|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | God mad til god øl II Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  27-01-03 22:45
 | 
 |  | Hjesa!
 
 I lørdags lavede jeg super god mad - og tak til alle dem, der kom med
 ideer!
 
 Hold da k*ft hvor var det godt.
 
 Her følger menuen:
 
 Halve bagte kartofler
 Kalveculotte - stegt meget rød
 sauterede rodfrugter[1] m. svampe[2]
 Sovs lavet på stegesky + væske fra sauteringen + fløde
 brød bagt på lige dele porter og lager (carls begge to)
 
 Der blev serveret chimay-øl til
 
 og hvor det smagte godt - især brødet!
 
 Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
 prøve at levere dem!
 
 
 [1] Løg, masser af fennikel, pastinak, kinaradise, en dusk persille
 [2] Porto bello + champignon
 
 --
 Sune
 
 
 |  |  | 
  Thomas Hjort (27-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Hjort
 | 
 Dato :  27-01-03 23:40
 | 
 |  | 
 "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
 news:7p9b3v0b2pi9tjetslc0kf8ok8u8vip6q7@4ax.com...
 > Hjesa!
 >
 > I lørdags lavede jeg super god mad - og tak til alle dem, der kom med
 > ideer!
 >
 > Hold da k*ft hvor var det godt.
 >
 > Her følger menuen:
 >
 > Halve bagte kartofler
 > Kalveculotte - stegt meget rød
 > sauterede rodfrugter[1] m. svampe[2]
 > Sovs lavet på stegesky + væske fra sauteringen + fløde
 > brød bagt på lige dele porter og lager (carls begge to)
 >
 > Der blev serveret chimay-øl til
 
 Chimay ROCKZ :))) Bedre end tør (sur) rødvin og passer godt til bastante
 retter som den du nævner. I lørdags serverede jeg flæskesteg med hjemmelavet
 groft rødkål for forældrende. Normalt ville jeg servere rødvin til, men jeg
 serverede Chimay (den mørke med champagneprop) og det var en stor succes.
 
 
 Mvh Thomas
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (28-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  28-01-03 08:58
 | 
 |  | > Halve bagte kartofler
 > Kalveculotte - stegt meget rød
 > sauterede rodfrugter[1] m. svampe[2]
 > Sovs lavet på stegesky + væske fra sauteringen + fløde
 > brød bagt på lige dele porter og lager (carls begge to)
 
 Ser lækkert ud.  Jeg er da især interesseret i at høre hvordan kalvekødet
 gik med Chimay'en?
 
 >
 > Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
 > prøve at levere dem!
 
 Ja, endeligt!
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
  sune vuorela (28-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  28-01-03 10:58
 | 
 |  | On Tue, 28 Jan 2003 08:58:15 +0100, "Bjarke Bundgaard"
 <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote:
 
 >Ser lækkert ud.  Jeg er da især interesseret i at høre hvordan kalvekødet
 >gik med Chimay'en?
 
 Det gik faktisk rigtig godt sammen! Kødet var supermørt - ret rødt.
 LIdt sovs oven på. og mums. Det var faktisk rigtig godt!
 
 
 >> Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
 >> prøve at levere dem!
 >
 >Ja, endeligt!
 
 
 >> Halve bagte kartofler
 
 Kartofler skåret i halve - ind i ovnen i ca 1 time (jeg havde 3 plader
 derind - har man kun en skal man nok nøjes med mindre) ved ca 200
 grader varmluft.
 Efter de kom ud blev de drysset med salt og stillet væk. blev lige
 opvarmet igen mens kødet stod og hvilede.
 
 
 >> Kalveculotte - stegt meget rød
 
 Stegene blev afpudset og røg bare i ovnen ved ca 200 grader. Jeg havde
 troet at 45 minutter i ovn + 15 minutter hviletid havde været nok til
 at få den meget færdig uden at være rå - men det var det ikke!Så den
 fik lige 20 minutter mere.
 
 
 >> sauterede rodfrugter[1] m. svampe[2]
 
 Her lavede jeg rigeligt til 12 mennesker - men det jeg gjorde var:
 
 6 fenikkel
 4 rødløg
 2 pastinakker
 ½ kinaradise
 
 skåret i passende små stykker - sauteret i smør
 
 1 bundt persille
 
 skåret i stykker med stilke og det hele - og ned til det andet med
 det.
 
 5 porto bello svampe
 500 g champignoner
 
 skæres i passede stykker og tilsættes også
 
 står ca 15 minutter og røres forsigtigt.
 
 Der er trukket en masse væske ud. den blev brugt til sovsen
 
 
 
 >> Sovs lavet på stegesky + væske fra sauteringen + fløde
 
 meget simpelt: stegesky + sauteringsvæske + ½ liter fløde koges op og
 smages til med salt, peber og sukker. Jeg må desværre krybe til korset
 og tilstå at der ikek var nok smag i stegeskyen, så jeg blev nødt til
 - meget mod min vilje - at tilsætte en boullionterning!
 
 
 >> brød bagt på lige dele porter og lager (carls begge to)
 
 1 carls porter og en carls lager.
 1 pk gær
 samme mængde salt og sukker som man noprmalt bruger npr der er ca 6-7
 dl væske (har ikke det præsice mål - sidder i håndleddet)
 mel ind til det bliver dej - ca 1½ kg
 
 Hæver...
 
 laves som 6-7 store boller tæt i et fad og hæver lidt mere
 
 får ca 45 minutter i ovnen - og bollerne er vokset sammen til et stort
 brød.
 
 
 Små stykker brød dyppes i sovsen - puttes i munden og skylles efter
 med chimay. Se det er lykken!
 
 --
 Sune
 
 
 |  |  | 
  Kristine Gazel (28-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kristine Gazel
 | 
 Dato :  28-01-03 13:11
 | 
 |  | "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
 news:7p9b3v0b2pi9tjetslc0kf8ok8u8vip6q7@4ax.com...
 
 Hej Sune
 
 > og hvor det smagte godt - især brødet!
 >
 > Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
 > prøve at levere dem!
 
 Jeg vil da gerne have en opskrift på brødet.
 
 mvh Kristine Gazel.
 
 
 
 
 |  |  | 
  sune vuorela (28-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  28-01-03 14:15
 | 
 |  | On Tue, 28 Jan 2003 13:10:38 +0100, "Kristine Gazel"
 <kristineFJERNDETTE@gazel.dk> wrote:
 
 >"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
 >news:7p9b3v0b2pi9tjetslc0kf8ok8u8vip6q7@4ax.com...
 >
 >Hej Sune
 >
 >> og hvor det smagte godt - især brødet!
 >>
 >> Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
 >> prøve at levere dem!
 >
 >Jeg vil da gerne have en opskrift på brødet.
 
 1 carls porter
 1 carls lager
 lidt salt og sukker
 1 pk gær
 
 blandes sammen
 
 mel tilsættes til det føles som dej!
 
 fordeles i en form a la springform (eller ildfast fad m. samme
 dimensioner) i 5-7 store boller
 
 bages ca 45 minutter ved ca 200 grader!
 
 --
 Sune
 
 
 |  |  | 
 |  |