|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Appelsin, dessert Fra : Winnie Henriksen
 | 
 Dato :  26-12-02 09:52
 | 
 |  | 
 Hej
 
 Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny skal heg
 holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af dem men kan ikke
 rigtig finde opskrifter på andet end is og fromage.
 
 Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det er både til børn og voksne
 
 på forhånd tak
 
 MVH
 
 Winnie
 Med venlig hilsen
 
 Winnie Henriksen
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  26-12-02 10:33
 | 
 |  | Winnie Henriksen skrev:
 
 > Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny
 > skal heg holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af
 > dem men [...]
 
 Det er ganske vist ikke en dessert, men man kan lave alle tiders
 "salat" af appelsintern, rødløg og en lækker olie, fx valnød.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
  Palle (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Palle
 | 
 Dato :  26-12-02 11:19
 | 
 |  | jeg kan huske at have fået noget der hed appelsinris engang, det smagte
 himmelsk prøv at søge på navnet.
 "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:eec47e80-9019-4f26-a9c6-70ea7528f137@news.szn.dk...
 > Winnie Henriksen skrev:
 >
 > > Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny
 > > skal heg holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af
 > > dem men [...]
 >
 > Det er ganske vist ikke en dessert, men man kan lave alle tiders
 > "salat" af appelsintern, rødløg og en lækker olie, fx valnød.
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 
 
 
 
 |  |  | 
  Margit (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Margit
 | 
 Dato :  26-12-02 11:25
 | 
 |  | Hejsa
 Prøv at skære appelsinerne i små stykker og læg dem i lag med
 makroner . Øverst flødeskum. Det smager dejligt og er en frisk
 dessert.
 Mvh Margit
 
 
 "Winnie Henriksen" <winnie@bitnisse.dk> skrev i en meddelelse
 news:iigl0vgk5nualn5mepla4aeunf0tbe91es@4ax.com...
 >
 > Hej
 >
 > Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny skal heg
 > holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af dem men kan ikke
 > rigtig finde opskrifter på andet end is og fromage.
 >
 > Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det er både til børn og voksne
 >
 > på forhånd tak
 >
 > MVH
 >
 > Winnie
 > Med venlig hilsen
 >
 > Winnie Henriksen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Nette (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  26-12-02 11:43
 | 
 |  | 
 "Margit" wrote in message
 news:3e0ad8d0$0$35855$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > Prøv at skære appelsinerne i små stykker og læg dem i lag med
 > makroner . Øverst flødeskum. Det smager dejligt og er en frisk
 > dessert.
 JA, der var den jo. Jeg nævnte det tidligere herinde, men kunne ikke huske
 opskriften.
 Du mangler kun lige, at der skal serveres hjemmebagte kransekagestykker
 til   Nette
            
             |  |  | 
   Margit (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Margit
 | 
 Dato :  26-12-02 13:19
 | 
 |  | 
 "Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3e0add21$0$24715$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 >
 > "Margit" wrote in message
 > news:3e0ad8d0$0$35855$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > > Prøv at skære appelsinerne i små stykker og læg dem i lag med
 > > makroner . Øverst flødeskum. Det smager dejligt og er en frisk
 > > dessert.
 >
 > JA, der var den jo. Jeg nævnte det tidligere herinde, men kunne ikke huske
 > opskriften.
 > Du mangler kun lige, at der skal serveres hjemmebagte kransekagestykker
 > til   >
 > Nette
 >
 >
 Det har jeg aldrig prøvet, men det bliver den jo nok ikke ringere af.
 Margit
            
             |  |  | 
    Nette (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  26-12-02 20:49
 | 
 |  | 
 "Margit" wrote in message
 news:3e0af3b0$0$35805$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > Det har jeg aldrig prøvet, men det bliver den jo nok ikke ringere af.
 
 Nej og nu har jeg langt om længe fundet opskriften ude i skabet:
 
 Marinerede appelsiner
 
 6 appelsiner, 11 dl. sød hvidvin,  stg. kanel, 2 tsk vanillesukker,
 appelsinsaft.
 Appelsinerne skæres i skiver og lægges i marinaden i et par timer.
 Derefter tages de op og lægges i lag med knuste makroner, hvorefter noget af
 lagen hældes over igen.
 Serveres med flødeskum el. vanilleis samt kransekagestykker.
 
 en anden god ide er
 
 Appelsingaver:
 
 6 appelsiner
 Is, lavet af  8 blommer, 200 g. flormelis, 2½ dl. appelsinsaft, reven skal,
 4½ dl. fløde.
 
 Der skæres et låg af appelsinerne, som udhules. ( Gør det over en skål,
 sådan saften kan bruges også).
 Æggeblommer og flormelis piskes hvidt, og tilsættes skal og saft. Fløden
 piskes og vendes i æggemassen.
 Isen fyldes direkte i appelsin"gaverne", lågene lægges på og de fryses ca. 5
 timer.
 
 Skal tages ud ca. 10 min. før servering.
 
 Jeg har brugt den engang til en fødselsdag, hvor jeg portionsanrettede
 appelsinerne sammen med noget frugt, lidt sødt kage og lidt grønt pynt.
 
 Nette
 
 
 
 
 |  |  | 
     Heidi (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  26-12-02 21:41
 | 
 |  | 
 
            Nette wrote:
 > Marinerede appelsiner
 >
 >  6 appelsiner, 11 dl. sød hvidvin,
 Det var ikke så lidt    --
 Mvh. Heidi
 Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
 og IKKE pr. mail.
 "Time is fun when you're having flies" - Kermit
            
             |  |  | 
      Nette (27-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  27-12-02 03:23
 | 
 |  | 
 "Heidi" wrote in message news:aufpha$714c5$1@ID-64059.news.dfncis.de...
 > Nette wrote:
 > > Marinerede appelsiner
 > >
 > >  6 appelsiner, 11 dl. sød hvidvin,
 >
 > Det var ikke så lidt    *LOL*  Nej, vel?  Man er sikker på at gæsterne bliver godt fulde*G*
 Sorry, EN deciliter selvfølgelig.....
 Tak   Nette
            
             |  |  | 
  Rømer (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rømer
 | 
 Dato :  26-12-02 11:51
 | 
 |  | Appelsintrifli falder mig lige ind - men ellers, hvis du har mod på det, så
 Crepes Suzettes...
 
 
 
 
 |  |  | 
  Nielsen (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nielsen
 | 
 Dato :  26-12-02 14:28
 | 
 |  | 
 "Winnie Henriksen" <winnie@bitnisse.dk> wrote in message
 news:iigl0vgk5nualn5mepla4aeunf0tbe91es@4ax.com...
 >
 > Hej
 >
 > Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny skal heg
 > holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af dem men kan ikke
 > rigtig finde opskrifter på andet end is og fromage.
 >
 > Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det er både til børn og voksne
 >
 > på forhånd tak
 >
 > MVH
 >
 > Winnie
 > Med venlig hilsen
 >
 > Winnie Henriksen
 
 Appelsinris:
 3-4 appelsiner
 1 dl. sød sherry
 3 dl. piskefløde
 2 spsk sukker
 2 dl løse ris
 
 Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver eller i små stykker. Læg dem i
 en skål og overhæld dem med sherry. Lad dem stå koldt mindst 30 minutter.
 Pisk fløden og bland den med sukker og de kogte kolde ris. Høld
 ris-flødeblandingen over appelsinerne og pynt med et par appelsinskiver.
 
 vh
 Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
  Søren Houen (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Søren Houen
 | 
 Dato :  26-12-02 14:50
 | 
 |  | 
 
            På DR2 så jeg for nyligt en appelsindessert, som så rigtig flot og lækker
 ud, og som jeg selv gerne vil prøve at lave snart. Det var Clarissa
 Dickson-Wright fra madserien "To fede damer" som lavede mad på DR2 i serien
 "Venner til middag". Hun lavede (eller værtinden lavede, rettere sagt)
 udhulede appelsiner, som blev fyldt med en lækker appelsinblanding.
 Link til DR2s opskriftssamling:
http://www.dr.dk/film/vennertilmiddag/venner3.htm og opskriften på desserten:
 FYLDTE APPELSINER
 Forberedelsestid: 10-30 min. Tilberedningstid: 10-30 min.
 Ingredienser:
 6 udhulede, små appelsinskaller
 2 store, saftige appelsiner
 55 g sukker
 5 pasteuriserede æggeblommer
 1 tsk rosenvand
 115 g blødt, usaltet smør i tern på 2,5 cm
 1,5 dl piskefløde
 1 stort stykke blødt, kandiseret appelsin
 Fremgangsmåde:
 1. Skær et låg af appelsinen i modsatte ende af stilken og fjern frugtkødet.
 Pas på ikke at lave hul i skallen, når du udhuler appelsinen.
 2. Riv skallen og pres saften af de 2 appelsiner.
 3. Bland skal, saft, æggeblommer og sukker i en røreskål, og stil den over
 et vandbad med kogende vand. Rør forsigtigt og uafbrudt med piskeris, indtil
 det er tykt. Der må ikke piskes hurtigt, og siderne af skålen skal skrabes
 af og til.
 4. Når blandingen begynder at strimle, tages skålen af varmen og stilles i
 koldt vand. Rosenvandet røres i.
 5. Tag skålen op af det kolde vand og pisk smørterningerne i en ad gangen.
 Pisk fløden, ikke for stift, og fold i blandingen.
 6. Skær den kandiserede appelsin i bittesmå stykker og kom i blandingen, så
 de holder sig oppe og ikke falder til bunds.
 7. Fyld appelsinskallerne med blandingen og kom lågene på igen. Læg i en
 kurv, der er foret med en serviet og server.
 --
 Med venlig hilsen
 Søren Houen
            
             |  |  | 
  Anders Hagstrøm (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Hagstrøm
 | 
 Dato :  26-12-02 17:18
 | 
 |  | "Søren Houen" <soren@houen.com> wrote .
 >
 > Link til DR2s opskriftssamling:
 
 Jep, det så rigtigt lækkert ud !
 Den burde man prøve at lave.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Familien Kristensen (27-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Familien Kristensen
 | 
 Dato :  27-12-02 00:56
 | 
 |  | 
 "Søren Houen" <soren@houen.com> skrev i en meddelelse
 news:3e0b0933$0$241$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > På DR2 så jeg for nyligt en appelsindessert, som så rigtig flot og lækker
 > ud,
 
 Jeg så også udsendelsen (og genudsendelsen) og tænker på at lave desserten.
 
 Hvor kan jeg købe "1 stort stykke blødt, kandiseret appelsin" ?
 
 Og hvad er rosenvand egentlig?
 
 Hilsen Jeannie
 
 
 
 
 |  |  | 
   Søren Houen (27-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Søren Houen
 | 
 Dato :  27-12-02 01:26
 | 
 |  | Jeg er ikke helt klar over hvad rosenvand helt bestemt består af, men det er
 en ingrediens som også Nigella Lawson ynder at bruge. Jeg vil formode at man
 kan få det i mere specialiserede supermarkeder som fx Salling Super og
 Magasins "Mad & Vin". Den er en lille flaske med klar væske.
 
 Vedr. kandiseret appelsin må jeg være dig svar skyldig. Skriv endelig, hvis
 det lykkedes dig at opstøve det. Jeg vil nemlig også selv prøve denne
 opskrift snarest
 
 Med venlig hilsen
 
 Søren Houen
 
 
 
 
 |  |  | 
    Tina (28-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tina
 | 
 Dato :  28-12-02 21:08
 | 
 |  | 
 "Søren Houen" <soren@houen.com> skrev i
 news:3e0b9e0f$0$35820$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
 > Jeg er ikke helt klar over hvad rosenvand helt bestemt består af, men det
 er
 > en ingrediens som også Nigella Lawson ynder at bruge. Jeg vil formode at
 man
 > kan få det i mere specialiserede supermarkeder som fx Salling Super og
 > Magasins "Mad & Vin". Den er en lille flaske med klar væske.
 
 Rosenvand kan købes på apoteket. (Nej, det er ikke en skrivefejl. Apoteket
 gemmer på mange andre ting end medicin og vitaminer).
 
 >
 > Vedr. kandiseret appelsin må jeg være dig svar skyldig. Skriv endelig,
 hvis
 > det lykkedes dig at opstøve det. Jeg vil nemlig også selv prøve denne
 > opskrift snarest
 
 Jeg har set kandiseret appelsin hos Specialkøbmanden i København. De sender
 også pr. postordre.
 
 
 Mvh
 
 Tina
 
 
 
 
 |  |  | 
     torup bachmann (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : torup bachmann
 | 
 Dato :  29-12-02 11:52
 | 
 |  | 
 "Tina" <misstinadk@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3e0e0502$0$24676$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
 >
 > "Søren Houen" <soren@houen.com> skrev i
 > news:3e0b9e0f$0$35820$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
 > > Jeg er ikke helt klar over hvad rosenvand helt bestemt består af, men
 det
 > er
 > > en ingrediens som også Nigella Lawson ynder at bruge. Jeg vil formode at
 > man
 > > kan få det i mere specialiserede supermarkeder som fx Salling Super og
 > > Magasins "Mad & Vin". Den er en lille flaske med klar væske.
 >
 > Rosenvand kan købes på apoteket. (Nej, det er ikke en skrivefejl. Apoteket
 > gemmer på mange andre ting end medicin og vitaminer).
 >
 > Rosenvand kan også købes i Matas (har i hvert fald kunnet) og bruges til
 glasuren til bagerens rosenbrød (deraf navnet på kagen eller hvad sådan et
 kaldes).
 Den kvikke vil nok straks sige, at han/hun da aldrig har smagt rosenglasur
 på rosenbrød og det skyldes at bagerne desværre bare laver almindelig glasur
 og ikke kommer de par dråber rosenvand i, som der faktisk skal i.
 MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk |  |  | 
    Familien Kristensen (30-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Familien Kristensen
 | 
 Dato :  30-12-02 18:44
 | 
 |  | 
 "Søren Houen" <soren@houen.com> skrev i
 KLIP
 > Vedr. kandiseret appelsin må jeg være dig svar skyldig. Skriv endelig,
 hvis
 > det lykkedes dig at opstøve det. Jeg vil nemlig også selv prøve denne
 > opskrift snarest
 Rosenvand købt i Matas (den ene butik  havde udsolgt, apoteket sælger ikke
 rosenvand mere.)
 
 Jeg købte syltede store stykker pommeran (det ligner appelsin) på apoteket.
 Det vil jeg bruge.
 
 Hilsen Jeannie Kristensen
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bolette Nielsen (26-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bolette Nielsen
 | 
 Dato :  26-12-02 15:11
 | 
 |  | 
 "Winnie Henriksen" <winnie@bitnisse.dk> skrev i en meddelelse
 news:iigl0vgk5nualn5mepla4aeunf0tbe91es@4ax.com...
 > Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det er både til børn og voksne
 Hej Winnie
 
 For mange år siden var jeg i Marokko, hvor vi fik ganske alm appelsiner
 skåret i skiver, og drysset med sukker og kanel ( dog ikke så meget
 sukker ), det er hurtigt at lave, og så er det dejligt friskt efter man har
 siddet og fyldt sig med en masse god ( og måske fed ) mad. Både børn og
 voksne elsker det, så måske er det en idé.
 
 Velbekomme.
 
 Bolette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Scorpmoon (27-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  27-12-02 12:04
 | 
 |  | Jeg fik noget rigtigt lækkert til Jul.. Det yderste lag af appelsinen
 (skræl+halv appelsinkød) skåret i lange ikke så tynde strimler og så med
 chokoladeovertræk.
 
 Tror faktisk ik det så svært at lave selv.. smager rigtig godt. Men ku godt
 tænke mig en præcis opskrift, hvis der er nogen der kender?
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |