|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | opskrift på lakrids Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  11-02-03 05:46
 | 
 |  | I erkendelse af at chokolade-fremstilling ikke er et husholdnings-fag, håber
 jeg på bedre succes med min anden favorit slik. Lakrids.
 
 Finsk lakrids smager måske bedst.. Men hvad består de af?
 
 Lakridsrod går jeg ud fra.. Men hvordan behandles denne rod? Den skal blive
 til lakridspulver vel? Hvor ku' man købe lakridspulver.. mener ikke at have
 set det.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bettina Madsen (11-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  11-02-03 07:44
 | 
 |  | 
 
            Scorpmoon wrote:
 > I erkendelse af at chokolade-fremstilling ikke er et
 > husholdnings-fag, håber jeg på bedre succes med min anden favorit
 > slik. Lakrids.
 >
 > Finsk lakrids smager måske bedst.. Men hvad består de af?
 >
 > Lakridsrod går jeg ud fra.. Men hvordan behandles denne rod? Den skal
 > blive til lakridspulver vel? Hvor ku' man købe lakridspulver.. mener
 > ikke at have set det.
 I hobby butikker (Fredensborg indkøbscentral) kan man købe
 sådan nogle sæt til fremstilling af lakridskonfekt, vingummi, bolsher...
 Jeg har ikke prøvet det, og det koster fra 100-300 kr mener jeg.
 Du kan også prøve dette link: http://www.det-sode-liv.dk/ Det er en hjemmeside, hvor der er  opskrifter på forskellige "søde" ting og
 de tilbyder også kurser.
 Bettina
            
             |  |  | 
  Scorpmoon (11-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  11-02-03 15:37
 | 
 |  | > I hobby butikker (Fredensborg indkøbscentral) kan man købe
 > sådan nogle sæt til fremstilling af lakridskonfekt, vingummi, bolsher...
 >
 > Jeg har ikke prøvet det, og det koster fra 100-300 kr mener jeg.
 
 Ohh nichts so billich.
 
 En af ideerne (udover det skulle smage godt uden tilsætningsstoffer) var jo
 netop det sku være billigt.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Bettina Madsen (11-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  11-02-03 20:38
 | 
 |  | Scorpmoon wrote:
 >> I hobby butikker (Fredensborg indkøbscentral) kan man købe
 >> sådan nogle sæt til fremstilling af lakridskonfekt, vingummi,
 >> bolsher...
 >>
 >> Jeg har ikke prøvet det, og det koster fra 100-300 kr mener jeg.
 >
 > Ohh nichts so billich.
 >
 > En af ideerne (udover det skulle smage godt uden tilsætningsstoffer)
 > var jo netop det sku være billigt.
 
 Det kan godt være at det på sigt et billigere at lave slik selv, men
 det koster en del at starte op.
 Jeg har købt alt ind til bolshe fremstilling og det kostede mig omkring
 1000 kr. Selve bolsherne er ikke så dyre at lave pr. portion, men det varer
 vist længe inden jeg får tjent det ind.
 Jeg kan godt anbefale at lave bolsher selv, det er en sjov proces og
 der er rimelig stor grad af succes.
 Selvom man selv laver sit eget slik, skal man jo trods alt komme både
 farvestoffer og aromaer i, så helt uden om tilsætningsstofferne kommer man
 ikke.
 Man kan selvfølgelig gå uden om de kunstige farver og aromaer.
 Jeg har en fornemmelse af at både lakrids og vingummi er mere kemi end
 teknik.
 Sådan som jeg ser det, er der noget der er værd at prøve at lave fra bunden,
 mens andet
 ikke bliver bedre af at man selv laver det, hverken sundhedsmæssigt,
 økonomisk eller
 kvalitetsmæssigt.
 
 
 God fornøjelse med hvad du nu finder ud af at lave (-du kan også selv lave
 fløeboller. det er nemt
 og resultatet bliver godt)
 
 Bettina
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Karoline Larsen (12-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karoline Larsen
 | 
 Dato :  12-02-03 14:50
 | 
 |  | 
 "Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> wrote in message
 news:3e49512f$0$129$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Scorpmoon wrote:
 > >> I hobby butikker (Fredensborg indkøbscentral) kan man købe
 > >> sådan nogle sæt til fremstilling af lakridskonfekt, vingummi,
 > >> bolsher...
 > >>
 > >> Jeg har ikke prøvet det, og det koster fra 100-300 kr mener jeg.
 > >
 > > Ohh nichts so billich.
 > >
 > > En af ideerne (udover det skulle smage godt uden tilsætningsstoffer)
 > > var jo netop det sku være billigt.
 >
 > Det kan godt være at det på sigt et billigere at lave slik selv, men
 > det koster en del at starte op.
 > Jeg har købt alt ind til bolshe fremstilling og det kostede mig omkring
 > 1000 kr. Selve bolsherne er ikke så dyre at lave pr. portion, men det
 varer
 > vist længe inden jeg får tjent det ind.
 > Jeg kan godt anbefale at lave bolsher selv, det er en sjov proces og
 > der er rimelig stor grad af succes.
 > Selvom man selv laver sit eget slik, skal man jo trods alt komme både
 > farvestoffer og aromaer i, så helt uden om tilsætningsstofferne kommer man
 > ikke.
 > Man kan selvfølgelig gå uden om de kunstige farver og aromaer.
 > Jeg har en fornemmelse af at både lakrids og vingummi er mere kemi end
 > teknik.
 > Sådan som jeg ser det, er der noget der er værd at prøve at lave fra
 bunden,
 > mens andet
 > ikke bliver bedre af at man selv laver det, hverken sundhedsmæssigt,
 > økonomisk eller
 > kvalitetsmæssigt.
 >
 
 Jeg synes dine bolcher lyder lidt dyre. For nogle år tilbage var bolcher
 noget jeg ofte lavede, og udgiften løb ikke op i det helt store, men jeg
 benyttede mig heller ikke af en færdigpakke til bolchefremstilling.
 Det løb for mit vedkommende op i hvad det koster at købe sukker, druesukker,
 kartoffelmel, flormelis og derudover smagstilsætning som citronolie,
 pebermynte, vanille og div krydderier. Jeg har aldrig set nogen grund til at
 komme ekstra farve i, men hvis det er det man vil, kan det vel også købes
 forholdsvist billigt.
 Selve fremstillingen kunne foregå med almindelige køkkenredskaber.
 Jeg syntes absolut det var en sjov og billig hobby.
 
 mvh Karoline
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
     Bettina Madsen (13-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  13-02-03 16:42
 | 
 |  | > Jeg synes dine bolcher lyder lidt dyre. For nogle år tilbage var
 > bolcher noget jeg ofte lavede, og udgiften løb ikke op i det helt
 > store, men jeg benyttede mig heller ikke af en færdigpakke til
 > bolchefremstilling.
 > Det løb for mit vedkommende op i hvad det koster at købe sukker,
 > druesukker, kartoffelmel, flormelis og derudover smagstilsætning som
 > citronolie, pebermynte, vanille og div krydderier. Jeg har aldrig set
 > nogen grund til at komme ekstra farve i, men hvis det er det man vil,
 > kan det vel også købes forholdsvist billigt.
 > Selve fremstillingen kunne foregå med almindelige køkkenredskaber.
 > Jeg syntes absolut det var en sjov og billig hobby.
 
 Hej!
 
 Det kan godt være det lyder dyrt, men inden jeg havde fået købt
 termometer, varmestabilt plastmåtte, druesukker, diverse aromaer og farver,
 lakridspulver,
 menthol, salmiakpulver, engangssprøjter til farve, dejskrabere, en hel plan
 stålgryde....så kommer
 det der op ad. Jeg har dog ingredienser til at lave bolsher i lang tid.
 Jeg er enig med dig i at det ikke koster det helt store for en portion
 bolsher, men for mig der
 gerne ville have det hele i rigelige mængder og varianter blev det noget
 dyrt at starte op.
 
 Jeg synes dog det er investeringen værd. Jeg har desuden været på 2
 bolshe-kurser (kursus 1+2),
 og det synes jeg var meget lærerigt.
 
 Bettina
 
 
 
 
 |  |  | 
    Mads Thorning Peders~ (12-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  12-02-03 21:20
 | 
 |  | 
 "Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e49512f$0$129$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > God fornøjelse med hvad du nu finder ud af at lave (-du kan også selv lave
 > fløeboller. det er nemt
 > og resultatet bliver godt)
 Det kan du da ikke bare sådan skrive uden at pushe opskriften    Mvh Mads
            
             |  |  | 
    Mads Thorning Peders~ (12-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  12-02-03 21:22
 | 
 |  | 
 "Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e49512f$0$129$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > God fornøjelse med hvad du nu finder ud af at lave (-du kan også selv lave
 > fløeboller. det er nemt
 > og resultatet bliver godt)
 Det kan du da ikke bare sådan skrive uden at pushe opskriften    Mvh Mads
            
             |  |  | 
     Bettina Madsen (13-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  13-02-03 16:44
 | 
 |  | 
 
            Mads Thorning Pedersen wrote:
 > "Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en meddelelse
 > news:3e49512f$0$129$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 >> God fornøjelse med hvad du nu finder ud af at lave (-du kan også
 >> selv lave fløeboller. det er nemt
 >> og resultatet bliver godt)
 >
 > Det kan du da ikke bare sådan skrive uden at pushe opskriften    Det er en opskrift der er blevet postet tidligere i gruppen, men nu poster
 jeg den
 igen.
 Flødeboller ca. 25 stk.
 Bunde:
 Mørdej:
 3 dl hvedemel
 100 g smør
 ¾ dl sukker
 Mel og sukker blandes sammen. Smørret smuldres i mel og sukker blandingen.
 Dejen hviler evt. ½ time, hvis den er blevet for blød.
 Dejen rulles tyndt ud og udstikkes med små drikkeglas, stilles
 på en bageplade og bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
 Fyld:
 6 past. æggehvider
 4 dl sukker
 Hviderne piskes stive og sukkeret tilsættes. Der piskes igen et par
 minutter.
 De stift piskede æggehvider kommes i en rummelig frysepose, der klippes hul
 i
  det ene hjørne og hviderne sprøjtes ud på de kolde bunde. Der skal rigeligt
 på hver bund.
 Så bages kagerne ved  150 grader til de har den rigtige konsistens (minimum
 5 min.)
 Overtræk:
 200 g mørk chokolade
 evt. Kokosmel
 Chokoladen dupppes eller smørres på.
 God fornøjelse
            
             |  |  | 
  Bente Hansen (11-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Hansen
 | 
 Dato :  11-02-03 14:09
 | 
 |  | Hejsa..
 
 Da jeg skulle lave en flagermus-kage ,brugte jeg lakridspulver og det købte
 jeg hos matas.
 De har også de pakker ,hvor man kan lave lakrids.
 
 Bente
 
 
 "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse
 news:b29v6j$ttc$1@news.net.uni-c.dk...
 > I erkendelse af at chokolade-fremstilling ikke er et husholdnings-fag,
 håber
 > jeg på bedre succes med min anden favorit slik. Lakrids.
 >
 > Finsk lakrids smager måske bedst.. Men hvad består de af?
 >
 > Lakridsrod går jeg ud fra.. Men hvordan behandles denne rod? Den skal
 blive
 > til lakridspulver vel? Hvor ku' man købe lakridspulver.. mener ikke at
 have
 > set det.
 >
 >
 
 
 
 |  |  | 
  franfine (18-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : franfine
 | 
 Dato :  18-07-03 16:25
 | 
 |  |  |  |  | 
 |  |