|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Cremet muslingesuppe... Fra : Ole Stigaard
 | 
 Dato :  12-01-03 21:08
 | 
 |  | Hej gruppe,
 jeg skal holden en mindre sammenkomst på fredag (mumlemumlefødselsdagmumlemumle) og har tænkt mig at lave følgende menu:
 Forret:
 Lakserillette med friskbagt olivenoliebrød/Foccacia
 Hertil tør hvidvin eller evt. en cremant
 
 Hovedret:
 cremet muslingesuppe (helst som den jeg fik på Corsika i sommeren 1998 på den der lille fiskerestaurant på kajen i det der lille
 fiskeleje i bugten hv...SUK!...)
 Hertil en tysk rosè
 
 Dessert: God friskmalet kaffe og kvargkage
 Cognac / sherry / grappa efter preference...
 
 Mit problem er dog at jeg ikke liiige har en opskrift på muslingesuppen. Er der nogen gode bud i jeres opskriftsamlinger?
 
 --
 Med madglad hilsen Ole S
 
 
 
 
 |  |  | 
  Anders (12-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders
 | 
 Dato :  12-01-03 21:27
 | 
 |  | 
 "Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> skrev i en meddelelse
 news:avshtr$mim$1@dknews.tiscali.dk...
 > Hej gruppe,
 > jeg skal holden en mindre sammenkomst på fredag
 (mumlemumlefødselsdagmumlemumle) og har tænkt mig at lave følgende menu:
 > Forret:
 > Lakserillette med friskbagt olivenoliebrød/Foccacia
 > Hertil tør hvidvin eller evt. en cremant
 >
 > Hovedret:
 > cremet muslingesuppe (helst som den jeg fik på Corsika i sommeren 1998 på
 den der lille fiskerestaurant på kajen i det der lille
 > fiskeleje i bugten hv...SUK!...)
 > Hertil en tysk rosè
 >
 > Dessert: God friskmalet kaffe og kvargkage
 > Cognac / sherry / grappa efter preference...
 >
 > Mit problem er dog at jeg ikke liiige har en opskrift på muslingesuppen.
 Er der nogen gode bud i jeres opskriftsamlinger?
 >
 > --
 > Med madglad hilsen Ole S
 
 
 Hej Ole,
 
 
 Her er mit bud:
 
 Friske blåmuslinger
 skalotteløg
 hvidløg
 bredbladet persille
 citronskal
 laurbærblade
 olivenolie
 vin (hvid eller rosé)
 piskefløde.
 
 I en stor gryde sauterer du i olivenolie løg, hvidløg, citronskal og
 laurbærblad. Tilsæt væde, halv vin og halv vand samt hakket persille.
 Bring væden i kog.
 Tilsæt muslingerne.
 Lad dem dampe under låg i ca. 8 minutter.
 Tag dem op og si væden gennem et klæde.
 Reducér væden, tilsæt piskefløde og smag til med salt og hvid peber.
 
 Anret muslingerne i dybe tallerkener og hæld suppen over.
 Spises med et godt brød til.
 
 Vinen du serverer til skal være tør.
 
 
 mvh
 Anders
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bettina Madsen (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  13-01-03 09:00
 | 
 |  | 
 "> Friske blåmuslinger
 > skalotteløg
 > hvidløg
 > bredbladet persille
 > citronskal
 > laurbærblade
 > olivenolie
 > vin (hvid eller rosé)
 > piskefløde.
 >
 > I en stor gryde sauterer du i olivenolie løg, hvidløg, citronskal og
 > laurbærblad. Tilsæt væde, halv vin og halv vand samt hakket persille.
 > Bring væden i kog.
 > Tilsæt muslingerne.
 > Lad dem dampe under låg i ca. 8 minutter.
 > Tag dem op og si væden gennem et klæde.
 > Reducér væden, tilsæt piskefløde og smag til med salt og hvid peber.
 
 
 Et forslag til ovenstående opskrift kan være at komme lidt gurkemeje i
 suppen, så
 får det en flot gullig farve. Det synes jeg virker lækkert.
 En anden grønsag der forøvrigt også passer godt til muslinger,
 persille m.v. er fenikkel. Den skal bare hakkes groft og svitses med løg,
 hvidløg,
 citronskal og laurblad.
 
 Er det forøvrigt sæson for muslinger? (-jeg spørger fordi jeg ikke ved det!)
 
 med venlig hilsen
 Bettina
 
 
 
 
 |  |  | 
   Benny Bersærk (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Benny Bersærk
 | 
 Dato :  13-01-03 22:49
 | 
 |  | > Er det forøvrigt sæson for muslinger? (-jeg spørger fordi jeg ikke ved det!)
 >
 > med venlig hilsen
 > Bettina
 
 Min erfaring er, at blåmuslinger stort set holder prisen året rundt.
 
 Mvh. Jakob
 
 
 |  |  | 
   Jan Bøgh (14-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  14-01-03 18:01
 | 
 |  | "Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> wrote in message
 news:3e22720c$0$83837$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 
 > Et forslag til ovenstående opskrift kan være at komme lidt gurkemeje i
 > suppen, så
 > får det en flot gullig farve. Det synes jeg virker lækkert.
 
 Hvorfor så ikke gøre det rigtigt: Ofre nogle få hår safran? Det /smager/
 også godt.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |