|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Græskarsuppe Fra : Benny Bersærk
 | 
 Dato :  16-01-03 21:44
 | 
 |  | 
 
            Hejsa
 Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt. Skal
 græskarsuppe smage så sødt, (det smagte lidt som hybensuppe med kalvefond
   )eller er det mig, der bruger en forkert opskrift?
 Jakob
            
             |  |  | 
  Inger Pedersen (16-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  16-01-03 23:29
 | 
 |  | 
 "Benny Bersærk" <krapylpost@falhof.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e27197f$0$182$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Hejsa
 >
 > Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 > citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt.
 
 Den her synes jeg er god - og om man bruger courgetter eller græskar, er vel
 ikke så vigtigt?
 
 Courgettesuppe 4 - 5 pers.
 (ser hammergodt ud med gule courgetter)
 
 1 løg i tern
 ca. 3/4 kg courgetter (græskar) revet eller i  tern
 20 g smør eller olie
 1 l hønsebouillon
 1 dl fløde
 1 æggeblomme
 50 g revet ost
 salt, peber
 
 Løgene svitses, courgetterne tilsættes og svitses med.
 Tilsæt Bouillon og kog i 5 min.
 Fløde, æg og ost piskes sammen, tilsættes lidt af den varme suppe, og
 blandingen hældes i suppen under omrøring.
 Suppen varmes op, men må ikke koge.
 Smag til med salt og peber.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Inger Pedersen (16-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  16-01-03 23:35
 | 
 |  | 
 "Benny Bersærk" <krapylpost@falhof.dk> skrev i en meddelelse
 >
 > Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 > citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt.
 
 Jeg føler med dig!
 Jeg lavede for mange år siden en kold agurkesuppe, hvor eneste ingredienser
 var smør og agurk plus suppe.
 Forfatteren påstod, den ville læske i sommervarmen...
 Prøv lige at forestil jer køleskabskold most agurkevand med blendet smør i!
 Spist med ske.
 Bvadr!
 Afskyen har holdt sig i 30 år, ca.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Benny Bersærk (16-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Benny Bersærk
 | 
 Dato :  16-01-03 23:54
 | 
 |  | 
 "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e273391$0$211$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 > "Benny Bersærk" <krapylpost@falhof.dk> skrev i en meddelelse
 > >
 > > Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 > > citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt.
 >
 > Jeg føler med dig!
 > Jeg lavede for mange år siden en kold agurkesuppe, hvor eneste
 ingredienser
 > var smør og agurk plus suppe.
 > Forfatteren påstod, den ville læske i sommervarmen...
 > Prøv lige at forestil jer køleskabskold most agurkevand med blendet smør
 i!
 > Spist med ske.
 > Bvadr!
 > Afskyen har holdt sig i 30 år, ca.
 >
 
 Den kan jeg godt følge. Jeg har også haft uheld med de kolde supper. Jeg
 forsøgte engang en kold mandelsuppe, som netop - skulle være læskende i
 sommervarmen. Blendede mandler, hvidløg og vand, var de vigtigste
 ingredienser, og resultatet derefter. Føj - de opskrifter, der læsker i
 sommervarmen er nok bare noget, man skal holde sig fra.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Gitte Sørensen (18-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gitte Sørensen
 | 
 Dato :  18-01-03 14:50
 | 
 |  | 
 
            Thu, 16 Jan 2003 23:53:38 +0100, skrev "Benny Bersærk"
 <krapylpost@falhof.dk> :
 >Den kan jeg godt følge. Jeg har også haft uheld med de kolde supper.
 Da jeg for nogle år siden var i Spanien, bestilte jeg en hvidløgssuppe
 til forret, og forventedeså absolut ikke, at den både var iskold og
 grynet i konsistensen + at der var rosiner i den !!!
 Forestil jer lige en go' gammeldags kærnemælkssuppe (der er blevet
 kold) og som smager kraftigt af hvidløg     -- 
 Gitte Sørensen
 Hjemmeside med bl.a. Galleri:     http://home.tiscali.dk/cgsorens Webshop med kosmetik & undertøj:  http://kosmetik-tak.dk Homeparty (kosmetik & undertøj):  http://gittes.dk |  |  | 
    Inger Pedersen (18-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  18-01-03 16:05
 | 
 |  | 
 "Gitte Sørensen" <gydda@sol.com> skrev i en meddelelse
 > >Den kan jeg godt følge. Jeg har også haft uheld med de kolde supper.
 >
 > Da jeg for nogle år siden var i Spanien, bestilte jeg en hvidløgssuppe
 > til forret, og forventedeså absolut ikke, at den både var iskold og
 > grynet i konsistensen + at der var rosiner i den !!!
 > Forestil jer lige en go' gammeldags kærnemælkssuppe (der er blevet
 > kold) og som smager kraftigt af hvidløg     LOL!
 Den slår alle rekorder!
 Er der flere go'e?
            
             |  |  | 
  Mads Toftum (17-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Toftum
 | 
 Dato :  17-01-03 12:15
 | 
 |  | 
 
            On Thu, 16 Jan 2003 21:43:48 +0100, Benny Bersærk <krapylpost@falhof.dk> wrote:
 > Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 > citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt. Skal
 > græskarsuppe smage så sødt, (det smagte lidt som hybensuppe med kalvefond
 >   )eller er det mig, der bruger en forkert opskrift?
 > 
 Jeg har en ganske glimrende opskrift på ravioli med græskarfyld, hvor
 græskarret bages en times tid først for at skabe mere smag. Måske du
 kunne gøre noget tilsvarende? og var det mig, så ville jeg nok vælge
 kyllingefond i stedet, måske tilsat ting som bagt hvidløg, persille 
 og lidt friskrevet parmesan inden servering.
 vh
 Mads Toftum
 -- 
 `Darn it, who spiked my coffee with water?!' - lwall
            
             |  |  | 
  Christina G (17-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Christina G
 | 
 Dato :  17-01-03 13:33
 | 
 |  | 
 > >
 > Jeg har en ganske glimrende opskrift på ravioli med græskarfyld, hvor
 > græskarret bages en times tid først for at skabe mere smag.
 
 Hej Mads,
 
 det lyder lidt som en opskrift, som jeg har ledt efter. Har du ikke lyst til
 at poste den
 her i gruppen?
 
 Tak for det,
 
 Christina
 
 
 
 
 |  |  | 
   Mads Toftum (18-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Toftum
 | 
 Dato :  18-01-03 11:50
 | 
 |  | 
 
            On Fri, 17 Jan 2003 13:33:00 +0100, Christina G <christina-g@nospam.dk> wrote:
 > det lyder lidt som en opskrift, som jeg har ledt efter. Har du ikke lyst til
 > at poste den
 > her i gruppen?
 > 
 Jeg har lovet mig selv at ligge den online for snart længe siden, så den 
 dukker op på http:/www.toftum.org/blog_food/  en gang i løbet af i morgen.
 vh
 Mads Toftum
 -- 
 `Darn it, who spiked my coffee with water?!' - lwall
            
             |  |  | 
    Mads Toftum (21-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Toftum
 | 
 Dato :  21-01-03 08:38
 | 
 |  | 
 
            On 18 Jan 2003 10:50:07 GMT, Mads Toftum <mt@dev.null> wrote:
 > Jeg har lovet mig selv at ligge den online for snart længe siden, så den 
 > dukker op på http:/www.toftum.org/blog_food/  en gang i løbet af i morgen.
 > 
 Done.
 vh
 Mads Toftum
 -- 
 `Darn it, who spiked my coffee with water?!' - lwall
            
             |  |  | 
  Benny Bersærk (17-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Benny Bersærk
 | 
 Dato :  17-01-03 23:02
 | 
 |  | 
 "Mads Toftum" <mt@dev.null> skrev i en meddelelse
 news:slrnb2fpe2.1ejq.mt@tigerdyr.wheel.dk...
 > On Thu, 16 Jan 2003 21:43:48 +0100, Benny Bersærk <krapylpost@falhof.dk>
 wrote:
 > > Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 > > citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt. Skal
 > > græskarsuppe smage så sødt, (det smagte lidt som hybensuppe med
 kalvefond
 > >   )eller er det mig, der bruger en forkert opskrift?
 > >
 > Jeg har en ganske glimrende opskrift på ravioli med græskarfyld, hvor
 > græskarret bages en times tid først for at skabe mere smag. Måske du
 > kunne gøre noget tilsvarende? og var det mig, så ville jeg nok vælge
 > kyllingefond i stedet, måske tilsat ting som bagt hvidløg, persille
 > og lidt friskrevet parmesan inden servering.
 >
 Problemet var, at den blev meget sød, synes jeg. Den smagte som en blanding
 af en dessert og suppe. Men det er måske mine smagsløg, der ikke er helt med
 på græskar endnu    Er den du beskriver knap så sød - eller er det et uprøvet forslag?
 Jakob
            
             |  |  | 
   Mads Toftum (18-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Toftum
 | 
 Dato :  18-01-03 11:47
 | 
 |  | 
 
            On Fri, 17 Jan 2003 23:01:51 +0100, Benny Bersærk <krapylpost@falhof.dk> wrote:
 > Problemet var, at den blev meget sød, synes jeg. Den smagte som en blanding
 > af en dessert og suppe. Men det er måske mine smagsløg, der ikke er helt med
 > på græskar endnu    > 
 > Er den du beskriver knap så sød - eller er det et uprøvet forslag?
 > 
 Den er uprøvet som suppe, men smagen af græskar ændrer sig en del ved
 bagningen, så jeg tror absolut det vil hjælpe. Det kommer næppe til at
 fjerne al sødmen, men smagen bliver mere fyldig.
 vh
 Mads Toftum
 -- 
 `Darn it, who spiked my coffee with water?!' - lwall
            
             |  |  | 
  Karoline Larsen (17-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karoline Larsen
 | 
 Dato :  17-01-03 17:14
 | 
 |  | 
 "Benny Bersærk" <krapylpost@falhof.dk> wrote in message
 news:3e27197f$0$182$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Hejsa
 >
 > Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 > citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt. Skal
 > græskarsuppe smage så sødt, (det smagte lidt som hybensuppe med kalvefond
 >    )eller er det mig, der bruger en forkert opskrift?
 Hos os er en af favoritterne græskarsuppe og det står ofte på menuen så
 længe vi har græskar.
 2 hakkede løg svitses i olie i en gryde. Et hokaidogræskar i tern kommes i
 og dækkes med vand, og koger til græskaret er mørt. Så blendes det og smages
 til med salt, peber og et stærkt krydderi som chili, cayennepeber, karry
 eller hvad man nu kan li'.
 Det spises med en klat cremefraiche (Thise er god) og et drys persille.
 For at suppen bliver vellykket er det vigtigt at den er stærk og at der
 kommer cremefraiche i. Persillen kan muligvis udskiftes med en anden
 krydderurt.
 mvh Karoline
            
             |  |  | 
  Benny Bersærk (17-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Benny Bersærk
 | 
 Dato :  17-01-03 23:10
 | 
 |  | 
 "Karoline Larsen" <SPAMAWAYdsl65072a@post.cybercity.dk> skrev i en
 meddelelse news:b09a44$euq$1@news.cybercity.dk...
 >
 > "Benny Bersærk" <krapylpost@falhof.dk> wrote in message
 > news:3e27197f$0$182$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > > Hejsa
 > >
 > > Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 > > citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt. Skal
 > > græskarsuppe smage så sødt, (det smagte lidt som hybensuppe med
 kalvefond
 > >    )eller er det mig, der bruger en forkert opskrift?
 >
 > Hos os er en af favoritterne græskarsuppe og det står ofte på menuen så
 > længe vi har græskar.
 >
 > 2 hakkede løg svitses i olie i en gryde. Et hokaidogræskar i tern kommes i
 > og dækkes med vand, og koger til græskaret er mørt. Så blendes det og
 smages
 > til med salt, peber og et stærkt krydderi som chili, cayennepeber, karry
 > eller hvad man nu kan li'.
 > Det spises med en klat cremefraiche (Thise er god) og et drys persille.
 >
 > For at suppen bliver vellykket er det vigtigt at den er stærk og at der
 > kommer cremefraiche i. Persillen kan muligvis udskiftes med en anden
 > krydderurt.
 >
 > mvh Karoline
 Men skal den være sød?
 >
 >
 >
            
             |  |  | 
   Karoline Larsen (18-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karoline Larsen
 | 
 Dato :  18-01-03 09:43
 | 
 |  | 
 "Benny Bersærk" <krapylpost@falhof.dk> wrote in message
 news:3e287f3d$0$138$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 
 > Men skal den være sød?
 
 Græskaret er jo lidt sødt i sig selv, og det synes jeg ikke smager så godt i
 en suppe, derfor tilsætter jeg noget chili eller lignende for at få den
 stærke smag. En klat cremefraiche gør så at suppen ikke virker alt for stærk
 alligevel.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter W. Bosse (19-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  19-01-03 08:02
 | 
 |  | 
 
            "Benny Bersærk" <krapylpost@falhof.dk> skrev i en meddelelse...
 > Jeg har lige lavet en græskarsuppe - pureret græskar og fond med lidt
 > citron, men jeg synes ærlig talt ikke, at det smagte særligt godt. Skal
 > græskarsuppe smage så sødt, (det smagte lidt som hybensuppe med kalvefond
 >    )eller er det mig, der bruger en forkert opskrift?
 Jeg har ikke en pind forstand på græskarsuppe, men jeg har fundet en opskrift
 i Politiken fra 20. okt. f.å., som ser nogenlunde fornuftig ud.
 - Den kan måske evt. bruges til en anden gang..
 Halloweensuppe:
 (Cremet græskarsuppe med chili, hvidløg og timian)
 6 pers.
 1 'båd' af græskar pr. portion skæres fra til pynt (lad skallen sidde på)
 2 kg renset græskar
 ½ liter grøntsagsbouillon
 5 kviste timian
 4 fed hvidløg
 4 små grønne chilier
 1 dl olivenolie
 100 g smør
 1 dl piskefløde
 salt & peber
 træspyd
 1. Til hver portion skæres en 'båd' af græskarret med skallen på.
 2. 'Bådene' grilles i ovnen med hakket chili, hvidløg og lidt olivenolie
 i ca. 20 minutter.
 3. Det resterende græskar bages i ovnen til det er helt mørt.
 4. Den bagte græskarmasse blendes med smør, fløde og bouillon,
 som smages til med salt og peber.
 5. Sæt de bagte græskarbåde på spyd og læg disse, samt en timiankvist,
 på tværs af hver tallerken.
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 When in the neighborhood of Copenhagen, don't forget to listen to
 Radio Jazz on FM 102,9 - now more hours than ever.
 Monday-Friday 21.00-04.00 and Saturday-Sunday 12.00-16.00! Not on
 the Net yet, but visit the homepage www.radiojazz.dk  to learn more!
 -Djaaazz!
            
             |  |  | 
 |  |