|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Røræg i microovnen Fra : Tom Frank
 | 
 Dato :  08-02-03 09:33
 | 
 |  | Hej !!!
 
 Jeg skal stå for morgenmaden til 10 personer i næste uge og da det er til en
 fødselsdag har jeg tænkt mig at lave engelsk og dansk morgenmad. Problemet
 er nu som jeg ser det at få lavet æg og bacon med pølser rimeligt hurtigt,
 da det danske morgenbord kan forberedes dagen i forvejen og brødet købes
 friskbagt.
 
 I den forbindelse har jeg set at det kan lade sig gøre at lave røræg i
 microovnen ( Det har jeg set i England at de gøre når fast food
 restauranterne laver morgenmad ). Er der nogen som kan give nogle tips eller
 opskrifter på det og evt. om det er kulinarisk på højde med det man laver på
 pande.
 
 /Tom
 
 
 
 
 |  |  | 
  Hans Paulin (08-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  08-02-03 09:41
 | 
 |  | 
 
 Tom Frank wrote:
 >  Er der nogen som kan give nogle
 > tips eller opskrifter på det og evt. om det er kulinarisk på højde
 > med det man laver på pande.
 
 ....personligt ville jeg nok lave det i en gryde - for at sikre, at det
 blev varmet ensartet igennem (på grund af salmonella-risikoen)...
 --
 Med venlig hilsen
 Hans
 
 
 
 
 |  |  | 
  H3nrik V! (08-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : H3nrik V!
 | 
 Dato :  08-02-03 14:34
 | 
 |  | "Hans Paulin" <his@it.dk> wrote in message news:b22fos$cbl$1@sunsite.dk
 > Tom Frank wrote:
 >>  Er der nogen som kan give nogle
 >> tips eller opskrifter på det og evt. om det er kulinarisk på højde
 >> med det man laver på pande.
 >
 > ...personligt ville jeg nok lave det i en gryde - for at sikre, at det
 > blev varmet ensartet igennem (på grund af salmonella-risikoen)...
 
 Det kan løses ved at købe pasteuriseret æg, hvilket jeg i øvrigt varmt kan
 anbefale når man skal lave røræg til mange - jeg har været med til at lave
 til omkring 70 mennesker - det var bare lige to dunke á 10 ltr... :)
 
 
 --
 /H3nrik!
 
 If it ain't broken - break it... Then - fix it...
 
 
 
 
 |  |  | 
  Padmé (08-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  08-02-03 10:35
 | 
 |  | Hey.
 
 Jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre, hvad du betegner en god dansk
 morgenmad som?
 
 Padmé
 "Tom Frank" <tofran@hotmail.com> wrote in message
 news:3e44bf8d$0$71622$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Hej !!!
 >
 > Jeg skal stå for morgenmaden til 10 personer i næste uge og da det er til
 en
 > fødselsdag har jeg tænkt mig at lave engelsk og dansk morgenmad. Problemet
 > er nu som jeg ser det at få lavet æg og bacon med pølser rimeligt hurtigt,
 > da det danske morgenbord kan forberedes dagen i forvejen og brødet købes
 > friskbagt.
 >
 > I den forbindelse har jeg set at det kan lade sig gøre at lave røræg i
 > microovnen ( Det har jeg set i England at de gøre når fast food
 > restauranterne laver morgenmad ). Er der nogen som kan give nogle tips
 eller
 > opskrifter på det og evt. om det er kulinarisk på højde med det man laver
 på
 > pande.
 >
 > /Tom
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Tom Frank (10-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tom Frank
 | 
 Dato :  10-02-03 09:50
 | 
 |  | Jeg forstår ved et god dansk morgenmads bord som, rundstykker, diverse typer
 brød, ost, marmelade, pålæg af diverse slags som spegepølse, rullepølse,
 kornflaks, hård/blød kogt æg, juice, kaffe/te mm.
 
 Hvis du mener at alt ikke kan laves i forvejen mente jeg selvfølgelig ikke
 at sådan ting som kaffe/te og æg kan laves i forvejen. Men det er det som er
 nemmeste at forbedre mens man spiser.
 
 Den samme synes jeg ikke gælder ved at lave bacon og æg. Det er ligesom at
 de hører sammen.
 
 /Tom
 
 "Padmé" <gsagae@geagnhwo.com> wrote in message
 news:3e44cf41$0$145$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Hey.
 >
 > Jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre, hvad du betegner en god dansk
 > morgenmad som?
 >
 > Padmé
 > "Tom Frank" <tofran@hotmail.com> wrote in message
 > news:3e44bf8d$0$71622$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > > Hej !!!
 > >
 > > Jeg skal stå for morgenmaden til 10 personer i næste uge og da det er
 til
 > en
 > > fødselsdag har jeg tænkt mig at lave engelsk og dansk morgenmad.
 Problemet
 > > er nu som jeg ser det at få lavet æg og bacon med pølser rimeligt
 hurtigt,
 > > da det danske morgenbord kan forberedes dagen i forvejen og brødet købes
 > > friskbagt.
 > >
 > > I den forbindelse har jeg set at det kan lade sig gøre at lave røræg i
 > > microovnen ( Det har jeg set i England at de gøre når fast food
 > > restauranterne laver morgenmad ). Er der nogen som kan give nogle tips
 > eller
 > > opskrifter på det og evt. om det er kulinarisk på højde med det man
 laver
 > på
 > > pande.
 > >
 > > /Tom
 > >
 > >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
   Padmé (10-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  10-02-03 17:37
 | 
 |  | 
 "Tom Frank" <tofran@hotmail.com> wrote in message
 news:3e4769fa$0$71661$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Jeg forstår ved et god dansk morgenmads bord som, rundstykker, diverse
 typer
 > brød, ost, marmelade, pålæg af diverse slags som spegepølse, rullepølse,
 > kornflaks, hård/blød kogt æg, juice, kaffe/te mm.
 
 Lyder lækkert. Var blot lidt nysgerrig efter hvad du ville servere. :)
 
 Padmé
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mulle's mor (08-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mulle's mor
 | 
 Dato :  08-02-03 11:10
 | 
 |  | 
 
            <klip>
  I den forbindelse har jeg set at det kan lade sig gøre at lave røræg i
 microovnen ( Det har jeg set i England at de gøre når fast food
 restauranterne laver morgenmad ). Er der nogen som kan give nogle tips eller
 opskrifter på det og evt. om >det er kulinarisk på højde med det man laver
 på pande.
  /Tom
 </klip>
 Jeg har aldrig prøvet selv, men har denne (ældre) opskrift:
 Røræg 1 person
 2 mellemstore æg
 2 spsk. mælk
 salt og peber
 2 tsk. smør
 Pisk æg og mælt let sammen, tilsat salt og peber efter smag og hæld det i en
 lille skål.
 Tilsæt smør og sæt skålen i ovnen 1½-2 minutter ved 100%, til ægget er
 næsten stift. Rør rundt to gange under tilberedningen.
 Lad retten hvile 1 minut før servering.
 (Fra bogen "Nem madlavning i mikroovnen 1986)
 --
 Hilsen Mulle, Miv og  MissRosa's mor
http://hei.homepage.dk |  |  | 
  Villy Erichsen (08-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Villy Erichsen
 | 
 Dato :  08-02-03 15:57
 | 
 |  | Mulle's mor wrote:
 
 >
 > Jeg har aldrig prøvet selv, men har denne (ældre) opskrift:
 >
 > Røræg 1 person
 > 2 mellemstore æg
 > 2 spsk. mælk
 > salt og peber
 > 2 tsk. smør
 >
 > Pisk æg og mælt let sammen, tilsat salt og peber efter smag og hæld det i en
 > lille skål.
 >
 > Tilsæt smør og sæt skålen i ovnen 1*-2 minutter ved 100%, til ægget er
 > næsten stift. Rør rundt to gange under tilberedningen.
 >
 > Lad retten hvile 1 minut før servering.
 
 Jeg har prøvet tilsvarende mange gange - dog smelter jeg smøret først i
 mikroovnen.
 1 æg pr. person er nok - når der også serveres bacon og pølser, rundstykker
 m.v. (halver mængden af mælk og smør)
 
 En mikroovn varmer med "mikrobølger" der varmer jævnt igennem hele laget -
 modsat en gryde der varmer fra bunden og dermed i lag. (jvf. et andet indlæg).
 Pasteuriserede æg er varmebehandlet - men slet ikke i den grad som røræg - så
 ville de jo være stivenede og uanvendelige.
 
 --
 Venlig hilsen
 Villy Erichsen
 Nu helt fri for indlæg fra kandu.dk der ofte sender til
 forkerte grupper - og misbruger Usenettet
 
 
 
 
 |  |  | 
  Lars Knudsen (16-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Knudsen
 | 
 Dato :  16-02-03 12:08
 | 
 |  | Hej Tom,
 
 "Tom Frank" <tofran@hotmail.com> wrote in
 news:3e44bf8d$0$71622$edfadb0f@dread11.news.tele.dk:
 
 > restauranterne laver morgenmad ). Er der nogen som kan give nogle tips
 > eller opskrifter på det og evt. om det er kulinarisk på højde med det
 > man laver på pande.
 
 
 Nu har du jo fået en opskrift.
 
 Så vil jeg da sige at vi altid laver det i micro'en, også selv om det bare
 er til to. Det er meget nemmere - og så steger bacon og pølser fint på
 panden imens. Smagsmæssigt/kulinarisk er der ikke nogen forskel syntes jeg,
 faktisk bliver det lidt pænere at se på (igen subjektivt) fordi der ikke
 kommer sort eller andet fra panden.
 
 ** Lars
 
 
 
 |  |  | 
  Hans Paulin (16-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  16-02-03 13:27
 | 
 |  | 
 
 Lars Knudsen wrote:
 > faktisk bliver det lidt pænere at se på (igen
 > subjektivt) fordi der ikke kommer sort eller andet fra panden.
 
 ....man kan osse bruge en gryde...
 --
 Med venlig hilsen
 Hans
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |