|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Flåede tomater på dåse Fra : Nette
 | 
 Dato :  19-01-03 11:32
 | 
 |  | Hejsa
 Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
 flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød? Hvor
 kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er solmodne og
 røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg har
 flået og hakket dem,  som de flåede tomater fra Føtex.
 Kan det ske de snyder os lidt?
 
 Nette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jakob Bock (19-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jakob Bock
 | 
 Dato :  19-01-03 15:27
 | 
 |  | Nette skrev:
 
 > Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
 > flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød? Hvor
 > kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er solmodne og
 > røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg har
 > flået og hakket dem,  som de flåede tomater fra Føtex.
 > Kan det ske de snyder os lidt?
 
 Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
 af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
 det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
 end ikke andet -- en del af forklaringen.
 
 --
 Venlig hilsen
 Jakob
 
 
 |  |  | 
  Karsten Hammer Hanse~ (20-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~
 | 
 Dato :  20-01-03 08:20
 | 
 |  | Desuden ligger tomaterne i tomatjuice og ikke vand. Det hjælper sikkert også
 på kraftige farve.
 
 Det er forøvrigt sjældent (aldrig?) at en tomat fra forretningerne er
 solmoden. De er plukket dage før de er modne, for at kunne holde sig gennem
 transport og butiksophold ud til kunderne. Derfor kan de heller aldrig blive
 helt så røde og smagsfulde som dem i dåserne. Tomatsort og voksested har
 helt sikkert også noget at sige.
 
 
 Apropos tomater på dåse, er der nogle her som ved hvor man finder San
 Marziano på dåse i Kbh.?
 
 K.
 
 "Jakob Bock" <jakob.bock@mail.dk> wrote in message
 news:b0ecj7$hil$1@sunsite.dk...
 > Nette skrev:
 >
 > > Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
 > > flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød?
 Hvor
 > > kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er
 solmodne og
 > > røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg
 har
 > > flået og hakket dem,  som de flåede tomater fra Føtex.
 > > Kan det ske de snyder os lidt?
 >
 > Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
 > af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
 > det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
 > end ikke andet -- en del af forklaringen.
 >
 > --
 > Venlig hilsen
 > Jakob
 
 
 
 
 |  |  | 
   Nette (20-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  20-01-03 14:34
 | 
 |  | 
 "Karsten Hammer Hansen"  wrote in message
 news:3e2ba195$0$216$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Desuden ligger tomaterne i tomatjuice og ikke vand. Det hjælper sikkert
 også
 > på kraftige farve.
 Jakob Bock"  wrote in message news:b0ecj7$hil$1@sunsite.dk...>
 > Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
 > af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
 > det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
 > end ikke andet -- en del af forklaringen.
 Mange tak for svarene   Nette
            
             |  |  | 
 |  |