|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hjælp! ny ovn Fra : Kirsten Skov
 | 
 Dato :  19-01-03 15:04
 | 
 |  | Jeg har tidligere i dag sat følgende indlæg i gruppen hus-have,
 men tror jeg vil have større chance for svar i denne gruppe.
 
 Vi er i gang med at renovere vores køkken, og skal nu beslutte hvilken ovn
 vi skal have.
 Derfor vil jeg gerne høste lidt af jeres erfaringer.
 I øjeblikket hælder jeg nok mest til SIEMENS,
 på grund af designet.
 
 Er det de ekstra penge værd at få med pyrolyse?
 eller er katalyse ok
 
 Hvordan med combi-micro ovne?
 man sparer jo pladsen til micro-ovn
 (ungerne insisterer på at få micro igen)
 er der nogen der har erfaring med at bruge dem?
 
 Så er der de indbyggede programmer,
 bruges de, eller gør man bare som tidligere, vælger selv en temperatur?
 
 Det virker ret uoverskueligt med alle de forskellige modeller,
 håber på lidt hjælp
 
 Hilsen Kirsten
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Dorthe (19-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Dorthe
 | 
 Dato :  19-01-03 15:27
 | 
 |  | On Sun, 19 Jan 2003 15:04:03 +0100, "Kirsten Skov" <skov.h@mail.dk>
 wrote:
 
 >Jeg har tidligere i dag sat følgende indlæg i gruppen hus-have,
 >men tror jeg vil have større chance for svar i denne gruppe.
 >
 >Vi er i gang med at renovere vores køkken, og skal nu beslutte hvilken ovn
 >vi skal have.
 >Derfor vil jeg gerne høste lidt af jeres erfaringer.
 >I øjeblikket hælder jeg nok mest til SIEMENS,
 >på grund af designet.
 >
 >Er det de ekstra penge værd at få med pyrolyse?
 >eller er katalyse ok
 >
 >Hvordan med combi-micro ovne?
 >man sparer jo pladsen til micro-ovn
 >(ungerne insisterer på at få micro igen)
 >er der nogen der har erfaring med at bruge dem?
 >
 >Så er der de indbyggede programmer,
 >bruges de, eller gør man bare som tidligere, vælger selv en temperatur?
 >
 >Det virker ret uoverskueligt med alle de forskellige modeller,
 >håber på lidt hjælp
 >
 >Hilsen Kirsten
 >
 >
 >
 >
 >
 Hej
 Er det funktionen eller design mæssigt du er i tvivl??
 Personligt ville jeg vælge ovne efter mine tekniske behov  - og
 derefter vælge efter design ( på de modeller der opfylder mine krav)
 Skulle jeg have ny idag, ville jeg så afgjort have en type med
 dampfunktion. Jeg har gennem årene ( grundet flytning haft en del
 forskellige ovne - og en af de største irritations- momenter har helt
 klart været den fysiske plads i selve ovnrummet - og de muligheder
 begrænsninger der er i "tilbehørsting" - er bradepanden dyb nok -
 bagepladernes udformning mm. Der er meget stor forskel på selve
 bagepladernes reele brugsflade. Tjek målene - da et ovnrum kan se stor
 ud "udefra".Ligeledes rengøringen - hvilken overfladebehandling
 ovnrummet har. Jeg synes pris nogenlunde følger kvaliteten. ( men tjek
 mål mm. på plader og andet tilbehør.)
 Mellemklasse fx. Voss har jeg gode erfarringer med - hvorimod billigt
 fx. Gorenje er at smide pengene ud af vinduet.(kan ikke engang
 varmefordele  Husk at man også kan se på industrimodeller
 industrimodeller ( det er en indbygnings ovn - formoder jeg) Og
 overvej om den skal købes i tyskland - der kan være en del penge at
 spare.
 Kærligst Dorthe
 
 
 |  |  | 
  Dorthe (19-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Dorthe
 | 
 Dato :  19-01-03 15:57
 | 
 |  | On Sun, 19 Jan 2003 14:26:39 GMT, Dorthekr@hotmail.dk (Dorthe) wrote:
 
 >On Sun, 19 Jan 2003 15:04:03 +0100, "Kirsten Skov" <skov.h@mail.dk>
 >wrote:
 >
 >>Jeg har tidligere i dag sat følgende indlæg i gruppen hus-have,
 >>men tror jeg vil have større chance for svar i denne gruppe.
 >>
 >>Vi er i gang med at renovere vores køkken, og skal nu beslutte hvilken ovn
 >>vi skal have.
 >>Derfor vil jeg gerne høste lidt af jeres erfaringer.
 >>I øjeblikket hælder jeg nok mest til SIEMENS,
 >>på grund af designet.
 >>
 >>Er det de ekstra penge værd at få med pyrolyse?
 >>eller er katalyse ok
 >>
 >>Hvordan med combi-micro ovne?
 >>man sparer jo pladsen til micro-ovn
 >>(ungerne insisterer på at få micro igen)
 >>er der nogen der har erfaring med at bruge dem?
 >>
 >>Så er der de indbyggede programmer,
 >>bruges de, eller gør man bare som tidligere, vælger selv en temperatur?
 >>
 >>Det virker ret uoverskueligt med alle de forskellige modeller,
 >>håber på lidt hjælp
 >>
 >>Hilsen Kirsten
 >>
 >>
 >>
 >>
 >>
 >Hej
 >Er det funktionen eller design mæssigt du er i tvivl??
 >Personligt ville jeg vælge ovne efter mine tekniske behov  - og
 >derefter vælge efter design ( på de modeller der opfylder mine krav)
 >Skulle jeg have ny idag, ville jeg så afgjort have en type med
 >dampfunktion. Jeg har gennem årene ( grundet flytning haft en del
 >forskellige ovne - og en af de største irritations- momenter har helt
 >klart været den fysiske plads i selve ovnrummet - og de muligheder
 >begrænsninger der er i "tilbehørsting" - er bradepanden dyb nok -
 >bagepladernes udformning mm. Der er meget stor forskel på selve
 >bagepladernes reele brugsflade. Tjek målene - da et ovnrum kan se stor
 >ud "udefra".Ligeledes rengøringen - hvilken overfladebehandling
 >ovnrummet har. Jeg synes pris nogenlunde følger kvaliteten. ( men tjek
 >mål mm. på plader og andet tilbehør.)
 >Mellemklasse fx. Voss har jeg gode erfarringer med - hvorimod billigt
 >fx. Gorenje er at smide pengene ud af vinduet.(kan ikke engang
 >varmefordele  Husk at man også kan se på industrimodeller
 >industrimodeller ( det er en indbygnings ovn - formoder jeg) Og
 >overvej om den skal købes i tyskland - der kan være en del penge at
 >spare.
 >Kærligst Dorthe
 Lige en tilføjelse - (Hvis ikke i har pladsproblemer )- må det helt
 klart være det optimale at holde micro og ovn i hver deres enhed  -
 synes også fordelen -  ved at kunne bruge begge dele samtidig er værd
 at have med. Ligeledes har jeg hørt at rep. kan være dyrt med combi.
 (på grund af at der endnu ikker er ret mange af dem hos forbrugerne -
 og at selve reperationen kan være vanskeligere - ved ikke om det
 stadig er gældende.  Rent økonomisk ved jeg ikke -  men det er jo også
 nemmere, at købe nyere model af det ene eller det andet når ælde eller
 nye modeller med gode funktioner dukker op. Nu ved jeg ikke hvor gamle
 dine unger er - men har også hørt om risikoen ved at et barn selv
 laver mocro- popcorn  - men kommer til at lade den stå på ovnfunktion.
 -
 Kærligst Dorthe
 
 
 |  |  | 
   Kirsten Skov (19-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kirsten Skov
 | 
 Dato :  19-01-03 17:17
 | 
 |  | 
 "Dorthe" <Dorthekr@hotmail.dk> wrote in message
 news:3e2abad9.18641781@news.tele.dk...
 > On Sun, 19 Jan 2003 14:26:39 GMT, Dorthekr@hotmail.dk (Dorthe) wrote:
 >
 > >On Sun, 19 Jan 2003 15:04:03 +0100, "Kirsten Skov" <skov.h@mail.dk>
 > >wrote:
 > >
 > >>Jeg har tidligere i dag sat følgende indlæg i gruppen hus-have,
 > >>men tror jeg vil have større chance for svar i denne gruppe.
 > >>
 > >>Vi er i gang med at renovere vores køkken, og skal nu beslutte hvilken
 ovn
 > >>vi skal have.
 > >>Derfor vil jeg gerne høste lidt af jeres erfaringer.
 > >>I øjeblikket hælder jeg nok mest til SIEMENS,
 > >>på grund af designet.
 > >>
 > >>Er det de ekstra penge værd at få med pyrolyse?
 > >>eller er katalyse ok
 > >>
 > >>Hvordan med combi-micro ovne?
 > >>man sparer jo pladsen til micro-ovn
 > >>(ungerne insisterer på at få micro igen)
 > >>er der nogen der har erfaring med at bruge dem?
 > >>
 > >>Så er der de indbyggede programmer,
 > >>bruges de, eller gør man bare som tidligere, vælger selv en temperatur?
 > >>
 > >>Det virker ret uoverskueligt med alle de forskellige modeller,
 > >>håber på lidt hjælp
 > >>
 > >>Hilsen Kirsten
 > >>
 > >>
 > >>
 > >>
 > >>
 > >Hej
 > >Er det funktionen eller design mæssigt du er i tvivl??
 > >Personligt ville jeg vælge ovne efter mine tekniske behov  - og
 > >derefter vælge efter design ( på de modeller der opfylder mine krav)
 > >Skulle jeg have ny idag, ville jeg så afgjort have en type med
 > >dampfunktion. Jeg har gennem årene ( grundet flytning haft en del
 > >forskellige ovne - og en af de største irritations- momenter har helt
 > >klart været den fysiske plads i selve ovnrummet - og de muligheder
 > >begrænsninger der er i "tilbehørsting" - er bradepanden dyb nok -
 > >bagepladernes udformning mm. Der er meget stor forskel på selve
 > >bagepladernes reele brugsflade. Tjek målene - da et ovnrum kan se stor
 > >ud "udefra".Ligeledes rengøringen - hvilken overfladebehandling
 > >ovnrummet har. Jeg synes pris nogenlunde følger kvaliteten. ( men tjek
 > >mål mm. på plader og andet tilbehør.)
 > >Mellemklasse fx. Voss har jeg gode erfarringer med - hvorimod billigt
 > >fx. Gorenje er at smide pengene ud af vinduet.(kan ikke engang
 > >varmefordele  Husk at man også kan se på industrimodeller
 > >industrimodeller ( det er en indbygnings ovn - formoder jeg) Og
 > >overvej om den skal købes i tyskland - der kan være en del penge at
 > >spare.
 > >Kærligst Dorthe
 > Lige en tilføjelse - (Hvis ikke i har pladsproblemer )- må det helt
 > klart være det optimale at holde micro og ovn i hver deres enhed  -
 > synes også fordelen -  ved at kunne bruge begge dele samtidig er værd
 > at have med. Ligeledes har jeg hørt at rep. kan være dyrt med combi.
 > (på grund af at der endnu ikker er ret mange af dem hos forbrugerne -
 > og at selve reperationen kan være vanskeligere - ved ikke om det
 > stadig er gældende.  Rent økonomisk ved jeg ikke -  men det er jo også
 > nemmere, at købe nyere model af det ene eller det andet når ælde eller
 > nye modeller med gode funktioner dukker op. Nu ved jeg ikke hvor gamle
 > dine unger er - men har også hørt om risikoen ved at et barn selv
 > laver mocro- popcorn  - men kommer til at lade den stå på ovnfunktion.
 > -
 > Kærligst Dorthe
 
 Hej
 Jeg går en del efter designet, men kan ikke rigtig finde ud af om det er de
 ekstra penge værd at betale for pyrolyse og de indbyggede "kogebøger",
 svært at vide om man vil komme til at bruge det.
 Sjovt du nævner dampovn, mener du combi?
 har været ret interesseret i det.
 men så vidt jeg har kunnet finde ud af er det kun Gaggenau(alt for dyr)
 og Smeg der laver dem, og Smeg får ikke rosende ord her i grupperne,
 har du set andre fabrikater, eller er det ren damp.
 Vi har undersøgt priser i Tyskland, ikke billigere synes vi.
 Jeg var ikke klar over at ovenrummet kunne variere så meget i størrelse,
 også hvis det er ovne i nogenlunde samme prisklasse?
 Nogle venner har lige fået en combi-micro og er indtil videre meget
 begejstrede for den.
 men jeg føler også at alt den teknik i en ovn er meget udsat.
 Jeg synes til gengæld også det er meget at betale 4000 kr for en micro,
 da jeg ikke bruger den så meget igen,men beslutningen skal jo tages nu,
 inden den endelige bestilling af køkkenelementer.
 
 Hilsen Kirsten
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Dorthe (19-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Dorthe
 | 
 Dato :  19-01-03 17:47
 | 
 |  | 
 
            Hej Kirsten
 Prøv lige at tjekke disse sider.
 Det ser ud til at være en ret præsis vejledning
http://www.peterspris.dk/gode_raad/elkomfurer.htm
http://www.voss.dk/node185.asp
http://www.fi.dk/test/haardehvidevarer/elkomfurer/syvraadomkoebafkomfur/ Det er ovn - med fri mulighed for valg af damp og varmluft mm. ( jeg
 kunne tænke mig) Det jeg har arbejdet med er en lille "prof. ovn - der
 sikkert er "ubetalelig" - jeg har en bekendt der har 2 ovnrum i samme
 komfur  - kan ikke huske om den ene kun er "raske ovn" eller ??
 Jeg ved desværre ikke så meget om de muligheder der er til privat.
 >Nogle venner har lige fået en combi-micro og er indtil videre meget
 >begejstrede for den.
 >men jeg føler også at alt den teknik i en ovn er meget udsat.
 >Jeg synes til gengæld også det er meget at betale 4000 kr for en micro,
 >da jeg ikke bruger den så meget igen,men beslutningen skal jo tages nu,
 >inden den endelige bestilling af køkkenelementer.
 Ville selv have de samme "problemer" som du - personligt vil jeg helst
 undgå fastlagte funktioner - men have frit valg til grader - grill -
 varmludt - damp osv. ud fra mine behov og ikke ud fra hvad producenten
 har "fundet på" af smarte påfund (sådan har jeg det også med min
 vaskemaskine :- )  Jeg ville personligt ikke vælge micro og ovn i et -
 Netop af tidliger nævnte årsager - Jeg ville have de optimale
 betingelser for at stege steg og fx. lune rabarbertærten samtidig især
 når der er tryk på i et køkken synes jeg det er uundværligt (når jeg
 har gæster !! ) og ville kun vælge det ud fra manglende plads eller af
 "kosmetisk" årsager - altså i mit køkken    Held og lykke med dit nye "superkøkken" - bare det var mig !
 Kærligst Dorthe
            
             |  |  | 
    Anne Lindholt Ottose~ (19-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anne Lindholt Ottose~
 | 
 Dato :  19-01-03 18:59
 | 
 |  | 
 "Kirsten Skov" <skov.h@mail.dk> wrote in message
 news:3e2acf7c$0$133$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Jeg synes til gengæld også det er meget at betale 4000 kr for en micro,
 > da jeg ikke bruger den så meget igen,men beslutningen skal jo tages nu,
 > inden den endelige bestilling af køkkenelementer.
 En så dyr microovn er vel også en combiovn, ikke? Hvis jeg var dig, ville
 jeg købe en billig microovn, som kan varme cacao, lune boller og lave
 popcorn, og hvad ungerne nu ellers vil have den til, og så ellers bruge
 resten af pengene på en god ovn, som ikke er en microovn. Alene besværet med
 at vente på, at ovnen bliver kold, så den kan bruges til microovn...    /Anne
            
             |  |  | 
 |  |