|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | animalske ingredienser i alkohol? Fra : Nolle
 | 
 Dato :  17-02-03 07:56
 | 
 |  | Hejsa
 Jeg har fundet ud af, at der åbenbart er animalske ingredienser i vin, og da
 jeg forsøger at leve vegansk (minus kød, mælk,æg osv.) er det jo ikke så
 fedt.
 Nogen, der kan oplyse mig om, hvorvidt der også er animalske ingredienser i
 øl? Hvor man evt. kan købe vegansk vin og øl... anything?
 På forhånd tak
 Mvh. Nolle
 
 
 
 
 |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (17-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  17-02-03 08:26
 | 
 |  | 
 
            "Nolle" <Nolle@hotmail.com> writes:
 > Jeg har fundet ud af, at der åbenbart er animalske ingredienser i vin, og da
 > jeg forsøger at leve vegansk (minus kød, mælk,æg osv.) er det jo ikke så
 > fedt.
 > Nogen, der kan oplyse mig om, hvorvidt der også er animalske ingredienser i
 > øl? Hvor man evt. kan købe vegansk vin og øl... anything?
 Nu kommer det jo nok an på hvor "hysterisk" man er, for når man køber
 saftevand, så kan det ikke undgåes at der ryger et par edderkopper
 eller larver af en art med. Det samme gælder salater og de fleste
 andre ting fra køkkenhaven.
 Derfor kan det vel næppe undgåes, at der også har siddet insekter på
 druerne/humlen/hveden. Så jeg tror simpelthen ikke på at det kan lade
 sig gøre at være 100% sikker på, at der ikke er den mindste smule dyr
 i noget naturprodukt.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet! 
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com,  billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk,  opskrifter og andre ligegyldigheder
            
             |  |  | 
  Nolle (17-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nolle
 | 
 Dato :  17-02-03 09:20
 | 
 |  | 
 "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
 news:ufzqnl66o.fsf@trinekc.dk...
 > Nu kommer det jo nok an på hvor "hysterisk" man er, for når man køber
 > saftevand, så kan det ikke undgåes at der ryger et par edderkopper
 > eller larver af en art med. Det samme gælder salater og de fleste
 > andre ting fra køkkenhaven.
 >
 > Derfor kan det vel næppe undgåes, at der også har siddet insekter på
 > druerne/humlen/hveden. Så jeg tror simpelthen ikke på at det kan lade
 > sig gøre at være 100% sikker på, at der ikke er den mindste smule dyr
 > i noget naturprodukt.
 >
 > Mvh Trine
 
 Ja, det svar kan jeg jo så ikke umiddelbart bruge til noget.
 
 Der er forskel på, om en edderkop ved et uheld ryger med, eller om der
 systematisk tilsættes animalske ingredienser såsom mælk, kasein og
 eggehvide-stoffer. Når man forsøger at fravælge animalske ingredienser, så
 ville det være rart at vide, om der findes vine, hvor disse ting ikke
 tilsættes.
 Mvh. Nolle
 
 
 
 
 |  |  | 
   Nolle (17-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nolle
 | 
 Dato :  17-02-03 09:21
 | 
 |  | 
 
            Ja, æg staves da stadig med æ, så... "Æg"    |  |  | 
  Peter Nørkjær (17-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Nørkjær
 | 
 Dato :  17-02-03 09:46
 | 
 |  | > Jeg har fundet ud af, at der åbenbart er animalske ingredienser i vin, og
 da
 > jeg forsøger at leve vegansk (minus kød, mælk,æg osv.) er det jo ikke så
 > fedt.
 > Nogen, der kan oplyse mig om, hvorvidt der også er animalske ingredienser
 i
 > øl? Hvor man evt. kan købe vegansk vin og øl... anything?
 > På forhånd tak
 > Mvh. Nolle
 
 Styr også uden om skiveskåret rugbrød...
 De har sikkert ændret produktionsmetode, men jeg hørte engang, at man bruger
 svinefedt til at smøre knivene der skære brødet i skiver. Man kender det jo
 hjemmefra, rugbrød er helt umuligt at skære i.
 /Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter Westh (17-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  17-02-03 10:20
 | 
 |  | "Nolle" <Nolle@hotmail.com> wrote in message
 news:3e508763$0$24713$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Hejsa
 > Jeg har fundet ud af, at der åbenbart er animalske ingredienser i vin, og
 da
 > jeg forsøger at leve vegansk (minus kød, mælk,æg osv.) er det jo ikke så
 > fedt.
 > Nogen, der kan oplyse mig om, hvorvidt der også er animalske ingredienser
 i
 > øl? Hvor man evt. kan købe vegansk vin og øl... anything?
 > På forhånd tak
 
 Har du tjekket nogle af de danskproducerede frugtvine, de har i
 helsekostbutikkerne, ud?
 
 Ang. øl ved jeg ikke - har aldrig hørt om det.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
  Arthur (17-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Arthur
 | 
 Dato :  17-02-03 10:28
 | 
 |  | On Mon, 17 Feb 2003 07:55:37 +0100, "Nolle" <Nolle@hotmail.com> wrote:
 
 >Hejsa
 >Jeg har fundet ud af, at der åbenbart er animalske ingredienser i vin, og da
 >jeg forsøger at leve vegansk (minus kød, mælk,æg osv.) er det jo ikke så
 >fedt.
 >Nogen, der kan oplyse mig om, hvorvidt der også er animalske ingredienser i
 >øl? Hvor man evt. kan købe vegansk vin og øl... anything?
 >På forhånd tak
 >Mvh. Nolle
 
 
 Hej
 Normalt vil der ikke i den almindelige industri-øl være anvendt eller
 tilsat sådanne ting.
 
 Hvis gær er på hitlisten, så må du nok se i øjnene, at der altid vil
 være spor af det i industri-øl, og en hel del af det i de "gammeldags"
 fremstillede øl.
 
 I visse belgiske øl er der også bakterier, bl.a. i lambic, gueuze og
 frugtøl. Bakterier, som aktivt indgår i meget langvarige
 gæringsprocesser.
 
 Som klaringsmiddel kan der i øl bl.a. være anvendt gelatine eller
 gelatine-lignende substanser, der er udvundet af de interne membraner
 i fiskegæller. Spørg evt. bryggeriet for dit favoritmærke.
 Mvh
 Arthur
 
 
 |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (17-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  17-02-03 17:32
 | 
 |  | 
 "Nolle" <Nolle@hotmail.com> wrote in message
 news:3e508763$0$24713$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Hejsa
 > Jeg har fundet ud af, at der åbenbart er animalske ingredienser i vin, og
 da
 > jeg forsøger at leve vegansk (minus kød, mælk,æg osv.) er det jo ikke så
 > fedt.
 > Nogen, der kan oplyse mig om, hvorvidt der også er animalske ingredienser
 i
 > øl? Hvor man evt. kan købe vegansk vin og øl... anything?
 > På forhånd tak
 > Mvh. Nolle
 >
 
 Jeg vil godt sætte min ære på spil, når jeg nu siger at du kan trygt nyde
 alle øl som vegetar og som veganer. Det eneste jeg umiddelbart vil kunne se
 et *lidt søgt* problem ved, er nogle helt unikke engelske stouts, hvori der
 bl.a. indgår tørrede blæksprutter, mælk. Jeg vil sige, at hvis du rent
 faktisk finder dem i DK, vil det være så stor en begivenhed, at de næsten
 fortjener at blive drukket - veganer eller ej ;)
 
 Et praktisk tip er selvfølgeligt, at hvis du virkeligt gerne vil være
 sikker, kan du jo altid gå efter øl brygget efter det tyske
 'reinheitsgebot'. Så er du sikker på at øllet ikke indeholder andet end
 vand, malt, og humle.
 
 Generelt kan man sige at animalske produkter hører ikke hjemme i brygning,
 eftersom de givet vis vil forurene urten med uønskede proteiner, enzymer
 osv. Og forureningskilder og usikkerhedselementer er ikke just hvad en
 brygger går efter...
 
 Bjarke
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Anders (20-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders
 | 
 Dato :  20-02-03 14:10
 | 
 |  | "Nolle" <Nolle@hotmail.com> wrote in message news:<3e508763$0$24713$ba624c82@nntp02.dk.telia.net>...
 > Hejsa
 > Jeg har fundet ud af, at der åbenbart er animalske ingredienser i vin, og da
 > jeg forsøger at leve vegansk (minus kød, mælk,æg osv.) er det jo ikke så
 > fedt.
 > Nogen, der kan oplyse mig om, hvorvidt der også er animalske ingredienser i
 > øl? Hvor man evt. kan købe vegansk vin og øl... anything?
 > På forhånd tak
 > Mvh. Nolle
 
 Selvom jeg ikke forstår bevæggrundene for at gøre sig så store
 anstrengelser
 for at undgå alt animalsk, vil jeg da gerne forsøge at bidrage med
 lidt.
 
 Vin "klares", dvs man fjerner partikler/urenheder på forskellige
 måder.
 Man kan tilsætte æggehvide eller pulver fremstillet af okseblod som
 binder urenhederne, hvorefter man filterer vinen. Man kan også blot
 filtere vinen, eller man kan lade vinen klare ved blot at fadlagre, så
 urenhederne bundfældes inden aftapning på flaske.
 Mange producenter filtrerer slet ikke vinen, og så er den ihvertfald
 fri for animalsk indhold (pånær den uheldige edderkop e.l.).
 
 Så du skal bede din vinhandler om ufiltreret vin.
 
 Medmindre man betragter gær som et frådende vilddyr, tør jeg godt
 love, at der ikke er animalsk indhold i øl. Undgå dog Elefant- og
 Giraføl, Bjørnebryg og Krudtugle.
 
 Anders
 
 
 |  |  | 
  Krabsen (20-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Krabsen
 | 
 Dato :  20-02-03 17:06
 | 
 |  | 
 "Anders" <alfaekko@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:834f47a4.0302200509.11959c52@posting.google.com...
 > "Nolle" <Nolle@hotmail.com> wrote in message
 news:<3e508763$0$24713$ba624c82@nntp02.dk.telia.net>...
 > Selvom jeg ikke forstår bevæggrundene for at gøre sig så store
 anstrengelser
 > for at undgå alt animalsk, vil jeg da gerne forsøge at bidrage med lidt.
 >
 > Medmindre man betragter gær som et frådende vilddyr, tør jeg godt
 > love, at der ikke er animalsk indhold i øl. Undgå dog Elefant- og
 > Giraføl, Bjørnebryg og Krudtugle.
  )))
 Men man kan da få en bjørn på også ved almindelig øl?
 mvh
 Krabsen
 (der _aldrig_ drikker øl, men gerne vin)
            
             |  |  | 
 |  |