|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Humus Fra : LR
 | 
 Dato :  10-01-03 22:56
 | 
 |  | Hej Ng!
 
 Er der nogen der har en opskrift på Humus og nogle forslag til hvor jeg kan
 købe de forskellige ingredienser som skal bruges.
 
 Venlig hilsen
 Lena
 
 
 
 
 |  |  | 
  ram2 (10-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ram2
 | 
 Dato :  10-01-03 23:53
 | 
 |  | 
 
            "LR" skrev d. 10-01-03 22:56 dette indlæg :
 > Er der nogen der har en opskrift på Humus og nogle forslag til hvor
 jeg kan
 > købe de forskellige ingredienser som skal bruges.
 ----------------
 Hej Lena -,Værsgo. 
 Det hele kan købes i alm. forretninger samt indvandrer-grønthandlare
 Fra:   
http://www.stjerneportalen.dk/vegetarmad/Opskriftamling/humus.htm Ingredienser
 100 g. kikærter
 1 fed hvidløg
 2 spsk. citron
 2 spsk. oliven olie
 1/2 tsk salt
 Fremgangsmåde
 Sæt kikærterne i blød 
 i ca. 10 timer i rigeligt vand
 Kog dem med salt i 40 min
 Blend dem sammen med de
 resterende ingredienser
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Queenie (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Queenie
 | 
 Dato :  11-01-03 00:16
 | 
 |  | 
 
            "ram2" skrev d. 10-01-03 23:53 dette indlæg :
 > Ingredienser
 > 
 > 100 g. kikærter
 > 1 fed hvidløg
 > 2 spsk. citron
 > 2 spsk. oliven olie
 > 1/2 tsk salt
 > 
 > Fremgangsmåde
 > Sæt kikærterne i blød 
 > i ca. 10 timer i rigeligt vand
 > Kog dem med salt i 40 min
 > Blend dem sammen med de
 > resterende ingredienser
 > 
 Jeg troede, at der skulle Tahin i humus? Men det er måske kun nogle
 opskrifter?
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
   ottesen (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ottesen
 | 
 Dato :  11-01-03 00:21
 | 
 |  | 
 "Queenie" <Queenie.news@kandu.dk> wrote in message
 news:DuIT9.33317$Hl6.3529216@news010.worldonline.dk...
 > "ram2" skrev d. 10-01-03 23:53 dette indlæg :
 >
 > Jeg troede, at der skulle Tahin i humus? Men det er måske kun nogle
 > opskrifter?
 >
 Har set _mange_ forskellige opskrifter på humus.. Jeg plejer også at bruge
 tahin, samt bredbladet persille, samt mere olie. Ved ikke om der findes en
 "klassisk" opskrift...
 
 /ottesen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Christina G (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Christina G
 | 
 Dato :  11-01-03 18:58
 | 
 |  | 
 
 > Er der nogen der har en opskrift på Humus
 
 Min humus består af følgende indgredienser:
 
 Kikærter, sat i blød aftenen i forvejen, kogt i ca. en time _uden_ salt (jeg
 koger det gerne med laurbærblade eller hel kommen), gem kogevandet
 Hvidløg, meget
 Citronsaft, friskpresset
 Olivenolie, god
 Spidskommen (stødt)
 Koriander (stødt)
 Salt, gerne urtesalt
 Paprika (stødt)
 lidt Chili
 
 Det hele kommer ned i blenderen, tilsæt kogevand, hvis det er for tørt og
 kør det til det har en blød konsistens.
 Tja, jeg kan ikke komme tættere på en opskrift, men det er skønt at
 prøvesmage undervejs og til sidst plejer den altid at blive god.
 Hvis det er i huset, så tilsætter jeg nogle gange hakket bredbladet
 persille, korianderblade og lign.
 Jeg ved godt, at de fleste kommer tahin i deres humus, men jeg bryder mig
 ikke særlig meget om smagen.
 
 Med venlig hilsen,
 Christina
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Hans Paulin (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  11-01-03 19:42
 | 
 |  | 
 
 Christina G wrote:
 >> Er der nogen der har en opskrift på Humus
 
 ....vil lige sige, at jeg har lært at smide det vand væk, som kikærterne
 har stået i blød i, og koge dem i noget friskt, da der trækker
 et-eller-andet ubehageligt ud af ærterne...
 
 ....det samme gør sig muligvis gældende for kogevandet?
 --
 Med venlig hilsen
 Hans
 
 
 
 
 |  |  | 
   Christina G (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Christina G
 | 
 Dato :  11-01-03 22:16
 | 
 |  | 
 >
 > ...vil lige sige, at jeg har lært at smide det vand væk, som kikærterne
 > har stået i blød i, og koge dem i noget friskt, da der trækker
 > et-eller-andet ubehageligt ud af ærterne...
 >
 > ...det samme gør sig muligvis gældende for kogevandet?
 
 Jeg har kun hørt, at man ikke må bruge det vand, som kikærterne har stået i
 blød i,
 det anden har jeg aldrig hørt om. I nogle opskrifter skal man bare koge
 kikærterne
 sammmen med de andre indgredienser, så jeg tror ikke, at det er farligt.
 
 Mvh, Christina
 
 
 
 
 |  |  | 
    Hans Paulin (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  11-01-03 22:33
 | 
 |  | 
 
 Christina G wrote:
 > jeg tror ikke, at det er
 > farligt.
 >
 ....er osse kun 100% sikker på iblødsætningsvandet...
 --
 Med venlig hilsen
 Hans
 
 
 
 
 |  |  | 
    Peter Westh (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  13-01-03 14:01
 | 
 |  | "Christina G" <christina-g@nospam.dk> wrote in message
 news:avq1hd$i2b$1@dknews.tiscali.dk...
 >
 > >
 > > ...vil lige sige, at jeg har lært at smide det vand væk, som kikærterne
 > > har stået i blød i, og koge dem i noget friskt, da der trækker
 > > et-eller-andet ubehageligt ud af ærterne...
 > >
 > > ...det samme gør sig muligvis gældende for kogevandet?
 >
 > Jeg har kun hørt, at man ikke må bruge det vand, som kikærterne har stået
 i
 > blød i,
 > det anden har jeg aldrig hørt om. I nogle opskrifter skal man bare koge
 > kikærterne
 > sammmen med de andre indgredienser, så jeg tror ikke, at det er farligt.
 
 Det "et eller andet", som en del vegetar-helse kogebogsforfatterinnder siger
 er så ubehageligt, er puriner. Jeg ved ikke, om det er et relt problem, men
 i hvert fald spiser millioner af mennesker verden over kogevandet fra
 bønner.
 
 Jeg plejer selv at hælde det ud fordi jeg synes min mave tåler bønnerne
 bedre, når vandet bliver kasseret.  Om det skyldes puriner aner jeg ikke.
 
 /P
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
     Hans Paulin (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  13-01-03 14:16
 | 
 |  | 
 Peter Westh wrote:
 > > Jeg plejer selv at hælde det ud fordi jeg synes min mave tåler
 > bønnerne bedre, når vandet bliver kasseret.
 ....en god holdning...    --
 Med venlig hilsen
        Hans
            
             |  |  | 
  torup bachmann (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : torup bachmann
 | 
 Dato :  11-01-03 19:45
 | 
 |  | 
 "LR" <eros@mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e1f4154$0$71645$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Hej Ng!
 >
 > Er der nogen der har en opskrift på Humus og nogle forslag til hvor jeg
 kan
 > købe de forskellige ingredienser som skal bruges.
 >
 > Venlig hilsen
 > Lena
 >
 > Hommus består af kikærter, som du kan købe i supermarkedet, citroner,
 hvidløg, persille og olivenolie, altsammen noget du også kan finde i
 supermarkedet.
 Hvis du søger på google groups finder du masser af opskrifter på hommus.
 MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk |  |  | 
  Peter Westh (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  13-01-03 14:13
 | 
 |  | "LR" <eros@mail.dk> wrote in message
 news:3e1f4154$0$71645$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Hej Ng!
 >
 > Er der nogen der har en opskrift på Humus og nogle forslag til hvor jeg
 kan
 > købe de forskellige ingredienser som skal bruges.
 
 Der er mange måder at lave hummus på. Forleden var der en udsendelse fra en
 palæstinensisk flygtningelejr på DR. En dreng snakkede om, hvilken mad han
 kunne lide, og lbev spurgt, om han kunne lide hummus.
 
 "Ja", svarede han. "Jeg får Hummus til morgenmad, hummus til frokost  og
 hummus til aftensmad. Min fars mellemnavn er Hummus". Så man forstår,a at
 der er brug for lidt variation.
 
 Hummis bi Tahina, Hummus med Tahina (sesampasta) er den mest almindelige, og
 den du typisk får på grillbarer her i landet. Jeg laver den sådan her. Det
 er en stor portion. Hummus kan ikek fryses, men du kan udmærket fryse de
 blendede kikærter, før du kommer krydderier og tahin i.
 
 1/2 kilo kikærter - udblødes, koges godt møre, afkøles
 4 fed hvidløg
 1 tsk chili eller cayennepeber
 1 tsk salt
 2 tsk stødt spidskommen
 Saft af 2 citroner
 3 dl Tahina
 
 Blend kikærter og krydderier med så meget vand, at det kører rundt. Rør
 tahina i til sidst, det gør den meget tykkere. Smag til.
 
 Du skulle knune få det hele hos en etnisk grønthandler. Tahin fås i glas
 eller plasticbøtter med 300 gram eller 1 kilo. Vær opmærksom på, at den
 "tahin" du kan få i helsekostbutikker ikke er helt det samme - den er lavet
 af uafskallede frø, er  meget mørkere og stærkere i smagen. Mellemøstlig
 tahin er helt lys og ret flydende. Bruger du bruge helse-tahin skal du bruge
 mindre, ca 1 dl.
 
 En god variation er at stege nogle pinjekerner i smør, og hælde dem over ved
 serveringen. Meget lækkert.
 
 Du kan også lave hummus uden tahin, du bruger så mindre vand og tilsætter ca
 1 dl god olivenolie i stedet. Udelad også spidskommen og måske chili, men
 smag til med masser af sort peber. Drys med persille.
 
 Endelig kan du tilsætte youghurt. Lav osm olie-hummusen, men blend
 kikærterne med youghurt i stedet for vand. Kan smages til med mynte.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Westh (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  13-01-03 19:29
 | 
 |  | "Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> wrote in message
 news:WUyU9.34847$Hl6.3929025@news010.worldonline.dk...
 > "LR" <eros@mail.dk> wrote in message
 > news:3e1f4154$0$71645$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 
 > En god variation er at stege nogle pinjekerner i smør, og hælde dem over
 ved
 > serveringen. Meget lækkert.
 
 En anden delikat variation er at smage hummusen til med en blanding af
 tørret sar, Timian, sumakpulver, ristede sesamfrø og salt, i stedet for
 spidskommen og chili.
 
 Denne krydderblanding - cirka - hedder Zataar. Drys lidt ekstra ovenpå ved
 serveringen.
 
 Zataar er også god til at drysse på brød.
 
 Sar og Sumak kan også fås hos de fleste mellemøstlige grønthandlere. Sar er
 en tørret urt der ligner timian, Sumak er et rødt pulver, lavet af et bær
 (ikke den samme plante som haveejere dyrker herhjemme)
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
  LR (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : LR
 | 
 Dato :  13-01-03 21:34
 | 
 |  | 
 "LR" <eros@mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e1f4154$0$71645$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Hej Ng!
 >
 > Er der nogen der har en opskrift på Humus og nogle forslag til hvor jeg
 kan
 > købe de forskellige ingredienser som skal bruges.
 >
 > Venlig hilsen
 > Lena
 >
 > Hej !
 Mange tak for jeres svar.
 Så skal der laves humus i weekenden    Venlig hilsen Lena
            
             |  |  | 
  Harry Lund (01-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Harry Lund
 | 
 Dato :  01-02-03 11:19
 | 
 |  | 
 
            Den måde du staver det på giver mindelser fra barndommens moser.    venlig hilsen
 Harry
            
             |  |  | 
 |  |