|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Forskellen på olivenolie og ekstra jomfru ~ Fra : BB
 | 
 Dato :  28-12-02 17:14
 | 
 |  | Hejsa
 
 Jeg har været så heldig at få en Jamie Oliver kogebog i føsdasgave
 og her bruger han flittig både olivenolie og ekstra jomfru olivenolie,
 men hvad er forskellen...
 
 Jeg har været i forskellige forretninger og har kun fundet ekstra jomfru
 olivenolie, ikke "kun" olivenolie...hvor får man det?
 
 Mvh. BB
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (28-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  28-12-02 17:42
 | 
 |  | BB wrote:
 
 > Jeg har været så heldig at få en Jamie Oliver kogebog i føsdasgave
 > og her bruger han flittig både olivenolie og ekstra jomfru olivenolie,
 > men hvad er forskellen...
 
 Olivenolie er en billigere variant. Den opstår ved at presse mere olie
 ud af oliven, efter jomfruolien er udvundet.
 
 "Almindelig" olivenolie koster således mindre, men smager også af
 mindre. Den kan med fordel bruges i retter, hvor smagen ikke ønskes så
 kraftig som ved jomfruolien, og i retter, der skal varmes op eller
 steges kraftigt, hvor smagen fra den dyrere variant ofte går tabt.
 
 Til kolde retter, hvor der i opskriften står "jomfruolivenolie", kan den
 anden ikke bruges.
 
 > Jeg har været i forskellige forretninger og har kun fundet ekstra
 > jomfru olivenolie, ikke "kun" olivenolie...hvor får man det?
 
 Man vurderer fra detailhandelens side, at danskerne er mere end villige
 til at betale for jomfruolien, så hvorfor lancere almindelig olivenolie?
 
 Man kan derfor få det meget få steder, men bl.a. dog i Magasin samt
 nogle Irma og ISO... Desuden kan det naturligvis fås i italienske
 specialforretninger og det italienske supermarked i sydhavnen. Fælles
 for disse steder er dog, at det er ligeså dyrt som at købe jomfruolie i
 billigere supermarkeder... Så det er måske ikke så smart igen.
 Kvaliteten på jomfruolierne svinger dog meget.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 |  |  | 
  Villy Erichsen (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Villy Erichsen
 | 
 Dato :  29-12-02 11:41
 | 
 |  | 
 
            Kevin Edelvang wrote:
 > BB wrote:
 >
 > > Jeg har været så heldig at få en Jamie Oliver kogebog i føsdasgave
 > > og her bruger han flittig både olivenolie og ekstra jomfru olivenolie,
 > > men hvad er forskellen...
 >
 > Olivenolie er en billigere variant. Den opstår ved at presse mere olie
 > ud af oliven, efter jomfruolien er udvundet.
 Forskellen er at jomfru olien er koldpresset og med et lavt syreindhold.
 Ekstra jomfru er koldpresset- med det laveste syreindhold.
 Olivenolien er raffineret og tilsat jomfru olie for at give smag - og har
 et større syreindhold.
 Se her: http://www.olivenolieinfo.net/ --
 Venlig hilsen
 Villy Erichsen
            
             |  |  | 
   Jan Bøgh (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  03-01-03 17:33
 | 
 |  | "Villy Erichsen" <brita-villy@adslhome.dk> wrote in message
 news:3E0ED147.A87C6961@adslhome.dk...
 
 > Ekstra jomfru er koldpresset- med det laveste syreindhold.
 
 Hvis jeg ikke husker fejl er 'extra' opstået ved at opsamle den olie, der
 kom uden presning, men bare ved at olivenfrugternes egen vægt trykkede på de
 nederste, når de var hældt i pressen.
 
 Alm. olivenolie kan man normalt få til fornuftige priser i blikdunke i
 indvandrerforretninger.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |