|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Vegetar-lasagne? Fra : Kim Voss Schrader
 | 
 Dato :  04-02-03 21:46
 | 
 |  | Hej!
 
 Jeg skal have nogle venner på besøg og de er sørme vegetarer = intet rødt kød og
 bernaise-sauce :(
 
 Anyway, jeg overvejede at lave en vegetar-lasagne da det er noget man kan lave
 det meste af i forvejen og dermed slipper jeg for at stå alt for lang tid i
 køkkenet når de er her.
 
 Har i en (eller flere) gode opskrifter på vegetar-lasagne jeg kan blive
 anbefalet? Her i gruppen eller som links er fino med mig :)
 
 
 Pft!
 
 --
 Mvh, Kim Voss Schrader
 
 "If it's got tits or wheels it'll break your heart"
 
 
 |  |  | 
  Pia J (04-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia J
 | 
 Dato :  04-02-03 21:49
 | 
 |  | Jeg har en hvor fyldet er spinat m.m. og "bechamelsovsen" er en
 champignonsovs, som jeg i øvrigt bruger i alm. lasagne. Hvis det er
 interessant, vil jeg begynde at taste i morgen...
 
 :Pia
 
 
 
 |  |  | 
  Kim Voss Schrader (04-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Voss Schrader
 | 
 Dato :  04-02-03 22:22
 | 
 |  | hej!
 
 Pia J wrote:
 >
 > Jeg har en hvor fyldet er spinat m.m. og "bechamelsovsen" er en
 > champignonsovs, som jeg i øvrigt bruger i alm. lasagne. Hvis det er
 > interessant, vil jeg begynde at taste i morgen...
 
 Det lyder afgjort interessant. Send den venligst i min retning :)
 
 Jeg havde regnet med at handle i morgen formiddag. Kan du nå at taste den ind?
 
 --
 Mvh, Kim Voss Schrader
 
 "If it's got tits or wheels it'll break your heart"
 
 
 |  |  | 
   Pia J (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia J
 | 
 Dato :  05-02-03 09:05
 | 
 |  | Jeg aner ikke hvor stor denne portion er da jeg altid sjusser med
 ingredienserne - min fornemmelse er, at du godt kan fordoble den...
 
 SPINATLASAGNE
 
 8 plader fuldkornslasagne
 250 g champignon
 1½ dl bouillon (grønsags naturligvis)
 soya
 
 800 g spinat (kan også være frossen)
 1 tsk muskat
 350 g feta el. ½ revet ost/½ hytteost
 salt, peber
 
 ost til gratinering
 
 Steg champ i smør ca. 10 min
 tilsæt bouillon, småkog under låg 5 min
 smag til med soya
 blendes
 
 kog spinaten 6-8 min
 smag til med muskat (og smør)
 bland ost i
 smag til med salt og peber (meget peber)
 
 smør et ovnfast fad
 spinat i bunden
 4 plader
 champ.sovs
 spinat
 plader
 champ
 revet ost
 
 200 grader i 35-40 min
 
 serveres med lune flutes og salat
 
 
 
 |  |  | 
    Kim Voss Schrader (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Voss Schrader
 | 
 Dato :  05-02-03 09:37
 | 
 |  | Hej!
 
 Pia J wrote:
 >
 > Jeg aner ikke hvor stor denne portion er da jeg altid sjusser med
 > ingredienserne - min fornemmelse er, at du godt kan fordoble den...
 ....
 
 Ok, tak for hjælpen!
 
 --
 Mvh, Kim Voss Schrader
 
 "If it's got tits or wheels it'll break your heart"
 
 
 |  |  | 
  Hauge (04-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  04-02-03 22:04
 | 
 |  | Hejsa
 
 "Kim Voss Schrader" <teknik_kim@tdcadsl.dk> wrote in message
 news:3E402697.D8254CB5@tdcadsl.dk...
 > Jeg skal have nogle venner på besøg og de er sørme vegetarer = intet rødt
 kød og
 > bernaise-sauce :(
 
 Stakkels de mennesker, der har fravalgt sig rigtigt mad..
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
  ottesen (04-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ottesen
 | 
 Dato :  04-02-03 22:57
 | 
 |  | 
 "Hauge" <hauge@CUTtrutter.dk> wrote in message
 news:3e402a53$0$181$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Hejsa
 >
 > "Kim Voss Schrader" <teknik_kim@tdcadsl.dk> wrote in message
 > news:3E402697.D8254CB5@tdcadsl.dk...
 > > Jeg skal have nogle venner på besøg og de er sørme vegetarer = intet
 rødt
 > kød og
 > > bernaise-sauce :(
 >
 > Stakkels de mennesker, der har fravalgt sig rigtigt mad..
 >
 
 Hmm...Levede som vegetar i ca. 3 måneder. Eller - spiste i hvert fald ikke
 kød, men brugte dog mælkeprodukter..Ikke så meget af etiske grunde men mere
 for, på en effektiv måde, at tvinge mig selv til lære at tilberede/spise
 flere grøntsager. Blev positivt overrasket over meget lækker mad man kan
 lave uden at bruge kød...Det er nok mere mht, til det ernæringsmæssige at
 jeg er betænkelig.
 
 /ottesen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Nanna D. R. (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nanna D. R.
 | 
 Dato :  05-02-03 12:46
 | 
 |  | 
 "Hauge" <hauge@CUTtrutter.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e402a53$0$181$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Hejsa
 >
 > "Kim Voss Schrader" <teknik_kim@tdcadsl.dk> wrote in message
 > news:3E402697.D8254CB5@tdcadsl.dk...
 > > Jeg skal have nogle venner på besøg og de er sørme vegetarer = intet
 rødt
 > kød og
 > > bernaise-sauce :(
 >
 > Stakkels de mennesker, der har fravalgt sig rigtigt mad..
 
 Det kan jo være man har fravalgt denne mad af helbredsmæssige grunde!?!
 Desuden er din påstand om at kødholdig mad er 'rigtig' mad noget sludder!
 
 Nanna
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ole Stigaard (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Stigaard
 | 
 Dato :  05-02-03 14:14
 | 
 |  | 
 "Kim Voss Schrader" <teknik_kim@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse news:3E402697.D8254CB5@tdcadsl.dk...
 > Hej!
 >
 > Jeg skal have nogle venner på besøg og de er sørme vegetarer = intet rødt kød og
 > bernaise-sauce :(
 >
 > Anyway, jeg overvejede at lave en vegetar-lasagne da det er noget man kan lave
 > det meste af i forvejen og dermed slipper jeg for at stå alt for lang tid i
 > køkkenet når de er her.
 >
 > Har i en (eller flere) gode opskrifter på vegetar-lasagne jeg kan blive
 > anbefalet? Her i gruppen eller som links er fino med mig :)
 Vi har flere gange lavet en fiskelasagne (hvis de da ikke ligefrem er veganere skulle det nok kunne spises    Opskriften er egentlig med røgettorsk men vi har brugt røget hellefisk (fiskehandleren på Holmbladsgade har tit nogle fraskårne ting
 til billig penge). Resultatet er ikke så meget i familie med den traditionelle lasagne, men er ekstremt lækker. Især på andendagen,
 når den røgede fiskesmag rigtig har bredt sig i hele retten. Er du interesseret, graver jeg gerne opskriften frem igen    --
 Mvh Ole S
            
             |  |  | 
  Hans Paulin (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  05-02-03 14:35
 | 
 |  | 
 Ole Stigaard wrote:
 > Vi har flere gange lavet en fiskelasagne (hvis de da ikke ligefrem er
 > veganere skulle det nok kunne spises    ....det er desværre en misforståelse    ....vegetarer *som sådan* spiser ikke (fiske)kød...
 ....veganere indtar ikke mælkeprodukter (som udgangspunkt)...
 ....vær forsigtig med at servere fisk for en vegetar!
 ....just my 2 cent - he he...
 --
  Med venlig hilsen
           Hans
            
             |  |  | 
   Maria Pedersen (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Maria Pedersen
 | 
 Dato :  05-02-03 16:06
 | 
 |  | 
 "Hans Paulin" <his@it.dk> wrote in message news:b1r3se$1ns$1@sunsite.dk...
 >>
 > ...vegetarer *som sådan* spiser ikke (fiske)kød...
 
 Du har ret, er selv vegetar, og jeg spiser absolut ikke fisk eller fjerkræ
 Et eller andet sted undrer det mig at når man som vegetar gør folk opmærksom
 på at man ikke indtager kød, så siger de, ofte, "Jamen du spiser da vel fisk
 og kylling!
 -hmmm jamen pointen  er jo netop at man ikke spiser kød, og rejer og kalkun
 er altså også en kød.
 Så findes der jo selvfølgelig kødspiser der ikke accepterer fisk som en kød,
 fordi de ikke mener at fisk og skaldyr har følelser på samme måde som andre
 dyr, men det err jo en helt anden diskution.
 Men jeg vil gerne lige også slå fast at når en person siger at de er vegetar
 så gå ud fra at det dækker alt kød også fisk og fjerkræ. Ellers er de nemlig
 ikke vegetar.
 > ...veganere indtar ikke mælkeprodukter (som udgangspunkt)...
 >
 Ja en vegeaner rører ikke noget animalsk, det svinger så helt fra ikke at
 indtage animalske fødevarer til ikke at gå i læder, igen det afhænger jo af
 motivet bag deres valg!
 
 - og så lige et andet fif til jer der har vegetarer på besøg til middag.
 Når I serverer sovs, så gør lige opmærksom på om den er tilberedt i svinets
 eller koens sved, eller om den er lavet på grøntsager
 Det er da rimlig nok at I laver den på kødsky, men lad være med at sige at i
 accepterer folks valg hvis ikke også I gør opmærksom på at sovsen er
 animalsk.
 Nåh ja, og så også desserter med husblas i, bare for en god ordens skyld,
 gør opmærksom på det, er sikker på at jeres vegetar venner nok selv skal
 spørge, men fakta er jo at husblas er lavet af svin, for det meste, såå
 hmmm, den går vel også hvis man har muslimske gæster på besøg.
 Med venlig hilsen
 Maria Pedersen
 
 
 
 
 |  |  | 
   Ole Stigaard (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Stigaard
 | 
 Dato :  05-02-03 16:25
 | 
 |  | 
 "Hans Paulin" <his@it.dk> skrev i en meddelelse news:b1r3se$1ns$1@sunsite.dk...
 >
 >
 > Ole Stigaard wrote:
 > > Vi har flere gange lavet en fiskelasagne (hvis de da ikke ligefrem er
 > > veganere skulle det nok kunne spises    >
 > ...det er desværre en misforståelse    ....Men sjovt nok kender jeg ingen vegetarer, som ikke selv siger: "Jeg er vegetar, men jeg spiser dog fisk, æg og
 mælkeprodukter" -enkelte ikke alle tre ting, men alligevel.
 Hvis jeg som "ikke kødspiser" sagde: "Jeg er pseudo-vegetar", ville de fleste ikke forstå, hvad jeg mente, heller ikke "rigtige"
 vegetarer.
 Begrebet vegetar bliver rigtig nok brugt lidt misvisende i DK. Jeg valgte den "populære" fortolkning af begrebet og tog så vidt jeg
 husker også forbehold for ikke-fiskespisende.
 Kim skrev rent faktisk:
 ....sørme vegetarer = intet rødt kød ...
 Det efterlader ikke mig med et indtryk af at han har brugt det "korrekte" vegetarbegreb, men snarere det "populære".
 --
 Mvh Ole S,
 som ikke er vegetar, veganer eller hysterisk. Jeg spiser bare ikke kød, men gerne fisk, mælkeprodukter og æg    |  |  | 
    Hans Paulin (06-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  06-02-03 00:14
 | 
 |  | 
 Ole Stigaard wrote:
 >  sjovt nok kender jeg ingen vegetarer, som ikke selv siger:
 > "Jeg er vegetar, men jeg spiser dog fisk, æg og mælkeprodukter"
 > -enkelte ikke alle tre ting, men alligevel.
 ....man kan udmærket spise æg og drikke mælk som vegetar - det er kun
 veganere, der ikke spiser og drikker dette    --
  Med venlig hilsen
           Hans
            
             |  |  | 
     Ole Stigaard (06-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Stigaard
 | 
 Dato :  06-02-03 10:04
 | 
 |  | 
 "Hans Paulin" <his@it.dk> skrev i en meddelelse news:b1s5qq$quc$1@sunsite.dk...
 >
 >
 > Ole Stigaard wrote:
 > >  sjovt nok kender jeg ingen vegetarer, som ikke selv siger:
 > > "Jeg er vegetar, men jeg spiser dog fisk, æg og mælkeprodukter"
 > > -enkelte ikke alle tre ting, men alligevel.
 >
 > ...man kan udmærket spise æg og drikke mælk som vegetar - det er kun
 > veganere, der ikke spiser og drikker dette    Se, det var jo netop det jeg fremførte, før jeg blev korrekset    Men der er lige så mange tolkninger af begrebet 'vegetar', som der er vegetarer      --
 Ole S
            
             |  |  | 
      Hans Paulin (06-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  06-02-03 10:20
 | 
 |  | 
 Ole Stigaard wrote:
 >
 > Se, det var jo netop det jeg fremførte, før jeg blev korrekset    Hej Ole    ....jeg skrev:
 "...vegetarer *som sådan* spiser ikke (fiske)kød..."
 ....altså "som udgangspunkt"...
 ....og når jeg skrev:
 "vær forsigtig med at servere fisk for en vegetar!"
 ....så var det for at undgå, at Kim stod med en færdiglavet ret, som
 gæsterne ikke kunne spise    ....det var på *ingen* måde et forsøg på at korrekse dig - jeg gættede
 blot på et problem i anmarch    ....jeg har selv været vegetar ("skabsveganer") i 12 år - og kender den
 pågældende situation    --
  Med venlig hilsen
           Hans
            
             |  |  | 
   Jørgen Hess (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  05-02-03 20:48
 | 
 |  | 
 "Hans Paulin" <his@it.dk> skrev i en meddelelse
 news:b1r3se$1ns$1@sunsite.dk...
 >
 >
 > Ole Stigaard wrote:
 > > Vi har flere gange lavet en fiskelasagne (hvis de da ikke ligefrem
 er
 > > veganere skulle det nok kunne spises    >
 > ...det er desværre en misforståelse    >
 > ...vegetarer *som sådan* spiser ikke (fiske)kød...
 >
 > ...veganere indtar ikke mælkeprodukter (som udgangspunkt)...
 >
 > ...vær forsigtig med at servere fisk for en vegetar!
 >
 > ...just my 2 cent - he he...
 > --
 >  Med venlig hilsen
 >           Hans
 >
 >
 Så er der altså flere udgaver af begrebet vegetar:
 En meget stor gruppe af vegetarer er japanere, burmesere (Der til
 fælles har budismen som religion) her tror man på at sjælen på sin
 rejse til største ophøjethed skal igennem mange (uendelig) stadier af
 genfødsler.
 Men ikke i fisk. Fisk har ingen sjæl og derfor kan japanere/burmesere
 spise fisk.
 mvh
 Jørgen
            
             |  |  | 
    ottesen (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ottesen
 | 
 Dato :  05-02-03 21:46
 | 
 |  | 
 "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> wrote in message
 news:3e416a89$0$235$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >
 > Så er der altså flere udgaver af begrebet vegetar:
 >
 > En meget stor gruppe af vegetarer er japanere, burmesere (Der til
 > fælles har budismen som religion) her tror man på at sjælen på sin
 > rejse til største ophøjethed skal igennem mange (uendelig) stadier af
 > genfødsler.
 > Men ikke i fisk. Fisk har ingen sjæl og derfor kan japanere/burmesere
 > spise fisk.
 
 Det var da en spøjs undtagelse..(?) Hvis man nu mener at alle dyr har en
 sjæl hvorfor så lige præcis ikke fisk? Hvad har de gjort?
 
 /ottesen
 
 
 
 
 |  |  | 
     Hauge (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  05-02-03 21:52
 | 
 |  | Hejsa
 
 "ottesen" <ottesenFJERN-DETTE@sol.dk> wrote in message
 news:3e417807$0$134$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Det var da en spøjs undtagelse..(?) Hvis man nu mener at alle dyr har en
 > sjæl hvorfor så lige præcis ikke fisk? Hvad har de gjort?
 
 De skriger ikke hvis de blir mishandlet (dobbeltmoral?)!!
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
      Maria Pedersen (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Maria Pedersen
 | 
 Dato :  05-02-03 22:07
 | 
 |  | 
 > > Det var da en spøjs undtagelse..(?) Hvis man nu mener at alle dyr har en
 > > sjæl hvorfor så lige præcis ikke fisk? Hvad har de gjort?
 >
 > De skriger ikke hvis de blir mishandlet (dobbeltmoral?)!!
 >
 > Mvh Hauge
 >
 Tror for nogle der siger at fisk ikke er "dyr" og ikke har en sjæl er fordi
 man ikke just tager dem op og klapper dem og kæler med dem og sådan noget!
 Men det er noget pjat, for et dyr er et dyr, og hvis man fravælger sig kød,
 fordi det komemr fra noget der engang var levende og havde et hjerte, så
 gælder det alså også fisk.
 
 Og en vegetar er altså en der har fravalgt sig at spise kød, og også fisk,
 uafhængig af motivet bag fravalget.
 hilsen
 Maria Pedersen
 
 
 
 
 |  |  | 
       ottesen (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ottesen
 | 
 Dato :  05-02-03 22:28
 | 
 |  | 
 "Maria Pedersen" <mariaped@worldonline.dk> wrote in message
 news:N2f0a.53762$Hl6.6903586@news010.worldonline.dk...
 >
 <KLIP>
 > Og en vegetar er altså en der har fravalgt sig at spise kød, og også fisk,
 > uafhængig af motivet bag fravalget.
 > hilsen
 
 tja..der er åbenbart forskellige definitioner...
 
 /ottesen
 
 
 
 
 |  |  | 
        Hans Paulin (06-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  06-02-03 00:07
 | 
 |  | 
 ottesen wrote:
 >
 > tja..der er åbenbart forskellige definitioner...
 ....der er mange forskellige (afarter af) vegetarer    ....i de kredse jeg kommer, har vi osse et begreb som vi kalder
 "flødeskumsveganere" - veganere med "en sød tand" / hang til kager med
 flødeskum    --
  Med venlig hilsen
           Hans
            
             |  |  | 
  Kim Voss Schrader (05-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Voss Schrader
 | 
 Dato :  05-02-03 17:00
 | 
 |  | 
 
            Hej!
 Ole Stigaard wrote:
 > 
 > Vi har flere gange lavet en fiskelasagne (hvis de da ikke ligefrem er
 > veganere skulle det nok kunne spises    Jeg har netop talt med dem, og de spiser absolut ikke fisk    Men ellers, fiskelasagne er lækkert - helt enig :)
 -- 
 Mvh, Kim Voss Schrader
 "If it's got tits or wheels it'll break your heart"
            
             |  |  | 
 |  |