| Sakset fra DR1
 Jeg lavede suppen i går - og det er bare guf.
 
 SLAGTER HOLMBERGS
 KRAFTIGE VINTERSUPPE
 
 (6 PERSONER)
 
 1,2  kg     bovklump u/ben (skæres i tern 3 x 3 cm)
 1  stk.   marvben (kraftben) (eller en færdig kalvebouillon)
 50  gram   margarine eller smør
 4  spsk.  kikkoman soja
 1  kop    tør hvidvin (kan undværes)
 3  tsk.   paprika
 6  stk.   store tomater (eller 1 ds. flåede tomater)
 5  fed    hvidløg
 4  stk.   store gulerødder
 1/2  stk.   selleri (el. persillerod eller pastinak)
 1  bdt.   porretoppe eller en suppevisk
 2-3  tsk.   maizenamel chili (enten frisk som pasta eller i pulverform-
 må gerne være "hot")
 salt og peber (husk at sojaen salter en del!)
 
 Rengør grøntsagerne, skræl selleri og
 gulerødder. Skær disse i tern på 1 x 1
 cm. Hvidløg pilles og deles i 4 på den
 lange led. Porretoppe snøres til et
 bundt, tomater skoldes, flås og skæres
 i halve.
 
 Brun kød og ben godt af i en stor
 stegegryde med friskkværnet peber og
 salt. Tilsæt soja, hvidvin og paprika
 og lad det koge godt ind under
 omrøring. Derefter tilsættes tomater,
 hvidløg, ca. 1/4 af selleribjælkerne,
 porretop, chili og 1,5 l vand.
 
 Kødet koges mørt ved svag varme i ca. 1
 time 30 minutter, afhængig af kødets
 beskaffenhed.
 
 Suppen kan jævnes af med et par tsk.
 maizenamel udrørt i 1/2 kop koldt vand.
 Tern af gulerod og selleri dampes i ca.
 8 minutter i lidt letsaltet vand.
 
 Suppen serveres i varme, dybe
 tallerkener. Pynt af med de dampede
 rodfrugter. Et godt stykke landbrød
 eller flutes serveres til sammen med et
 glas kølig, tør hvidvin eller en kølig
 pilsner.
 
 Tilberedningstid: Ca. 1 time 45 min.
 Arbejdstid: Ca. 20 min.
 --
 Villy Erichsen -
 
 
 
 |