G* men
 jeg er dog efterhånden ved at være ret habil... et år som hjemmegående hvor
 det eneste man har at gå op i er mad, gør sku meget ved det ;)
 jeg har faktisk fundet ud af at måden man pisker på også kan have en del at
 sige*G* og hvor længe og hvor hurtigt på de forskellige stadier i saucen*G*
 hvis jeg kan få konsistensen helt rigtig, så følger smagen somregel med*G*
 --
 Knus Sabina
www.MandeZonen.dk Danmarks førende mandeportal.
            
             |  |  | 
  sune vuorela (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  16-12-02 14:29
 | 
 |  | On Mon, 16 Dec 2002 11:34:06 +0100, "Michael Lynge"
 <christiansbro@hotmail.com> wrote:
 
 
 >Og nu hvor vi er i julemaden - flæskestegen - hvordan får man en sprød og
 >knasende svær?
 >
 >Jeg har hørt at den skulle vende nedad i de første 30 min. for at sværen
 >deler sig - men hidtil har det ikke lykkes mig at får en sprød overflade -
 >eller skal den bare have 10 min. med grillen?
 
 Jeg lavede flæskesteg til en julefrokost i lørdags... Jeg bagte også
 rugbrød til julefrokosten samtidig med - så det hele foregik med
 varmluft. Stegen fik vist sådan cirka 3 timer ved ca 170 grader
 varmluft...
 Det var masser af salt i sværen og godt med nelliker proppet ned i den
 og så bare ind i ovnen i en bradepande.
 
 
 Rugbrødene blev gode
 Sværen blev dejlig knasende sprød
 Stegen var et helvede at skære ud... Den vra så mør og lækker at den
 faldt fra hinanden under udskæringen.
 Men hold da k*ft hvor samgte det godt!
 
 --
 Sune
 
 
 |  |  | 
  PREBEN JENSEN (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : PREBEN JENSEN
 | 
 Dato :  16-12-02 15:49
 | 
 |  | Her hos os bruger vi opbagt sovs. Men vi bruger altså fedtet fra anden til
 at lave opbagningen på og lidt af skyen. Ellers fremgangsmåde som ellers´,
 og med ribsgele i tilsidst.
 Endvidere bruger jeg lidt af fedtet fra anden til rødkålen, det smager
 himmelsk, også koldt da det får lidt smag af and. God til den lune postej 1
 juledag.
 Hilsen
 Gitte
 P.S. God jul og godt nytår.
 
 
 
 
 "Michael Lynge" <christiansbro@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:U_hL9.1568$Hl6.121855@news010.worldonline.dk...
 > Hej NG
 >
 > Jo, jeg har prøvet at stege en and samt lavet god sovs, men ikke på
 mormors
 > maner eller som man eller har hørt hvordan det blev gjort i "gam´le daw´e"
 > *s*
 >
 > Jeg har en varmluftsovn - deri har vi en ca. 1½ cm dyb bradepande (kalder
 > man den det?) og så skal jeg sætte risten på så den ligge lige over - er
 det
 > korrekt opfattet?
 >
 > Nu skal jeg så hælde noget vand i bradepanden - hvormeget? Ca. 1-1½ liter?
 >
 > Ovnen sættes til ca. 160/170 grader og anden steges på maven i ca. 1 time
 > før den vendes og for endnu 1-1½ time på ryggen - er det korrekt opfattet?
 >
 > Nu kommer det så .....*GG*
 >
 > Jeg hører/læser om sky/fedt mm. der skal skrabes af osv.
 >
 > Sådan som jeg kan forstå det, skal jeg - med en ske - skrabe fedtet af
 > vandet som ligger i bradepanden.
 > Når dette er gjort - og anden steg færdig - er det så skyen som er tilbage
 i
 > bradepanden?
 >
 > Skyen er jo så den væske som bliver brugt til sovsen.
 >
 > Har jeg opfattet det korrekt eller har i andre gode råd til hvordan jeres
 > mormor lavede en god juleand?
 >
 > >>>>>>>>>>>>>>>>
 >
 > Og nu hvor vi er i julemaden - flæskestegen - hvordan får man en sprød og
 > knasende svær?
 >
 > Jeg har hørt at den skulle vende nedad i de første 30 min. for at sværen
 > deler sig - men hidtil har det ikke lykkes mig at får en sprød overflade -
 > eller skal den bare have 10 min. med grillen?
 >
 > Håber NG kan svare på mine spm. *s*
 >
 > Mvh og god jul til alle.
 > Michael
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jørgen Hess (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  16-12-02 22:56
 | 
 |  | 
 "PREBEN JENSEN" <mix-matik@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:GJlL9.6570$CY4.1489@news.get2net.dk...
 > Her hos os bruger vi opbagt sovs. Men vi bruger altså
 fedtet fra anden til
 > at lave opbagningen på og lidt af skyen. Ellers
 fremgangsmåde som ellers´,
 > og med ribsgele i tilsidst.
 > Endvidere bruger jeg lidt af fedtet fra anden til
 rødkålen, det smager
 > himmelsk, også koldt da det får lidt smag af and. God til
 den lune postej 1
 > juledag.
 > Hilsen
 > Gitte
 > P.S. God jul og godt nytår.
 >
 >
 Ja, andefedt er godt at bage sovsen op med, og så lidt
 kartoffelvand som muligt, helst al stegeskyen (skummet for
 fedt naturligvis). Kartoffelvand bruges alene til at suplere
 med for at få sovs nok. Det er sikkert forskelligt, hvor
 hårdt stegeskyen er kogt ind i de forskellige hjem.  Og så
 skal der IKKE bruges godt med piskefløde, kun så meget at
 det runder smagen af. Ingen margarine/smør, kun lidt fløde,
 så kan man bruge så meget mere andefedt. Hvis anden har
 været fyldt med svesker og æbler burde det ikke være
 nødvendigt at tilsætte gelé. I øvrigt skal man være
 forsigtig med peber, det kan ødelægge andesmagen.
 
 mvh
 Jørgen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Michael Lynge (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Michael Lynge
 | 
 Dato :  16-12-02 16:18
 | 
 |  | Hej NG
 
 Jo, jeg takker for alle de gode indslag. Og jeg har da fået svar på mine spm
 og ønsker alle en glædelig jul *s*
 
 Mvh
 Michael
 
 
 
 
 |  |  | 
  June Last (16-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : June Last
 | 
 Dato :  16-12-02 23:25
 | 
 |  | Da sovsen åbenbart er noget "vi alle" bruger energi på, må lige putte
 denne "metode" ind ..Gør dette før juleaften _  Køb 300 gr
 andelår(lige nu til 17 kr i Netto) - brun  - i en gryde -salt og lidt
 peber -  vand ved - kog .. kog .. kog -  lav sovs af dette - rigelig
 tyk - gem til juleaften -  tilsæt stegeskyen til "færdigsovsen" - en
 yderst nem og ikke stressende metode, der sikre den perfekte sovs til
 anden ! ( og at der er nok af den ) God Jul.
 --
 Kærligst June
 
 
 |  |  | 
 |  |