|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Vagtler Fra : Trond Øyvind Hermans~
 | 
 Dato :  22-01-03 21:25
 | 
 |  | Hej.
 
 Jeg har to vagtler liggende i fryseren. Er der mon nogen, der har en god idé
 til, hvordan jeg skal tilberede dem?
 
 
 mvh
 Trond Øyvind Hermansen
 
 
 
 
 |  |  | 
  kf (23-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kf
 | 
 Dato :  23-01-03 07:35
 | 
 |  | On Wed, 22 Jan 2003 21:24:30 +0100, "Trond Øyvind Hermansen"
 <oyvind.hermansen@iname.com> wrote:
 
 >Hej.
 >
 >Jeg har to vagtler liggende i fryseren. Er der mon nogen, der har en god idé
 >til, hvordan jeg skal tilberede dem?
 >
 >
 >mvh
 >Trond Øyvind Hermansen
 >
 Steg dem som vildt, i 40 min
 
 
 |  |  | 
  Peter W. Bosse (23-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  23-01-03 10:56
 | 
 |  | "Trond Øyvind Hermansen" <oyvind.hermansen@iname.com> skrev i en meddelelse:
 
 > Jeg har to vagtler liggende i fryseren. Er der mon nogen, der har en god idé
 > til, hvordan jeg skal tilberede dem?
 
 To vagtler! - det er vel kun til én person.
 
 Her er et par opskrifter..
 
 Stegte vagtler med vindruer:
 4 pers.
 
 8 vagtler
 spæk
 salt , hvid peber
 125 g smør
 2 dl vildtsky
 ¼ kg grønne vindruer
 ½ dl appelsinsaft
 1 spsk citronsaft
 lidt reven citronskal
 1 spsk (strøget) maizena
 2-3 spsk portvin
 
 De istandgjorte vagtler gnides med salt og peber og ombindes med
 spækskiverne.  Brunes lempeligt i halvdelen af smørret.  Når fuglene
 er smukt brune hældes vildtskyen i gryden.  Vagtlerne steger 20-25
 minutter, tages derpå op, befries for spækket og holdes varme.
 Skyen skummes, bringes i kog med tilsætning af appelsin- og citronsaft.
 Den revne citronsaft samt resten af smørret piskes i, og skyen simre
 et øjeblik.  Til sidst iblandes de udstenede vindruer (enkelte gemmes til
 garnering), der jævnes med maizena udrørt i portvinen, hvorefter der
 smages til.  Spises med Smørristede brødcroutons og brøndkarse.
 -oo-
 
 Vagtel med rispilaff:
 4 pers.
 
 8 vagtler
 salt, peber
 150 g bacon
 40 g smør/margarine
 
 Rispilaff:
 1 løg
 1 fed hvidløg
 1 dl olivenolie
 2½ dl (200 g) ris
 salt
 1 knsp safran
 250 g tomater
 40 g reven ost
 -
 persille, til pynt
 
 Pil og hak løg og hvidløg.  Svits det i olie ca. 5 minutter. Tilsæt risene,
 salt og safran.  Rør godt rundt i et par minutter.  Hæld bouillon ved og
 lad det snurre 25 minutter.
 Flå tomaterne.  Skær dem i terninger, der blandes i risene sammen
 med osten.
 Tilbered vagtlerne, mens risene koger.  Gnid fuglene med salt og
 peber ind- og udvendig.  Svøb baconskiver omkring dem (hold det
 fast med kødpinde).
 Vagtlerne brunes i smør på alle sider.  Lad dem stege ca. 20-25
 minutter.
 Vagtlerne anrettes på en fast bund af rispilaff.
 Pynt med persilleduske.
 Hertil serveres en grøn salat, udelukkende af hjerteblade, evt. med
 en ikke for tyk fløde- eller crème frâiche dressing.
 
 Velbekomme!
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 Lær Deres døtre og sønner som 'små' kærligheden
 til at lave mad - interesser dem for det - det er jo
 trods alt noget, de er tvunget til at beskæftige sig
 med hver dag, så længe de lever.
 - Ejler Jørgensen
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |