|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Opbevaring af parmesanost Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  29-12-02 16:24
 | 
 |  | Jeg havde købt mig et godt stykke, men det mugnede efter kun ca. en
 måned i køleskab... Kan det være rigtigt? Eller opbevarede jeg det bare
 forkert...?
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 |  |  | 
  Fru Hof (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Fru Hof
 | 
 Dato :  29-12-02 22:15
 | 
 |  | 
 "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e0f13de$0$199$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Jeg havde købt mig et godt stykke, men det mugnede efter kun ca. en
 > måned i køleskab... Kan det være rigtigt? Eller opbevarede jeg det bare
 > forkert...?
 >
 > Mvh
 > Kevin Edelvang
 
 Jeg opbevarer min parmesan i et dobbelt stykke staniol i køleskabet. Det
 sikrer, at osten aldrig er fugtig, og den holder i måneder - ganske vist
 bliver den hårdere og hårdere, men muggen er den aldrig blevet.
 
 mvh
 Tove
 
 
 
 
 |  |  | 
  Cap. Oizo (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Cap. Oizo
 | 
 Dato :  29-12-02 23:58
 | 
 |  | 
 Mug kan komme af at der overføres mikroorganismer (svampe) til osten ved
 berøring.
 
 Pak den ind i plastik og undlad at røre osten når du bruger af den
 
 /Rune
 
 "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
 news:3e0f13de$0$199$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Jeg havde købt mig et godt stykke, men det mugnede efter kun ca. en
 > måned i køleskab... Kan det være rigtigt? Eller opbevarede jeg det bare
 > forkert...?
 >
 > Mvh
 > Kevin Edelvang
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Henning Lindeberg (30-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning Lindeberg
 | 
 Dato :  30-12-02 17:49
 | 
 |  | 
 "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e0f13de$0$199$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Jeg havde købt mig et godt stykke, men det mugnede efter kun ca. en
 > måned i køleskab... Kan det være rigtigt? Eller opbevarede jeg det bare
 > forkert...?
 
 Du kan snildt fryse det ned!'
 Vi jyder, der farer ned over grænsen, har for længe siden fundet ud afat det
 kan betale sig at købe et par kilogram, dele det og fryse det. Det holder i
 hvert fald 1 år - *S*
 Henning
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bettina Madsen (30-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  30-12-02 20:13
 | 
 |  | 
 > > Jeg havde købt mig et godt stykke, men det mugnede efter kun ca. en
 > > måned i køleskab... Kan det være rigtigt? Eller opbevarede jeg det bare
 > > forkert...?
 
 
 Jeg mener ikke at mug på ost vokser i dybden. Man kan derfor godt
 skære muggen væk uden risiko for at der er svamp i resten af osten.
 Men den skal selvfølgelig pakkes tørt og rent alligevel.
 
 Bettina
 
 
 
 
 |  |  | 
   Nette (30-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  30-12-02 20:31
 | 
 |  | 
 "Bettina Madsen"  wrote in message
 news:3e109ab6$0$47413$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Jeg mener ikke at mug på ost vokser i dybden. Man kan derfor godt
 > skære muggen væk uden risiko for at der er svamp i resten af osten.
 > Men den skal selvfølgelig pakkes tørt og rent alligevel.
 
 Ja, man skal bare sørge for at skære et godt stykker væk rundt om
 skimmelpletten.
 En plastikpose giver skimmel på osten, så den har den bedre af at blive
 frosset eller pakket ind i sølvfolie.
 Jeg selv fryser ost, hvis det er et stort stykke, jeg køber. Parmasan bliver
 altid skåret i små stykker, der passer præcist til rivejernet, ( et af dem
 der man drejer rundt på) og så frosset. Jeg tager det ikke ud før fem
 minutter før det skal bruges.
 
 Nette
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |