|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Opgør med kostpyramiden Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  20-12-02 13:20
 | 
 |  |  |  |  | 
  Peter Westh (20-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  20-12-02 19:59
 | 
 |  | 
 
            "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
 news:f220f821-ecb6-4282-ae82-f6475b478ec5@news.szn.dk...
 > Hej gruppe
 >
 > Jeg vil henlede opmærksomheden på
 >
 >
 <http://www.sciam.com/print_version.cfm?articleID=0007C5B6-7152-1DF6-9733809 EC588EEDF>
 >
 > som er en lang, men absolut læsværdig, redegørelse for det forkerte
 > i kostsammensætningen ifølge kostpyramiden som vi kender den.  Guf
 > for folk der er på "low-carb".    Interessant. Nu argumenterer artiklen jo ikke direkte for low-carbing, men
 mod en alt for primitiv fokusering på energiprocenter.
 MVH
 Peter
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (20-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  20-12-02 20:05
 | 
 |  | Peter Westh skrev:
 
 > Nu argumenterer artiklen jo ikke direkte for low-carbing, men
 > mod en alt for primitiv fokusering på energiprocenter.
 
 Det kan nu sagtens være gode nyheder for lc'ere alligevel.  Nu er
 hele befolkningen i årevis blevet tudet ørerne fulde med at fedt
 er farligt, så som lc'er må man høre lidt af hvert når folk finder
 ud af at man stræber efter at få 75% af sit energibehov dækket af
 fedt.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
   Web . Woman (21-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  21-12-02 23:45
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:29c0b597-4bb2-46e3-850c-ee48fcd815b9@news.szn.dk...
 
 > Det kan nu sagtens være gode nyheder for lc'ere alligevel.  Nu er
 > hele befolkningen i årevis blevet tudet ørerne fulde med at fedt
 > er farligt,
 
 ..... nej, tudet ørerne fulde med, at NOGET fedt er farligt.
 Og at vi generelt spiser for meget fedt - især af det farlige.
 
 Visse har så draget den fejlagtige og vidtfavnende konklusion, at "fedt er
 farligt". Og at bare fedtet er væk, så feder det ikke......
 
 > så som lc'er må man høre lidt af hvert når folk finder
 > ud af at man stræber efter at få 75% af sit energibehov dækket af
 > fedt.
 
 Lyder også sindssygt - hvis man vel at mærke også interesserer sig for
 indtaget af vitaminer og mineraler.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  22-12-02 00:10
 | 
 |  | Web . Woman skrev:
 
 > .... nej, tudet ørerne fulde med, at NOGET fedt er farligt.
 > Og at vi generelt spiser for meget fedt - især af det farlige.
 >
 > Visse har så draget den fejlagtige og vidtfavnende konklusion,
 > at "fedt er farligt". Og at bare fedtet er væk, så feder det
 > ikke...
 
 Det er jo osse en vildfarelse.
 
 >> så som lc'er må man høre lidt af hvert når folk finder
 >> ud af at man stræber efter at få 75% af sit energibehov
 >> dækket af fedt.
 >
 > Lyder også sindssygt - hvis man vel at mærke også interesserer
 > sig for indtaget af vitaminer og mineraler.
 
 Dér kan du bare se!
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
     Peter Westh (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  22-12-02 11:56
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
 news:3c790d8b-2502-4531-85fb-391f239a5bc3@news.szn.dk...
 > Web . Woman skrev:
 > >> så som lc'er må man høre lidt af hvert når folk finder
 > >> ud af at man stræber efter at få 75% af sit energibehov
 > >> dækket af fedt.
 > >
 > > Lyder også sindssygt - hvis man vel at mærke også interesserer
 > > sig for indtaget af vitaminer og mineraler.
 >
 > Dér kan du bare se!
 
 75 % er da ret højt - svjv højere end selv Atkins og andre lowcarb-folk
 anbefaler, er det ikke?
 
 Det med vitaminerne og mineralerne afhænger jo nok mere af
 kostsammensætingen end af fedtprocenten - man ville sagtens kunne spise
 kilovis af frugt og grønt, og samtidig ligge på ca 75 %. De viaminer og
 mineraler der er i kornprodukter, kunne så fås fra nødder, frø etc.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
      Klaus Alexander Seis~ (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  22-12-02 12:32
 | 
 |  | 
 
            Peter Westh skrev:
 > 75 % er da ret højt - svjv højere end selv Atkins og andre
 > lowcarb-folk anbefaler, er det ikke?
 Nej, egentlig ikke.  De 75% er et "rundt tal", jeg tror de aktuelle
 tal ligger på 73% fra fedt, 23% fra protein og 4% fra kulhydrat.
 Det er værd at huske på at fedt indeholder godt dobbelt så megen
 energi som protein og kulhydrat, så vægtmæssigt set spiser jeg en
 smule mere fedt end protein og kulhydrat tilsammen.
 > Det med vitaminerne og mineralerne afhænger jo nok mere af
 > kostsammensætingen end af fedtprocenten
 Nemlig, min kost består jo ikke af 75% smør.  Jeg har stort set kun
 droppet grød, brød, pasta, ris, sukker, kartofler og andre meget,
 meget kulhydratrige fødevarer, og så genindført smør, ost, æg og
 bacon.  Dét, sammen med at jeg er påpasselig med hvilke grøntsager
 jeg spiser (kulhydratfattige, som fx broccoli, blomkål, asparges,
 grønne bønner, spinat, salat og champignon, men også avocado, peber
 m.fl. bliver der plads til), har radikalt ændret energisammen-
 sætningen - det er ikke fordi jeg bevidst indfører mere fedt (nuvel,
 det at jeg stort set kun kigger på kulhydratindholdet gør at jeg
 ikke længere er "bange" for ting som piskefløde, mayonnaise og
 peanutbutter).
 > - man ville sagtens kunne spise kilovis af frugt og grønt, og
 > samtidig ligge på ca 75 %.
 Ah, så skal der da godt nok spises meget i alt.  Hvis jeg skulle
 spise kilovis af frugt, er jeg ikke sikker på at der ville blive
 plads til ret meget andet.
 > De viaminer og mineraler der er i kornprodukter, kunne så fås
 > fra nødder, frø etc.
 Ja, sagtens.  Tidligere på året tastede jeg i en periode på lidt over
 to måneder alt hvad jeg spiste ind på <http://www.fitday.com/>,  og
 jeg får dækket stort set hele min behov undtagen et par B-vitaminer,
 som jeg så får dækket ind via en multitab daglig.  Det der til
 gengæld kan undre mig meget, er hvordan jeg overhovedet fik dækket
 mit ernæringsbehov _før_ jeg gik over til denne kostsammensætning,
 for jeg spiser langt mere varieret nu end før, og føler mig
 væsentlig bedre tilpas (jeg går ikke mere sukkerkold nogle timer
 før hovedmåltiderne, bliver ikke utidigt træt, har mere energi, og er
 frem for alt ikke konstant sulten).
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
       Peter Westh (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  22-12-02 12:57
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
 news:717faa7b-79d4-402c-ad69-6a29c9d70d9a@news.szn.dk...
 
 > Nemlig, min kost består jo ikke af 75% smør.  Jeg har stort set kun
 > droppet grød, brød, pasta, ris, sukker, kartofler og andre meget,
 > meget kulhydratrige fødevarer, og så genindført smør, ost, æg og
 > bacon.
 
 Men de er jo alle - bortset fra æg - blandt de fødevarer, som den artikel du
 indledte denne tråd med at henvise til, advarer imod, er de ikke?
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
        Klaus Alexander Seis~ (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  22-12-02 13:14
 | 
 |  | Peter Westh skrev:
 
 > Men de er jo alle - bortset fra æg - blandt de fødevarer, som
 > den artikel du indledte denne tråd med at henvise til, advarer
 > imod, er de ikke?
 
 Alting i moderation.  Jeg spiser ikke kilovis af bacon hver dag,
 men før spiste jeg slet ikke noget.  Jeg spiser heller ikke kilo-
 vis af ost, men har genindført det.
 
 Desuden synes jeg at artiklen slipper lidt let henover nogle ting.
 Den fortæller fx at man ikke bør spise meget kød fordi der kan
 dannes carcinogener ved stegningen.  Okay, men burde det så ikke
 være i orden at spise kogt kød?  Og hvis man skærer så meget ned
 på kød, som man kunne få indtryk af er nødvendigt (sidst i
 artiklen), hvordan får man så fx carnitin nok til at sikre at
 fedtforbrændingen forløber normalt?
 
 Jeg er slet ikke enig i alt det der skrives i artiklen, jeg er
 blot langt mere enig med dén, end med de folk der anbefaler
 konventionel pyramidekost.
 
 Det glædelige ved artiklen, synes jeg, er at den belyser hvilke
 problemer der er forbudnet med at spise de kolossale mængder
 kulhydrat der anbefales fra officiel side, og at den gør op med
 myten om at fedt er farligt.  Samtidig bekræfter den hvad jeg og
 mange andre har _erfaret_ på low-carb: HDL går op, triglycerider
 går drastisk ned, LDL forbliver enten uændret eller går ned,
 blodsukkeret forbliver stabilt døgnet rundt, blodtrykket går ned,
 m.m.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
       Web . Woman (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  22-12-02 17:30
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:717faa7b-79d4-402c-ad69-6a29c9d70d9a@news.szn.dk...
 
 > Nej, egentlig ikke.  De 75% er et "rundt tal", jeg tror de aktuelle
 > tal ligger på 73% fra fedt, 23% fra protein og 4% fra kulhydrat.
 
 Hvis du dækker 75% af dit kaloriebehov med fedt, har du 25% tilbage til
 protein og kulhydrat.
 
 Kan du klare 3000 kcal dagligt, vil det sige, at du spiser 2250 kcal fra
 fedt og altså kun har 750 kcal tilbage til både kulhydrat og protein.
 
 Hvis du snupper cirka 80 gram protein om dagen (1 gram pr kilo kropsvægt),
 går der 320 kcalorier til protein.
 
 Tilbage er så sølle 430 kalorier, du kan indtage fra kulhydrat - og det
 bliver dermed svært at dække dit behov for vitaminer og mineraler.
 
 Omsætter du mindre end 3000 kalorier er det endnu sværere.
 
 Og ja.. ved godt, at det altsammen er runde tal og at det er en kende mere
 nuanceret end som så.
 
 > Nemlig, min kost består jo ikke af 75% smør.  Jeg har stort set kun
 > droppet grød, brød, pasta, ris, sukker, kartofler og andre meget,
 > meget kulhydratrige fødevarer, og så genindført smør, ost, æg og
 > bacon.
 
 Genindført???? Hvad pokker har du dog levet af før?
 Hvis du tidligere har levet et fedtforskrækket liv, har du næppe levet sundt
 før *S*
 
 >  Dét, sammen med at jeg er påpasselig med hvilke grøntsager
 > jeg spiser (kulhydratfattige, som fx broccoli, blomkål, asparges,
 > grønne bønner, spinat, salat og champignon, men også avocado, peber
 > m.fl. bliver der plads til),
 
 Hvorfor dog være forsigtig med, hvilke grønsager du spiser. Spis dog løs. De
 er ikke farlige!
 Meget af de fedt du glad og gerne spiser er derimod farligt for dine
 blodårer.
 
 > det at jeg stort set kun kigger på kulhydratindholdet gør at jeg
 > ikke længere er "bange" for ting som piskefløde, mayonnaise og
 > peanutbutter).
 
 Der er ingen grund til at være BANGE for hverken piskefløde, maoynaise og
 penutbutter - men det er ikke fødevarer, der i særlig grad bidrager til at
 dække kroppens behov for vitaminer og mineraler - så spis det primært for
 fornøjelsens og smagens skyld.
 
 > > - man ville sagtens kunne spise kilovis af frugt og grønt, og
 > > samtidig ligge på ca 75 %.
 
 Ikke uden at få for mange kalorier *S*
 
 > føler mig væsentlig bedre tilpas (jeg går ikke mere sukkerkold nogle timer
 > før hovedmåltiderne, bliver ikke utidigt træt, har mere energi, og er
 > frem for alt ikke konstant sulten).
 
 Skægt nok er det helt uden betydning,  om folk går på den ene, anden eller
 tredie diæt - så melder de som regel, at det er helt fantastisk, hvad de er
 i gang med *S*
 
 Og pudsigt nok vil selv overvægtige, forpustede mænd med ølvom og fedtede
 årer som regel hævde, at de sørme har det helt fint med maden, de spiser.
 Indtil de bliver frelse og fanatiske med en anden måde at leve på.
 
 Du får jo også sjældent en ryger til at erkende de skavanker rygningen
 påfører kroppen. De fleste er totalt blinde for, at deres levevis ikke
 nødvendigvis er så sund, som de forestiller sig. At enkeltpersoner hævder,
 at lige netop DERES mærkværdige kost er vejen til paradis, bør man derfor af
 flere grunde ikke lægge for meget i.
 
 Det er nemlig ikke er så enkelt endda at afgøre, om man er sund og lever
 sundt.
 
 For meget af det usunde fedt kan eksempelvis give skader/skavanker, der ikke
 nødvendigvis er synlige eller mærkbare for den enkelte, før det er for sent.
 
 Underskud af vitaminer og mineraler er heller ikke nødvendigvis noget, der
 giver symptomer, som den enkelte forbinder med usund levevis.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 |  |  | 
        Klaus Alexander Seis~ (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  22-12-02 18:41
 | 
 |  | Web . Woman skrev:
 
 > Hvis du dækker 75% af dit kaloriebehov med fedt, har du 25%
 > tilbage til protein og kulhydrat.
 
 Korrekt (i runde tal).
 
 > Kan du klare 3000 kcal dagligt, [...]
 
 Vi behøver slet ikke at gætte, for jeg har nøjagtige tal for mit
 fødeindtag for hele september måned i år.  Tallene herunder er
 det daglige gennemsnit:
 
 Energi: 2301 kcal
 Fedtsyrer:    191 g
 Mættede:   76 g
 Monoumættede:   71 g
 Polyumættede:   44 g
 Protein:    128 g
 Kulhydrater:     19 g
 Alkohol:      0 g
 
 Fedtopløselige vitaminer:
 Vit A:       188%
 Vit D:       312%
 Vit E:       852%
 Vit K:      100%
 
 Vandopløslige vitaminer:
 Vit C:      190%
 Thiamin:   321%
 Riboflavin:   306%
 Vit B6:      309%
 Vit B12:   715%
 Niacin:      272%
 Folinsyre:   201%
 
 Spormineraler:
 Jern:      273%
 Zink:      191%
 Selen:      285%
 
 Makromineraler:
 Calcium:   124%
 Fosfor:    224%
 Magnesium:    164%
 
 (Det var mit mål at ligge under 20 g kulhydrat om dagen (uden i
 øvrigt at skæve til energiindtaget), og det er da lykkedes meget
 godt, ser det ud til.)
 
 En del af tiden har jeg udover den daglige kost indtaget 1 styk
 multivitamin som dækker 100% af dagsbehovet for de fleste vitaminer
 og mineraler.  Hvis vi leger at jeg har spist en vitamintablet
 daglig i hele september måned, skal der trækkes 100% fra oven-
 stående tal før man kan se hvor meget der kommer fra kosten.  Og
 så vil man se at jeg ville have været i underskud mht. til calcium
 (jeg drikker slet ikke mælk, bruger kun en smule piskefløde og
 mascarpone, og spiser ikke voldsomt meget ost) og magnesium, samt
 muligvis C-vitamin og zink.
 
 Der er ikke K-vitamin i de vitamintabletter jeg spiser, så de 100%
 stammer udelukkende fra kosten.  I øvrigt er det nogenlunde under-
 ordnet om jeg får dækket mit K-vitaminbehov gennem kosten, da det
 syntetiseres af tarmbakterierne.
 
 Jeg har ikke kigget nærmere på hvor den megen vitamin E stammer fra,
 men jeg gætter på at det er fra planteolier - mestendels fra hørfrø,
 som jeg spiser en hel del af.
 
 Vitamin B12 er formodentlig fra æg og kød.
 
 Selen er nok fortrinsvist fra paranødder (en enkelt paranød inde-
 holder en anelse mere end dagsbehovet af selen).
 
 Mit jernindtag er ganske givet for højt, men det kan justeres ved
 at spise mindre rødt kød samt at købe vitamintabletter uden tilsat
 jern.
 
 Jeg kan spise lidt mere grøn peber, så er jeg dækket ind mht. C-
 vitamin.  Jeg kan spise mere spinat o.lign. for at dække mig bedre
 ind mht. magnesium, og jeg kan spise lidt mere ost og nødder for at
 for få mere calcium.
 
 Jeg ved fra august måned at jeg kan forbrænde 3'300 kcal/dag uden
 at tage på, så når jeg engang er nede på min idealvægt, er der
 omkring 1'000 kcal/dag at rutte med.
 
 Fortæl mig igen at jeg ikke kan få dækket mine vitamin- og
 mineralbehov.
 
 > Genindført???? Hvad pokker har du dog levet af før?
 
 Kulhydrater: grød, brød, pasta, ris, bananer.
 Protein: skummetmælk, skinke, kalkun og kylling.
 
 Sådan stort set - men selvfølgelig osse med grøntsager, og selv-
 følgelig spiste jeg osse andet.
 
 > Hvis du tidligere har levet et fedtforskrækket liv, har du næppe
 > levet sundt før *S*
 
 Helt enig, og det har jeg så rådet bod på nu.
 
 > Hvorfor dog være forsigtig med, hvilke grønsager du spiser.
 
 Fordi jeg forsøger at holde mig på under 25 g kulhydrat om dagen.
 Så længe jeg gør det, taber jeg mig stødt og roligt ca. 1 kg om
 måneden.  Overskrider jeg de 25 g kulhydrat om dagen, tager jeg
 på.  Jeg har omkring 6 kg igen før jeg vil kalde det min ideal-
 vægt, men jeg er mere fikseret på hvad spejlet siger end på vægten.
 
 > Spis dog løs. De er ikke farlige!
 
 Min erfaring siger mig at min krop ikke har godt af kulhydrater.
 Da jeg først for alvor skar fedt væk fra min kost - efter samråd
 med en diætist - og levede efter pyramidemodellen og de 7 kostråd,
 tog jeg 7 kg på i løbet af et år.  Den trend ønsker jeg IKKE at
 gentage.
 
 Det er muligt at du og mange andre kan omsætte mange kulhydrater
 og holde vægten samtidig.  Jeg kan ikke, og det har jeg taget
 konsekvensen af.  Havde jeg fortsat med min daværende kostplan,
 var jeg ganske givet endt som en spærreballon med diabetes type II
 inden for ganske få år (noget kunne tyde på at jeg allerede var
 insulinresistent inden jeg begyndte på den nuværende kostplan,
 men det er der så lavet om på nu).
 
 > Meget af de fedt du glad og gerne spiser er derimod farligt for
 > dine blodårer.
 
 Sludder og vrøvl.  Hvis vi nu holder os til fakta i stedet for
 gætterier, så er mit blodtryk gået ned til 116/70 (jeg er 42 år),
 triglyceriderne er faldet drastisk, mit totalkolesterol ligger i
 normalområdet, mit LDL er faldet en smule og mit HDL er gået
 væsentligt op, og jeg har tabt 6 kg.
 
 Vil du stadig påstå at jeg er i farezonen?  Tsk-tsk.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
         Web . Woman (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  22-12-02 20:06
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:cd97cad6-b129-437d-837d-77bc451b97ec@news.szn.dk...
 
 > En del af tiden har jeg udover den daglige kost indtaget 1 styk
 > multivitamin som dækker 100% af dagsbehovet for de fleste vitaminer
 > og mineraler.
 
 Vitaminer på piller regner jeg for lapperi på dårlig ernæring.
 
 Regner du vitaminer og mineraler fra piller med i dit indtag, kan du spise
 hvad som helst og bilde dig ind, at du er dækket *S*
 
 Jeg tror på, at man skal stræbe efter at dække behovet med fødevarer. Så
 alsidigt som muligt.
 
 Fedt skal vi også have - men hvorfor i alverden skulle vi dog dække
 størstedelen af vores energiforbrug med en fødevare, der er så fattig på
 næringsstoffer som fedt? herunder fedt, der er usundt.
 
 De gode stoffer, som godt fedtstof indeholder, kan du få rigeligt af med
 mindre end den mængde fedt du spiser.
 
 > Fortæl mig igen at jeg ikke kan få dækket mine vitamin- og
 > mineralbehov.
 
 Det tvivler jeg meget stærkt på at du kan.
 
 > Kulhydrater: grød, brød, pasta, ris, bananer.
 > Protein: skummetmælk, skinke, kalkun og kylling.
 > Sådan stort set - men selvfølgelig osse med grøntsager, og selv-
 > følgelig spiste jeg osse andet.
 
 Såååå ????
 
 Hvad spiste du? Overnstående siger jo INTET om kombination og mængde.
 
 > > Hvis du tidligere har levet et fedtforskrækket liv, har du næppe
 > > levet sundt før *S*
 >
 > Helt enig, og det har jeg så rådet bod på nu.
 
 Men at hoppe fra fedtforskrækkelse til fedtoverdrivelse fatter jeg ikke.
 
 > Fordi jeg forsøger at holde mig på under 25 g kulhydrat om dagen.
 
 Hvorfor?
 
 > Så længe jeg gør det, taber jeg mig stødt og roligt ca. 1 kg om
 > måneden.
 
 Det kan man gøre på mange andre måder.
 
 > Min erfaring siger mig at min krop ikke har godt af kulhydrater.
 
 Tror jeg ganske enkelt ikke på.
 Medmindre du taler om de raffinerede, industrialiserede, næringsfattige
 kulhydrater! For så er vi enige.
 
 > Da jeg først for alvor skar fedt væk fra min kost - efter samråd
 > med en diætist - og levede efter pyramidemodellen og de 7 kostråd,
 > tog jeg 7 kg på i løbet af et år.  Den trend ønsker jeg IKKE at
 > gentage.
 
 At leve fedtfattigt er ikke nødvendigt sundt. Og heller ikke nogen garanti
 for vægttab.
 
 > Vil du stadig påstå at jeg er i farezonen?  Tsk-tsk.
 
 Ja.... jeg er sikker på, at fedt i store mængder er unødvendigt og usundt.
 
 Jeg tror på, at det er naturlige fødevarer med masser af vitaminer og
 mineraler, du skal have flest af.
 
 Du lever af færre kalorier, end du forbruger - og det forklarer jo fint dit
 vægttab.
 
 Hvis du ikke sørgede for at være i kalorieunderskud på din fedtdiæt, ville
 du tage på - præcis som du vil med alle andre spisevaner. Så hvad pokker er
 det, du tror er så magisk ved din diæt? Det er slet og ret slankekur på
 kalorieunderskud. Og det er der altså ingen hokus-pokus ved. Det er sådan
 man taber sig.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
          Klaus Alexander Seis~ (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  22-12-02 21:31
 | 
 |  | Web . Woman skrev:
 
 > Regner du vitaminer og mineraler fra piller med i dit indtag,
 > kan du spise hvad som helst og bilde dig ind, at du er dækket *S*
 >
 > [...]
 >
 >> Fortæl mig igen at jeg ikke kan få dækket mine vitamin- og
 >> mineralbehov.
 >
 > Det tvivler jeg meget stærkt på at du kan.
 
 Er du faktaresistent?  Jeg har lige vist dig gennemsnittet af en hel
 måneds kostindtag.  Jeg har forklaret dig at jeg nogle af dagene har
 indtaget en vitamintablet, og at der derfor skal trækkes 100% fra de
 procentsatser jeg angav.  Jeg ligger stadig *langt* over dagsbehovet
 for de allerfleste vitaminer og mineralers vedkommende.  Jeg har på-
 peget de få der er problemer med og fortalt hvorledes jeg kan få dæk-
 ket de svage punkter ind ad naturlig vej (samtidig med at jeg viste
 dig at jeg kan indtage 1'000 kcal ekstra om dagen uden at tage på,
 således at der vitterligt *er* plads til at indtage ekstra føde).
 
 Og du tvivler stadig?
 
 Hvis det at jeg har vejet al min mad i to måneder og indtastet det i
 en database som har udregnet næringsindholdet ikke kan overbevise
 dig, hvad kan så?
 
 > Jeg tror på, at man skal stræbe efter at dække behovet med fødevarer.
 > Så alsidigt som muligt.
 
 Dét er vi ikke uenige om, og det mener jeg osse at jeg gør et meget
 langt stykke hen ad vejen.  Jeg har lige vist dig hvor få ting man kan
 sætte fingre på mht. mangler i min kost.
 
 > Fedt skal vi også have - men hvorfor i alverden skulle vi dog
 > dække størstedelen af vores energiforbrug med en fødevare, der
 > er så fattig på næringsstoffer som fedt? herunder fedt, der er
 > usundt.
 
 Som jeg tidligere har nævnt, så sidder jeg jo ikke og spiser smør
 direkte fra krukken.  Den fedt jeg indtager kommer fortrinsvis fra
 nødder, hørfrø, ost, kød og fisk, og der følger andet med end fedtet.
 Således kommer der A- og D-vitaminer sammen med fiskeolier, og E-
 vitaminer sammen med planteolier.  Og du kan selv bladre tilbage og
 se hvor godt jeg er dækket ind mht. vitaminer - selv efter at man
 trækker de 100% fra som vitamintabletten giver.
 
 > De gode stoffer, som godt fedtstof indeholder, kan du få rigeligt
 > af med mindre end den mængde fedt du spiser.
 
 Sikkert, men men min nuværende kostplan opnår jeg: stabilt blodsukker,
 ingen sult, større energi, forbedret kolesterolprofil og lavere blodtryk.
 
 Tror du ikke at det fedtstof jeg spiser er godt?  Jeg har vist dig
 fordelingen af mættede, umættede og flerumættede fedtsyrer i min
 kost.  Synes du den er alarmerende?  Og hvis ja, hvorledes synes du
 da at den burde være (jeg snakker nu om fordelingen af fedtsyrer, ikke
 om den totale mængde af fedt)?
 
 >> Kulhydrater: grød, brød, pasta, ris, bananer.
 >> Protein: skummetmælk, skinke, kalkun og kylling.
 >> Sådan stort set - men selvfølgelig osse med grøntsager, og
 >> selvfølgelig spiste jeg osse andet.
 >
 > Såååå ????
 >
 > Hvad spiste du? Overnstående siger jo INTET om kombination og mængde.
 
 Nej, jeg kan ikke sidde og remse et års kostplan op.  Jeg spiste
 stort set kun de ting jeg skrev ovenfor, og så har jeg selvfølgelig
 lavet forskellige retter ud af det.
 
 >> Helt enig, og det har jeg så rådet bod på nu.
 >
 > Men at hoppe fra fedtforskrækkelse til fedtoverdrivelse fatter
 > jeg ikke.
 
 Det kan jeg se.  Jeg prøver heller ikke at overbevise dig til at leve
 som jeg gør - jeg fortæller dig blot hvordan min kost ser ud og
 hvilken indvirkning den har på forskellige områder af mit liv og
 min krop.
 
 >> Fordi jeg forsøger at holde mig på under 25 g kulhydrat om dagen.
 >
 > Hvorfor?
 
 Kulhydrat påvirker insulinproduktionen.  Store mængder insulin gør
 mig sulten og insulinresistent.  Store mængder kulhydrat får mit
 blodsukker til at svinge op og ned i store bølger dagen igennem.
 Store mængder insulin deponerer fedt.  Store mængder kulhydrat
 øger blodets indhold af triglycerider.
 
 Ved at holde mig under 25 g kulhydrat om dagen opnår jeg at mit
 blodsukker er stabilt (det ligger pænt omkring 4,8 mmol/L døgnet
 rundt), hvilket igen vil sige at jeg ikke er sulten i tide og
 [især] utide, samt at jeg ikke bliver træt (andet end når der
 virkelig er grund til det).  Og triglyceriderne er helt i bund.
 
 Når jeg ikke er sulten i utide, er jeg heller ikke fristet til
 at småspise det ene og det andet - jeg spiser til måltiderne, samt
 planlagte snacks ("minimåltider"), intet andet.  Det gør at jeg
 kan holde mit energiindtag på et niveau hvor jeg taber mig (men
 efter at have påbegyndt dette eksperiment, er vægttabet blevet en
 sekundærgevinst - den primære gevinst ligger i større vel-
 befindende og stabilt blodsukker).
 
 De 25 g er noget som har med mig at gøre, og de er fundet
 eksperimentelt - det er den mængde kulhydrat jeg med mit
 nuværende aktivitetsniveau kan tillade mig at spise uden at
 tage på.  Hvis jeg spiser mere kulhydrat, og ellers holder
 resten konstant, tager jeg på.  Men det er en individuel
 værdi, andre kan spise mere og nogle få må holde sig på en
 mindre mængde.  Men for mig her og nu hedder det 25 g.
 
 >> Så længe jeg gør det, taber jeg mig stødt og roligt ca. 1 kg
 >> om måneden.
 >
 > Det kan man gøre på mange andre måder.
 
 Det kan man, og mange gør det, men jeg har valgt denne måde.  Den
 virker for mig - det gjorde pyramidekosten og de 7 kostråd ikke.
 For mig er dette en måde at tabe mig støt og roligt uden at lide
 afsavn af nævneværdig grad.  Jeg "led" vældig meget mere dengang
 jeg forsøgte at leve fedtfattigt, og resultaterne stod slet ikke
 mål med anstrengelserne - tværtimod, jeg tog 7 kg på i løbet af
 blot et år.  Nu har jeg tabt de 6 kg igen på under et halvt år -
 uden smerte, uden sult, men med masser af lækker og sund mad.
 
 >> Min erfaring siger mig at min krop ikke har godt af kulhydrater.
 >
 > Tror jeg ganske enkelt ikke på.
 > Medmindre du taler om de raffinerede, industrialiserede, nærings-
 > fattige kulhydrater! For så er vi enige.
 
 Du kan tro hvad du vil, jeg har oplevet det på min egen krop.
 
 (Glemmer du at tage højde for at folk kan gå hen og blive insulin-
 resistente og udvikle type 2 diabetes?)
 
 > At leve fedtfattigt er ikke nødvendigt sundt. Og heller ikke
 > nogen garanti for vægttab.
 
 Enig.
 
 >> Vil du stadig påstå at jeg er i farezonen?  Tsk-tsk.
 >
 > Ja.... jeg er sikker på, at fedt i store mængder er unødvendigt
 > og usundt.
 
 Unødvendigt, måske.  Usundt, nej.
 
 Hvordan vil du måle "sundhedsfaktoren" hvad dette angår, hvis det
 ikke er gennem at scanne kolesterolprofilen?  Og når nu mine
 kolesteroltal er fremragende, og mit blodtryk er som en teenagers,
 hvori ligger så det usunde?
 
 Jeg forbrænder mit fedt, jeg deponerer det ikke - hverken på side-
 benene eller i blodårerne.  Der skal insulin til at deponere fedt.
 
 > Jeg tror på, at det er naturlige fødevarer med masser af vitaminer
 > og mineraler, du skal have flest af.
 
 Det får jeg osse - endda i langt højere grad end før.  Jeg spiser
 stort set ikke mad med tilsætningsstoffer, men lever næsten udelukkende
 af "naturlig" mad og gode råvarer.  De 25 g kulhydrat jeg får om dagen
 stammer fortrinsvis fra grøntsager - og man kan spise rigtig mange
 grøntsager for 25 g hvis blot man vælger dem med omhu.
 
 Og husk så på: I og med at jeg hver eneste dag holder mig under de 25 g
 kulhydrat, så spiser jeg SLET IKKE kager og slik og sukker.  Jeg får
 ingen "tomme kalorier".
 
 > Du lever af færre kalorier, end du forbruger - og det forklarer jo
 > fint dit vægttab.
 
 Ja, det er sådan man taber sig: ved at indtage mindre energi end man
 forbruger.  Kunsten er at blive ved med at gøre det og [for mig] at
 undgå konstant at være sulten.  Dette her er ikke nogen slankekur
 jeg har tænkt mig at holde til jeg har tabt hvad jeg vil, for så at
 vende tilbage til tidligere tiders kulhydratorgier (i en diæt på
 10'000 kJ/dag hvor 60% af energien kommer fra kulhydrat, er der ca.
 350 g kulhydrat - det er 14 gange så meget som jeg får om dagen,
 hvilket er grunden til at jeg kalder det "orgie"); det er en kost
 jeg har tænkt mig at fortsætte med til jeg evt. finder på noget
 bedre eller sjovere.  Når jeg har tabt mig det jeg vil, kan jeg
 skrue kulhydratrationen op med 5 g/dag, så holder jeg vægten.
 
 > Hvis du ikke sørgede for at være i kalorieunderskud på din fedtdiæt,
 > ville du tage på - præcis som du vil med alle andre spisevaner.
 
 Det har du fuldstændig ret i - og det fandt jeg osse ud af i august
 måned hvor jeg ikke kunne forstå hvorfor jeg ikke tabte mig mere end
 jeg gjorde, indtil jeg begyndte at taste *alt* jeg puttede i munden
 ind i en database, som holdt rede på energiindtaget.  Da fandt jeg
 ud af at jeg i gennemsnit indtog 3'300 kcal/dag, hvilket jo er en hel
 del.  Jeg tog ikke på af det, men tabte mig altså heller ikke.
 Derfor _ved_ jeg at jeg _kan_ forbrænde 3'300 kcal/dag (det er dog ikke
 det samme som at jeg gør det, for når man sætter energiindtaget ned,
 går stofskiftet osse gerne ned).
 
 > Så hvad pokker er det, du tror er så magisk ved din diæt?
 
 Jeg har på intet tidspunkt påstået at min kostplan er magisk.  Det er
 en kostplan, slet og ret, og den virker for mig med de fordele jeg har
 nævnt nogle gange.  Det er mit valg at leve på denne måde.  Andre har
 valgt at leve på andre måder, med andre resultater.  Fred være med det,
 for det er dem der skal leve med deres krop - jeg skal leve med min.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
           Web . Woman (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  22-12-02 22:59
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:798abb6a-8ab5-4365-9e09-865771097a6a@news.szn.dk...
 
 
 > Jeg har på intet tidspunkt påstået at min kostplan er magisk.
 
 Du spiser færre kalorier end du forbruger - og så taber man sig. Såre
 enkelt.... ingen hokus pokus.
 
 > Det er en kostplan, slet og ret,
 
 Ja.... og tillige en kostplan, som adskillige advarer mod. Og jeg tror de
 har ret. Det forekommer mig at være indlysende logisk, at kroppen ikke har
 gavn af en kost, hvor energien i overvejende grad kommer fra fedt.
 
 > og den virker for mig med de fordele jeg har nævnt nogle gange.
 
 Tror jeg gerne. At spise færre kalorier end man forbruger virker.
 
 At kuren medfører vægttab er jo iøvrigt ikke dokumentation for, at den er
 sund.
 
 Spørgsmålet er også, hvad du har tabt. Når man reducerer kulhydratindtaget
 kraftigt kommer der, har jeg læst mig til, et kraftigt væsketab. Samt et
 godt indhug i muskelmassen.
 
 > Det er mit valg at leve på denne måde.  Andre har
 > valgt at leve på andre måder, med andre resultater.  Fred være med det,
 > for det er dem der skal leve med deres krop - jeg skal leve med min.
 
 Enig.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
            Klaus Alexander Seis~ (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  22-12-02 23:27
 | 
 |  | 
 
            Web . Woman skrev:
 > Spørgsmålet er også, hvad du har tabt. Når man reducerer kulhydrat-
 > indtaget kraftigt kommer der, har jeg læst mig til, et kraftigt
 > væsketab.
 Der er væsketab ved enhver slankekur.  Væsketabet ved den diæt jeg
 holder mig til nu skyldes at jeg har opbrugt mine glycogendepoter.
 Kroppen lagrer ca. 100 g glycogen i musklerne og 300 g glycogen i
 leveren.  Glycogenet (i alt ca. 400 g) oplagres sammen med ca. 3
 gange dets eget vægt i vand (ca. 1,2 kg), så i og med at jeg har
 skillet mig af med mine glycogendepoter, har jeg derved mistet små
 2 kg glycogen+vand.  Det er korrekt - det skete i løbet af de
 første par dage.
 Men det er noget vrøvl hvis man påstår at jeg er konstant dehydreret
 (det ville jo være konsekvensen hvis væsketabet var større end den
 mængde jeg drak (samt fik fra metabolismen)), for det er jeg bestemt
 ikke.
 > Samt et godt indhug i muskelmassen.
 Dér tager du grueligt fejl.  Det er tværtimod videnskabeligt bevist
 at man netop på denne slankekur, i modsætning til mange andre kure,
 bibeholder sin muskelmasse - eller endog øger den.  Den kan ske fordi
 proteinindtaget er forholdsvis stort.  Jeg har ikke længere linket
 til artiklen, men den er helt sikkert at finde på
    <http://www.lowcarbresearch.org/> hvis der er nogen der ønsker at læse videre.
 Jeg synes vi skal slutte her.  Jeg har mine data på bordet, mens du
 stadig mangler at påpege præcis hvad det er for behov jeg ikke får
 dækket, samt at forklare mig hvorfor det er usundt for mig at få
 75% af min energi fra fedtsyrer når nu mine kolesteroltal er frem-
 ragende og mit blodtryk er som en teenagers.  Jeg tager ikke imod
 argumenter som "man kan sige sig selv", for hvis der er noget jeg
 har lært under dette eksperiment, er det at min krop opfører sig
 helt anderledes end man har forsøgt at fortælle mig i mange år.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
             kautaq (22-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kautaq
 | 
 Dato :  22-12-02 23:04
 | 
 |  | 
 
            Klaus Alexander Seistrup wrote:
 [snip]
 Hej Klaus
 Jeg har arbejdet i en måned med at fælde, stabbe op, nette,
 læsse, kører hjem og til sidst læsse juletræer på en lastvogn
 til Norge og Tyskland.
 Jeg har tabt mig næsten 10 kilo på godt en måned og jeg kan
 springe 10 meter op i luften. (siger du det er løgn    Min kost er ikke hentet fra nogen kostpyramide, men den
 minder om den. Og jeg har det fantastisk.
 Rugbrød, A38, kål, kartofler, porre, løg, pastinak, kød,
 skummetmælk, juice, masser af vand, æbler, persille, selleri,
 leverpostej, rødbeder, ost og tyttebærsyltetøj til rådyret.
 God jul til dig og alle de andre søde mennesker her i madgruppen.
 Mike Hammer
 -- 
 Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq |  |  | 
              Klaus Alexander Seis~ (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  23-12-02 00:20
 | 
 |  | 
 
            Kautaq skrev:
 > Jeg har arbejdet i en måned med at fælde, stabbe op, nette,
 > læsse, kører hjem og til sidst læsse juletræer på en lastvogn
 > til Norge og Tyskland.
 Orv, du er lidt af en julemand, hva'?
 > Jeg har tabt mig næsten 10 kilo på godt en måned og jeg kan
 > springe 10 meter op i luften. (siger du det er løgn    Det må være rart - til lykke med det!
 > God jul til dig og alle de andre søde mennesker her i madgruppen.
 Tak, og glædelig jul til dig osse - og til alle jer andre.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
             Web . Woman (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  23-12-02 00:37
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:326154d8-5b57-446d-8f8a-962d6b55b59d@news.szn.dk...
 
 > Dér tager du grueligt fejl.
 
 Det er ikke MIN påstand. *S*
 
 > mens du stadig mangler at påpege præcis hvad det er for behov jeg ikke får
 > dækket, samt at forklare mig hvorfor det er usundt for mig at få
 > 75% af min energi fra fedtsyrer når nu mine kolesteroltal er frem-
 > ragende og mit blodtryk er som en teenagers.
 
 Du spiser mere fedt, end din krop har brug for. De næringsstoffer du skal
 have fra fedt, kan du få med langt mindre fedt. Så hvorfor overhovedet spise
 så meget fedt? Det er lige så absurd som at dække 70% af kroppens
 energibehov med hvidt sukker. Overflødigt, overdrevet indtag.....
 
 Du tilstræber at undgå mange af de fødevarer, der er rige på vitaminer og
 mineraler - for bl.a. at holde kalorieindtaget lavt nok til, at du kan tabe
 dig. Dermed berøver du dig selv nogle sunde næringsstoffer. Ligesom du måske
 ikke får den beskyttelse mod kræft etc., som et mere normalt (i forhold til
 de officielle anbefalinger) doser af frugt og grønt formodes at kunne give
 dig.
 
 Og jeg føler mig på ingen måde overbevist om, at 2 måneder på en kostplan
 siger ret meget om dens effektivitet og/eller indflydelse på din
 livskvalitet på længere sigt. Hvad sker der med dine nyrer? Og hvad sker der
 med din risiko for at udvikle cancer m.m.
 
 Jeg føler mig overbevist om, at de fleste ernæringseksperters viden og råd,
 samt de officielle anbefalinger, er langt mere pålidelige, end en tilfældig
 amerikansk gurus principper.
 
 Jeg kan ikke dokumentere noget for dig på egen hånd. Ligesom du er jeg
 derfor nødt til at vælge, hvem jeg vil stole på. Og vi stoler helt klart
 ikke på de samme.
 
 Der er folk, der har tabt sig rigtig meget på pulver og/eller piller.... det
 får mig heller ikke til at konkludere, at de har været på en sund kostplan.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
              Klaus Alexander Seis~ (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  23-12-02 13:38
 | 
 |  | 
 
            Web . Woman skrev:
 > Du spiser mere fedt, end din krop har brug for.
 Det samme kan man sige om kulhydrat for folk der er på pyramidekost.
 Som jeg tidligere har vist, indtager man 350 g kulhydrat om dagen på
 en kost der indeholder 10 MJ hvor 60% af energien kommer fra kul-
 hydrat.  Ikke et eneste af de 350 g er nødvendige for kroppen, idet
 den selv kan danne al den kulhydrat den har brug for.  I modsætning
 hertil er der adskillige aminosyrer og fedtsyrer som er nødvendige
 for kroppens opbygning og vedligeholdelse.
 > Så hvorfor overhovedet spise så meget fedt? Det er lige så absurd
 > som at dække 70% af kroppens energibehov med hvidt sukker.
 Nej, det er en tåbelig sammenligning som kun viser at du ikke har
 forstået hvad jeg har skrevet og at du ikke ved hvordan kroppen
 fungerer.  At jeg får 75% af min energi dækket gennem fedtsyrer er
 aldeles ikke sammenligneligt med at dække 70% af energibehovet ved
 at spise hvidt sukker.  Som jeg tidligere har fortalt dig, får jeg
 ikke mine fedstoffer ved at spise direkte af smørkrukken.  Ej heller
 ved at drikke kemisk renset olie.  Nej, jeg får mine fedtstoffer fra
 nødder, fisk, kød, hørfrø og ost, og der følger masser med fedt-
 opløselige vitaminer og andre gode ting med den kost.
 Ja, det ville være absurd at dække 70% af sit energibehov med hvidt
 sukker.  Dels ville man ikke få de næringsstoffer man har brug for,
 men hvad værre er, ville man få forøget insulinproduktionen ganske
 drastisk, hvilket er uheldigt i det lange løb (insulinresistens og
 åreforkalking er to slemme bivirkninger af højt kulhydratindtag).
 Som jeg har forklaret dig andetsteds, så tæller jeg ikke hvor meget
 fedt jeg indtager (jo, jeg talte al min mad i de første 2 måneder -
 dels fordi jeg var nysgerrig, dels fordi jeg gerne ville sikre mig
 at jeg fik alle de næringsstoffer jeg behøver), men sørger for at
 holde mig under 25 g kulhydrat om dagen.  Det øgede fedtindtag er
 en sekundær virking som følge af det nedsatte kulhydratindtag.
 Fordelene ved at indtage meget få kulhydrater har jeg forklaret dig
 i et tidligere indlæg, så det skal jeg ikke gøre igen - kun lige
 minde dig om at vægttabet ikke længere er den primære årsag til at
 jeg følger denne kostplan, nej, det er det øgede velbefindende,
 formentlig direkte som følge af et stabilt blodsukker døgnet rundt,
 og min forbedrede blodprofil der gør at jeg fortsætter.
 (For Googles skyld kommer her lige et link til nogle tekster
 skrevet af en mand der i årtier har eksperimenteret med lavt
 kulhydratindtag og derigennem vist hvor gavnligt det er med et
 stabilt blodsukker: <http://www.diabetes-normalsugars.com/>.) > Og jeg føler mig på ingen måde overbevist om, at 2 måneder på en
 > kostplan siger ret meget om dens effektivitet og/eller indflydelse
 > på din livskvalitet på længere sigt.
 (Hvor får du de to måneder fra?  Jeg startede på denne kostplan i
 august måned, så jeg kan snart skrive fem måneder.  René har holdt
 denne kostplan i over et år.  Hvor længe skal man være på en kost-
 plan førend man kan sige noget om sundheden og livskvaliteten?  Og
 gælder det samme kriterie ikke din egen kostplan?)
 > Jeg føler mig overbevist om, at de fleste ernæringseksperters
 > viden og råd, samt de officielle anbefalinger, er langt mere
 > pålidelige, end en tilfældig amerikansk gurus principper.
 Tilfældig og tilfældig.  Hr. Atkins, som jeg formoder du snakker om,
 startede med denne kostplan i 1972 og har altså 30 års erfaring med
 folk der følger hans kostplan.  30 års erfaring og observation af
 tusindvis af klienter er ikke til at kimse ad.
 Desuden er det slet ikke mig der har draget Atkins ind i diskussionen
 her.  Jeg lagde ud med en 5-siders artikel i det kommende nummer af
 Scientific American, hvor en forsker gør op med idéen om pyramide-
 planen som vi kender den - og det på videnskabelig grund - idet han
 samtidig viser at der ikke er nogetsomhelst ernæringsmæssigt belæg
 for at dække 60% af sit energibehov fra indtag af kulhydrat.
 > Ligesom du er jeg derfor nødt til at vælge, hvem jeg vil stole på.
 Ja, sådan er det jo med alt her i livet.  Det vi ikke har erfaret
 selv, er baseret på tro.  Det meste af hvad jeg har fortalt dig i
 denne tråd, er baseret på personlig erfaring: viden og ikke tro.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
            Rene' Hjorth (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  23-12-02 09:00
 | 
 |  | 
 
            [Web . Woman | Sun, 22 Dec 2002 22:58:55 +0100]
 >Spørgsmålet er også, hvad du har tabt. Når man reducerer kulhydratindtaget
 >kraftigt kommer der, har jeg læst mig til, et kraftigt væsketab. Samt et
 >godt indhug i muskelmassen.
 Jaja, rolig nu - skrøner kan vi alle præsenterer; jeg har også læst at
 Anne Larsens fedtforskrækkelse gør nogle mere snakkesagelige :)
 Jeg var på samme kur som Klaus; jeg regnede måske mindre på det og fik
 også mere protein end Klaus, men jeg tabte altså nemt mine 31 kg. i
 løbet af et år, og det var altså ikke væske eller muskelmasse - det var
 fedt!
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
             Web . Woman (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  23-12-02 12:41
 | 
 |  | 
 
            "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
 news:5egd0vo7to7i61q9r3rjs780c766s3oisk@4ax.com...
 > >Spørgsmålet er også, hvad du har tabt. Når man reducerer
 kulhydratindtaget
 > >kraftigt kommer der, har jeg læst mig til, et kraftigt væsketab. Samt et
 > >godt indhug i muskelmassen.
 >
 > Jaja, rolig nu - skrøner kan vi alle præsenterer;
 Hvem siger, det er en skrøne?
 For at musklerne kan udnytte protein bedst muligt, skal det helst indtages i
 selskab med kulhydrat.
 Og man kan tabe rigtig meget muskelmasse på en forkert kur! Specielt hvis
 man ikke motionerer/udfordrer sin muskelmasse. Man taber samtidig fedt - men
 det gør ikke et samtidigt tab af muskelmasse mindre heldigt.
http://www.sportspoint.dk/artikler/vagttabgennemfysisktraning.html > Jeg var på samme kur som Klaus; jeg regnede måske mindre på det og fik
 > også mere protein end Klaus, men jeg tabte altså nemt mine 31 kg. i
 > løbet af et år, og det var altså ikke væske eller muskelmasse - det var
 > fedt!
 Man taber sig, hvis man indtager færre kaloerier, end man forbruger. Det er
 såre enkelt. Så hvorfor bilde sig selv eller andre ind, at det er det
 særligt høje fedtindhold, der er forklaringen?
 Taber man sig ene og alene på diæt, taber man muskelmasse i stort omfang. Og
 et vægttab er jo ikke i sig selv udtryk for, at kuren er sund. Og det er
 altså dét snakken har gået på - ikke på, om man kan tabe sig eller ej.
 Mvh. Lisbeth
            
             |  |  | 
              Klaus Alexander Seis~ (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  23-12-02 13:07
 | 
 |  | 
 
            Web . Woman skrev:
 > Så hvorfor bilde sig selv eller andre ind, at det er det
 > særligt høje fedtindhold, der er forklaringen?
 Det gør vi heller ikke - det er dig der bliver ved med at fokusere
 på den megen fedt.  I det daglige tæller jeg hverken protein eller
 fedt, men er udelukkende fokuseret på om jeg holder mig under 25 g
 kulhydrat om dagen (og ellers får mit vand og mine grøntsager).
 Det er ikke det høje fedtindhold, men det lave indtag af kulhydrat,
 som gør denne kur nem og effektiv - især for folk som har *meget*
 at tabe - og det er indirekte det lave kulhydratindtag som gør at
 fedtindtaget stiger.
 Men tabe sig, det gør de allerfleste:
 Myra her startede på 186 kg og vejer nu 113 kg:
    <http://photos.yahoo.com/myras> Tara tabte 100 pund (45 kg) på et år:
    <http://www.dazzled.com/lowcarb/pictures.htm> Og Violet tabte 152 pund (69 kg) på et år:
    <http://www.geocities.com/violets_lc/evidence.htm> (Myra har i øvrigt komponeret en ganske vidunderlig low-carb
 cheesecake, som jeg skal have til dessert i aften - uhm!)
 > Taber man sig ene og alene på diæt, taber man muskelmasse i stort
 > omfang.
 Det gør man ikke på denne kostplan - det er videnskabeligt bevist,
 og det har jeg allerede forklaret dig.
 > Og et vægttab er jo ikke i sig selv udtryk for, at kuren er sund.
 > Og det er altså dét snakken har gået på - ikke på, om man kan tabe
 > sig eller ej.
 René fortalte om tabet af sine 31 kg for at vise dig at det ikke er
 vand eller muskler han har tabt, men fedt.  Jeg har vist dig at jeg
 kun risikerer at komme i underskud mht. calcium og magnesium (og i
 meget ringe grad zink og vitamin C), samt at det nemt kan afhjælpes
 ved at justere kosten.  Jeg har osse vist dig at mine kolesteroltal
 og mit blodtryk er superfine.  Jeg spiser kun mad lavet af gode og
 sunde og uforarbejdede råvarer, og SLET IKKE noget slik eller kager
 eller lignende junkfood.  Det synes jeg altsammen er gode indika-
 tioner for at jeg lever sundt.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
               Web . Woman (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  23-12-02 13:34
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:117647a9-92d2-4a4b-9c88-3408bb0abc0b@news.szn.dk...
 
 > > Så hvorfor bilde sig selv eller andre ind, at det er det
 > > særligt høje fedtindhold, der er forklaringen?
 >
 > Det gør vi heller ikke - det er dig der bliver ved med at fokusere
 > på den megen fedt.
 
 Jeg har nævnt både fedtet og kulhydraterne, så jeg fokuserer bestemt ikke på
 fedtet alene.
 
 At kalde kuren lowcarb er jo kun en psykologisk mekanisme, der skal bortlede
 opmærksomheden fra, at det drejer sig om highfat OG lowcarb. Fedt i større
 omfang end kroppen behøver og kulhydrater i mindre omfang end nødvendigt.
 Måske endda også i mindre omfang end sundt er!
 
 > Det er ikke det høje fedtindhold, men det lave indtag af kulhydrat
 
 Skærer man det ene sted stiger det jo uundgåeligt procentvis et andet sted.
 Om du er bevidst om det eller ej gør i mine øjne ikke den store forskel. Du
 taler stadig om en kur med meget fedt og få kulhydrater.
 
 > > Taber man sig ene og alene på diæt, taber man muskelmasse i stort
 > > omfang.
 >
 > Det gør man ikke på denne kostplan - det er videnskabeligt bevist,
 > og det har jeg allerede forklaret dig.
 
 Videnskabelig bevist? De undersøgelser jeg gennem tiderne har set, har ikke
 dokumenteret påstanden.
 
 Jeg vil gerne se sådanne undersøgelser. Men link til guruers websider gider
 jeg ikke - uanset guruen hedder Powter, Don, Atkins, Larsen eller andet. Dem
 springer jeg ganske enkelt over.
 
 Enkeltpersoners succes-pladder siger mig heller intet. Uanset hvilken
 kostplan  det handler om findes der massevis af helt intetsigende historier
 fra enkeltpersoner, der har tabt xx kilo.
 
 Jeg har tabt mig 30 kilo uden at være på nogen kostplan.
 Jeg har også prøvet at tabe cirka 30 kilo på pulverkur.
 Jeg prøvet en af guruernes succeskure uden at tabe mig.
 Jeg har prøvet at tage på ved at spise efter den klassiske kostpyramide.
 Jeg har prøvet at tabe mig ved at spise efter den klassiske kostpyramide.
 
 Har tabt mig og holdt vægttabet i årevis nu.. har ikke tjekket det, men tror
 faktisk jeg i det store og hele lever efter kostpyramiden - bortset fra, at
 jeg måske spiser mindre brød, korn, pasta, ris end den anbefaler.
 
 Beviser det noget som helst i relation til kostpyramiden, kure diverse eller
 min sundhed generelt? Nej vel.... *S*
 
 Tilsvarende med din, Renés eller andres personlige erfaringer. Det er
 personlige historier - ikke dokumentation for noget som helst.
 
 > René fortalte om tabet af sine 31 kg for at vise dig at det ikke er
 > vand eller muskler han har tabt, men fedt.
 
 René mener, at han har tabt fedt.....
 Jeg ved ikke, om René også har tabt muskelmasse.
 Og jeg ved ikke, om René har dyrket motion.
 
 Jeg ved derimod, at undersøgelser viser, at man taber en masse muskelmasse
 på diæt alene.
 Jeg ved også, at undersøgelser dokumenterer, at man taber sig ved at spise
 færre kalorier end man forbruger. Jeg ved også, at undersøgelser har vist,
 at det er nemmere at tabe sig og holde vægttabet, hvis man sørger for at få
 rigeligt med protein.
 
 Men jeg er ikke overbevist om, at det på nogen måde er sundt eller
 fordelagtigt at spise en masse overflødigt fedt - eller sundt at begrænse
 indtaget af frugt og grønsager. Og jeg har ikke set nogen undersøgelser, der
 tyder på det. Tvært imod.
 
 Og nu vil jeg kaste mig over den fede julesul et par dage, så EOD
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
                Klaus Alexander Seis~ (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  23-12-02 13:55
 | 
 |  | 
 
            Web . Woman skrev:
 > At kalde kuren lowcarb er jo kun en psykologisk mekanisme, der
 > skal bortlede opmærksomheden fra, at det drejer sig om highfat
 > OG lowcarb.
 Sluder og vrøvl.  At du kan sige sådan viser kun at du ikke har sat
 dig ind i hvad kostplanen indebærer, eller hvordan den fungerer med
 kroppens biokemi.
 Omdrejningspunktet i Atkins' kostplan er mængden af kulhydrater, og
 det drejer sig udelukkende om at finde det Atkins kalder "Critical
 Carbohydrate Level for Losing" (CCCL), som er den mængde kulhydrat
 der kan indtages dagligt uden at man tager på.  Punktum.  Og selv-
 følgelig lægges der ikke skjul på at når man sætter mængden af kul-
 hydrater ned, så stiger indtaget af fedt og protein samtidigt - det
 er jo almindelig købmandsregning.
 Personlige erfaringer fra folk i <news:alt.support.diet.low-carb>
 viser så at ligelige vægtmængder fedt og protein giver en fornuftig
 kost, men det er stadig noget der skal justeres individuelt.  Som
 regel lyder rådene:  Ønsker du at tabe dig hurtigere?  Skru ned for
 kulhydrat og op for fedt.  Ønsker du at tage på?  Skru op for kul-
 hydrat.  Er du sulten?  Skru ned for kulhydrat og op for protein.
 Men det er altså personlige erfaringer, og ikke noget der indgår
 som element i Atkins' kostplan.
 >>> Taber man sig ene og alene på diæt, taber man muskelmasse i
 >>> stort omfang.
 >>
 >> Det gør man ikke på denne kostplan - det er videnskabeligt bevist,
 >> og det har jeg allerede forklaret dig.
 > 
 > Videnskabelig bevist? De undersøgelser jeg gennem tiderne har set,
 > har ikke dokumenteret påstanden.
 >
 > Jeg vil gerne se sådanne undersøgelser. Men link til guruers web-
 > sider gider jeg ikke - uanset guruen hedder Powter, Don, Atkins,
 > Larsen eller andet. Dem springer jeg ganske enkelt over.
 Øhm, jeg har på intet tidspunkt henvist dig til guruers websider.
 Tværtimod gav jeg dig et link til
    <http://www.lowcarbresearch.org/> som er en privat "portal" med links til videnskabelige undersøgelser
 (som i fx The Lancet eller American Journal of Nutrition m.fl.) som
 vedrører low-carb.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
                 Jørgen Hess (23-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  23-12-02 23:50
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk>
 skrev i en meddelelse
 news:fb202338-2a3a-4e83-a6bc-eee4dab315a4@news.szn.dk...
 > Web . Woman skrev:
 >
 > > At kalde kuren lowcarb er jo kun en psykologisk
 mekanisme, der
 > > skal bortlede opmærksomheden fra, at det drejer sig om
 highfat
 > > OG lowcarb.
 >
 > Sluder og vrøvl.  At du kan sige sådan viser kun at du
 ikke har sat
 > dig ind i hvad kostplanen indebærer, eller hvordan den
 fungerer med
 > kroppens biokemi.
 >
 > Omdrejningspunktet i Atkins' kostplan er mængden af
 kulhydrater, og
 > det drejer sig udelukkende om at finde det Atkins kalder
 "Critical
 > Carbohydrate Level for Losing" (CCCL), som er den mængde
 kulhydrat
 > der kan indtages dagligt uden at man tager på.  Punktum.
 Og selv-
 > følgelig lægges der ikke skjul på at når man sætter
 mængden af kul-
 > hydrater ned, så stiger indtaget af fedt og protein
 samtidigt - det
 > er jo almindelig købmandsregning.
 >
 > Personlige erfaringer fra folk i
 <news:alt.support.diet.low-carb>
 > viser så at ligelige vægtmængder fedt og protein giver en
 fornuftig
 > kost, men det er stadig noget der skal justeres
 individuelt.  Som
 > regel lyder rådene:  Ønsker du at tabe dig hurtigere?
 Skru ned for
 > kulhydrat og op for fedt.  Ønsker du at tage på?  Skru op
 for kul-
 > hydrat.  Er du sulten?  Skru ned for kulhydrat og op for
 protein.
 > Men det er altså personlige erfaringer, og ikke noget der
 indgår
 > som element i Atkins' kostplan.
 >
 > >>> Taber man sig ene og alene på diæt, taber man
 muskelmasse i
 > >>> stort omfang.
 > >>
 > >> Det gør man ikke på denne kostplan - det er
 videnskabeligt bevist,
 > >> og det har jeg allerede forklaret dig.
 > >
 > > Videnskabelig bevist? De undersøgelser jeg gennem
 tiderne har set,
 > > har ikke dokumenteret påstanden.
 > >
 > > Jeg vil gerne se sådanne undersøgelser. Men link til
 guruers web-
 > > sider gider jeg ikke - uanset guruen hedder Powter, Don,
 Atkins,
 > > Larsen eller andet. Dem springer jeg ganske enkelt over.
 >
 > Øhm, jeg har på intet tidspunkt henvist dig til guruers
 websider.
 > Tværtimod gav jeg dig et link til
 >
 > <http://www.lowcarbresearch.org/> >
 > som er en privat "portal" med links til videnskabelige
 undersøgelser
 > (som i fx The Lancet eller American Journal of Nutrition
 m.fl.) som
 > vedrører low-carb.
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 Da det efterhånden ligner de religiøse diskusioner over i
 dk.helbred.slank, ville det så  ikke være en idé at flytte
 derover?
 mvh
 Jørgen
            
             |  |  | 
                  Klaus Alexander Seis~ (24-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  24-12-02 00:02
 | 
 |  | Jørgen Hess skrev:
 
 > Da det efterhånden ligner de religiøse diskusioner over i
 > dk.helbred.slank, ville det så  ikke være en idé at flytte
 > derover?
 
 Jeg er færdig, men ellers var det en meget god idé.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
                  Web . Woman (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  26-12-02 11:43
 | 
 |  | "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e079371$0$35899$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 
 > Da det efterhånden ligner de religiøse diskusioner over i
 > dk.helbred.slank, ville det så  ikke være en idé at flytte
 > derover?
 
 Debatten handler om en kostplan, der ikke kun bruges som slankekur. Og emnet
 falder ikke udenfor denne gruppes. Så jeg ser intet problem i, at debatten
 foregår her.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 |  |  | 
                 Web . Woman (25-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  25-12-02 15:25
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:fb202338-2a3a-4e83-a6bc-eee4dab315a4@news.szn.dk...
 
 > Personlige erfaringer fra folk i <news:alt.support.diet.low-carb>
 
 Jeg tillægger ikke sådanne individuelle personlige erfaringer noget som
 helst værdi, når det handler om at dokumentere sundhed. Det er ene og alene
 beretninger om folk, der har tabt sig. Og jeg benægter ikke, at man kan tabe
 sig på både den ene og den anden kur!
 
 Men uanset hvilken besynderlig kur/kostplan du finder på nettet - Zonen,
 Atkins, Powter, Nupo, Herbalife etc. kan du læse personliger erfaringer fra
 frelske fanatiskere, der vil overbevise alverden om, at de har været på
 KUREN. På trods af, at de har tabt sig af én og samme årsag - at spise færre
 kalorier, end de har forbrugt.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
                  Klaus Alexander Seis~ (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  26-12-02 00:16
 | 
 |  | Web . Woman skrev:
 
 > Jeg tillægger ikke sådanne individuelle personlige erfaringer
 > noget som helst værdi, når [...]
 
 Du læser jo slet ikke hvad jeg skriver! :(
 
 
 // Klaus
 
 FUT <news:dk.snak.off-topic>
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
                   Web . Woman (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  26-12-02 11:41
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:de40a380-dbd8-4718-ab08-ecd5cb28c46b@news.szn.dk...
 
 > Du læser jo slet ikke hvad jeg skriver! :(
 
 Bestemt gør jeg!
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
              Rene' Hjorth (27-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  27-12-02 22:16
 | 
 |  | 
 
            [Web . Woman | Mon, 23 Dec 2002 12:41:28 +0100]
 >Man taber sig, hvis man indtager færre kaloerier, end man forbruger. Det er
 >såre enkelt.
 Næh, Lisbeth Scharling, SÅ såre enkelt er det altså ikke...
 Jeg har været på en længerevarende lægekontrolleret slankekur med en
 stærkt reduceret kalorieindtagelse, der ifølge samtlige målinger af
 blod, kropsfunktioner, urin m.m. betød at jeg BURDE tabe mig.
 Efter et 3/4 år havde jeg tabt ca. 1 kg., og det var ikke særligt
 skønt...
 Da jeg gik på Atkins havde jeg en kalorieindtagelse der var/er ca. 50%
 større end hvad den var dengang, og "pludselig" tabte jeg ca. 3 kg. om
 måneden; men havde mere energi og følte mig også fysisk stærkere, så jeg
 havde det skønt da jeg året efter havde "flyttet" mig fra 141 til 110
 kg.
 Jeg siger ikke at det ikke er det rette for nogen at være på en
 kaloriekontrolleret slankekur, men blot at kalorier er en langt mindre
 brugbar ting end hvad mange går og tror (eller troede).
 Kalorier er en banal fysisk måling af et stofs brændbare energi - ikke
 hvordan selve stoffet påvirker vores krops energioptagelse.
 >Taber man sig ene og alene på diæt, taber man muskelmasse i stort omfang.
 Vrøvl - jeg dyrkede ikke motion imens jeg tabte mig, men er fuldtud på
 samme fysiske styrke nu som jeg var dengang - jeg føler mig faktisk
 stærkere.  (hvilket er fedt, da jeg derfor NU har fået lyst til at dyrke
 motion).
 >Og et vægttab er jo ikke i sig selv udtryk for, at kuren er sund.
 DET har du til gengæld ganske ret i  :)
 Mvh,
 René
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
               Web . Woman (28-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Web . Woman
 | 
 Dato :  28-12-02 00:21
 | 
 |  | "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
 news:n8gp0v05lhn9lq1ceicislfih6oncd599q@4ax.com...
 
 > Jeg har været på en længerevarende lægekontrolleret slankekur med en
 > stærkt reduceret kalorieindtagelse, der ifølge samtlige målinger af
 > blod, kropsfunktioner, urin m.m. betød at jeg BURDE tabe mig.
 > Efter et 3/4 år havde jeg tabt ca. 1 kg., og det var ikke særligt
 > skønt...
 
 Jeg ved godt, at du næppe bryder dig om svaret. Men ikke desto mindre - jeg
 tror ikke på, at enkeltpersoners beretning om, hvad der virker og ikke
 virker kan bruges til generel oplysning om, hvad er der sundt/usundt eller
 effektivt at tabe sig på.
 
 Jeg tror IKKE at du lyver. Men jeg stoler ikke på, at du har ret.
 
 Lægekontrolleret er jo i øvrigt ikke nogen garanti for, hvad du har indtaget
 og forbrugt af energi.
 
 > Vrøvl - jeg dyrkede ikke motion imens jeg tabte mig, men er fuldtud på
 > samme fysiske styrke nu som jeg var dengang - jeg føler mig faktisk
 > stærkere.  (hvilket er fedt, da jeg derfor NU har fået lyst til at dyrke
 > motion).
 
 At tabe 30 kilo gør, at man føler sig stærkere! Det er ganske enkelt nemmere
 at manøvrere med sin krop. Bare det at vende sig i sengen og komme op af
 trappen går langt nemmere. Men det siger intet om, i hvilket omgang du har
 tabt eller bevaret din muskelmasse.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 |  |  | 
                Rene' Hjorth (28-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  28-12-02 10:25
 | 
 |  | 
 
            [Web . Woman | Sat, 28 Dec 2002 00:21:01 +0100]
 >Jeg ved godt, at du næppe bryder dig om svaret. Men ikke desto mindre - jeg
 >tror ikke på, at enkeltpersoners beretning om, hvad der virker og ikke
 >virker kan bruges til generel oplysning om, hvad er der sundt/usundt eller
 >effektivt at tabe sig på.
 Jamen det svar klan jeg sagtens accepterer - det drejer sig jo blot om
 hvad vi som enkeltpersoner vil stille sin lid til.
 Hvis valget for mig er at tro på enten 1000 personer på samme kur der
 siger den virker, eller 10 dietister ("eksperter") der siger at den ikke
 virker, er jeg nok mere til at tro på dem der rent faktisk har prøvet
 det.
 Ok, hverdagen er mere kompleks end som så, det indrømmer jeg gerne  :)
 >Jeg tror IKKE at du lyver. Men jeg stoler ikke på, at du har ret.
 Det' er også i orden.  Min læge havde specialiseret sig i ernæring, og
 forklarede mig til gengæld flere gange at hele den samlede vidensamling
 om human kost og ernæring, altså indeholde mange modstridemde
 oplysninger.
 >Lægekontrolleret er jo i øvrigt ikke nogen garanti for, hvad du har indtaget
 >og forbrugt af energi.
 Well, nej - men jeg fulgte lægens anvisninger på punkt og prikke, og var
 til de store regelmæssige kontroller med blodanalyser etc. etc. hvor de
 hævdede at kunne se at jeg fulgte kuren.
 Som han selv sagde (han var en lille mand), hvis han selv fulgte samme
 kur og havde de samme testresultater, ville han sikkert tabe sig og tabe
 sig for meget, så det var simpelthen min forbrænding der ikke var hvad
 jeg kunne ønske mig.
 Vi endte med at diverse """vidundermidler""" kunne hjælpe lidt i en
 periode, men at det eneste jeg måtte stille mgi tilfreds med, var at på
 en kaloriereduceret kost, blot kunne holde min vægt stabil     Så... som du nok forstår, er jeg lidt euforisk over at så 1½ år senere
 have tabt 31 kg.  :)
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
                 w e b w o m a n (28-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : w e b w o m a n
 | 
 Dato :  28-12-02 23:37
 | 
 |  | "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
 news:8qqq0vkknepv7fol0lhdon6b6sn0dnutlq@4ax.com...
 
 > Hvis valget for mig er at tro på enten 1000 personer på samme kur der
 > siger den virker, eller 10 dietister ("eksperter") der siger at den ikke
 > virker, er jeg nok mere til at tro på dem der rent faktisk har prøvet
 > det.
 
 Jeg har aldrig set en diætist eller ernæringsekspert hævde, at lowcarb-kuren
 "ikke virker" - hvis vi vel at mærke med "virker" taler om vægttab.
 
 For god ordens skyld vil jeg gerne gentage, at jeg heller ikke tvivler på,
 at den kan føre til vægttab!
 
 > Så... som du nok forstår, er jeg lidt euforisk over at så 1½ år senere
 > have tabt 31 kg.  :)
 
 Jamen det forstår jeg så udmærket. Har jo selv prøvet det *S*
 
 I øvrigt er det jo langt fra ualmindeligt med beretninger om folk, der
 oplever manglende vægttab på trods af, at de samtidig mener at få for få
 kalorier. Nogle af dem har spist for meget - mere end de tror og mener.
 Andre har spist så lidt, at forbrændingen er gået i stå, siges det.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 |  |  | 
                  Rene' Hjorth (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  29-12-02 10:25
 | 
 |  | 
 
            [w e b w o m a n | Sat, 28 Dec 2002 23:36:47 +0100]
 >Jeg har aldrig set en diætist eller ernæringsekspert hævde, at lowcarb-kuren
 >"ikke virker" - hvis vi vel at mærke med "virker" taler om vægttab.
 Well, du har i så fald været "heldig" :)   Det er desværre således at
 rigtigt mange diætister enten føler at de skal beskytte folk overfor en
 kur som de enten er helt misinformeret om, eller også fordi den i den
 grad går imod hvad de tror på...
 >For god ordens skyld vil jeg gerne gentage, at jeg heller ikke tvivler på,
 >at den kan føre til vægttab!
 Dejligt - så er vi jo ved at være dér :)
 >I øvrigt er det jo langt fra ualmindeligt med beretninger om folk, der
 >oplever manglende vægttab på trods af, at de samtidig mener at få for få
 >kalorier.
 Jeps, ganske enig - så mange af den slags udsagn bør også mødes med lidt
 sund skepsis.  Det er ligesom når Anne Larsen mener at hun laver både
 god og lækker mad...     René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
                   w e b w o m a n (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : w e b w o m a n
 | 
 Dato :  29-12-02 20:05
 | 
 |  | "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
 news:okft0vgphjiascq313ftj4i4crb3enp20r@4ax.com...
 
 > Well, du har i så fald været "heldig" :)   Det er desværre således at
 > rigtigt mange diætister enten føler at de skal beskytte folk overfor en
 > kur som de enten er helt misinformeret om, eller også fordi den i den
 > grad går imod hvad de tror på...
 
 Har du nogen steder på nettet set en diætist eller ernæringsekspert hævde,
 at man ikke kan tabe sig på lowcarb? Jeg er som sagt aldrig stødt på nogen
 af slagsen.
 
 > >For god ordens skyld vil jeg gerne gentage, at jeg heller ikke tvivler
 på,
 > >at den kan føre til vægttab!
 > Dejligt - så er vi jo ved at være dér :)
 
 Der har jeg altså været hele tiden. Beklager, men min holdning til
 Lowcarb-kostplanen er uforandret af denne debat.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 |  |  | 
                    Rene' Hjorth (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  29-12-02 22:07
 | 
 |  | 
 
            [w e b w o m a n | Sun, 29 Dec 2002 20:05:08 +0100]
 >Har du nogen steder på nettet set en diætist eller ernæringsekspert hævde,
 >at man ikke kan tabe sig på lowcarb? Jeg er som sagt aldrig stødt på nogen
 >af slagsen.
 Jada, bl.a. mener IForm's diætist at det er en dårlig slankekur,
 hvorefter han opremser hvad kuren drejer sig om (hvilket en en forkert
 forenkling) samt at  "de vil fleste tage på af Dr. Atkins
 kostsammensætning".
http://www.iform.dk/Crosslink.jsp?d=436&a=2170 Jeg har prøvet at gå i en dialog med ham om det, men uden held.
 >Der har jeg altså været hele tiden. Beklager, men min holdning til
 >Lowcarb-kostplanen er uforandret af denne debat.
 Så din holdning, blot for at sikre at jeg også forstår det, er at du
 mener at det er en diet du godt kan tro på virker effektivt, men mener
 er usund hvorfor du ikke vil anbefale den?
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
                     w e b w o m a n (30-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : w e b w o m a n
 | 
 Dato :  30-12-02 11:55
 | 
 |  | "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
 news:bmou0vkudg5k7fnm6j4hjkhu1qlc9llcvb@4ax.com...
 
 
 > >Har du nogen steder på nettet set en diætist eller ernæringsekspert
 hævde,
 > >at man ikke kan tabe sig på lowcarb? Jeg er som sagt aldrig stødt på
 nogen
 > >af slagsen.
 >
 > Jada, bl.a. mener IForm's diætist at det er en dårlig slankekur,
 
 Hvilket jo ikke er det samme som at mene, at man ikke kan tabe sig på kuren!
 Og jeg spurgte eksakt til, om du har set nogen diætist, der afviser, at man
 kan tabe sig på Lowcarb-kuren.
 
 Per Brændgaard Mikkelsen skriver, at man kun kan tabe sig på Atkins kur ved
 at passe på ikke at få for mange kalorier. Man kan så tilføje, at det ikke
 er nogen gangbar indvending mod NOGEN kur - for det gælder for alle kure.
 Men han skriver ikke, at vægttab ikke er muligt på Lowcarb-kuren.
 
 > Så din holdning, blot for at sikre at jeg også forstår det, er at du
 > mener at det er en diet du godt kan tro på virker effektivt, men mener
 > er usund hvorfor du ikke vil anbefale den?
 
 Man kan tabe sig ved at spise mindre energi, end man indtager. Hvad kuren
 kaldes, er i den forbindelse uden betydning. "Pulver og vand", "Suppekuren",
 "Rigshospitalets" og "Stewardessekuren" kan man også tabe sig på.
 
 At man taber sig på en given kur, er ikke nok til, at jeg vil kalde den
 "effektiv".
 
 Jeg synes, der er adskillige andre vigtige faktorer, der ikke kan udelades
 fra vurderingen.
 
 En kur, der foreskriver bestemte fødevarer og forbyder andre, vil jeg til
 enhver tid vende ryggen. Ikke kun fordi jeg mener det er unødvendigt,
 upraktisk og usundt at leve så restriktivt - men også fordi gourmeten i mig
 hverken kan eller vil forlige sig med at forringe mine madvaner så drastisk,
 som eksempelvis lowcarb-kuren indebærer. Samme gourmet kan heller ikke
 forlige sig med Powter og Larsen. *S*
 
 At leve på lowcarb-kuren er i mine øjne lig med et fravalg af dejlige
 fødevarer, vidunderlige retter og dermed livskvalitet. LowCarb kuren vender
 op og ned på, hvordan jeg prioriterer madkvalitet, når jeg prioriterer efter
 smag og udseende. Og det er så endda blot nogle få af mine indvendinger mod
 kuren.
 
 Jeg tror gerne, at man kan opleve forbedret livskvalitet OG vægttab på
 lowcarb-kuren! Men det er trods alt ikke lig med, at det ikke kan nås på en
 anden, sundere, sjovere, mindre teknisk, mere praktisk og mere effektiv
 måde.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
                      Rene' Hjorth (30-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  30-12-02 14:17
 | 
 |  | 
 
            [w e b w o m a n | Mon, 30 Dec 2002 11:55:29 +0100]
 >En kur, der foreskriver bestemte fødevarer og forbyder andre, vil jeg til
 >enhver tid vende ryggen.
 I teorien er jeg ganske enig, men set udfra mit eget syndpunkt: En
 "almindelig" kaloriereduceret slankekur, kunne jeg slet ikke tabe mig på
 - hvis vi var gået kraftigt videre med reduceringen (til det mere
 uhyrlige) kunne jeg måske havde tabt mig, men så havde det været alt for
 usjovt.
 Så istedet: NÅR en (STÆRKT) kaloriereduceret slankekur kræver ofre ved
 at måske tillader alle fødevarer (men i minimal mængde) betyder det for
 MIG at jeg istedet kan fravælge visse fødevarer og istedet nyde min
 slankekur langt LANGT mere.
 Det eneste jeg skulle begrænse, i grove træk, var sukker, ris, pasta og
 kartofler - istedet kunne jeg spise alt andet jeg havde lyst til, og de
 fleste ting i ubegrænsede mængder, så hvis alternativet var at leve en
 dag 1 vindrue og 1 glas vand, var det nemt for mig at vælge lowcarb  :)
 >Jeg tror gerne, at man kan opleve forbedret livskvalitet OG vægttab på
 >lowcarb-kuren! Men det er trods alt ikke lig med, at det ikke kan nås på en
 >anden, sundere, sjovere, mindre teknisk, mere praktisk og mere effektiv
 >måde.
 Som sagt, og hér når vi vist hver gang, et reduceret kalorieindtag er
 IKKE løsningen for ALLE, da nogle har brug for en reducerelse så ihærdig
 at det bestemt ikke er lykken for dem.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
            Peter Westh (25-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  25-12-02 13:50
 | 
 |  | "Web . Woman" <anaeitis_nospam @pc.dk> wrote in message
 news:3e063594$0$2525$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
 > Det forekommer mig at være indlysende logisk, at kroppen ikke har
 > gavn af en kost, hvor energien i overvejende grad kommer fra fedt.
 
 Hvad der end er af argumenter for og imod forskellige kostplaner, kan jeg
 ikke se hvad det har med LOGIK at gøre.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |