|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Fondue Fra : Henrik Pedersen
 | 
 Dato :  18-02-03 00:09
 | 
 |  | Hej NG
 
 Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
 Palmin? Olie? -Hvilken slags?
 
 Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?
 
 /Henrik
 
 
 
 
 |  |  | 
  Abildgaard 3140 (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Abildgaard 3140
 | 
 Dato :  18-02-03 00:31
 | 
 |  | 
 "Henrik Pedersen" <hepe@io.dk> skrev i en meddelelse
 news:b2rq2q$3cr$1@news.cybercity.dk...
 > Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
 > Palmin? Olie? -Hvilken slags?
 > Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?
 
 Jeg genposter i den anledning lige en gammel sag, der må kunne få alle
 kolesterolkrigerne til tastaturet:
 
 I de gode gamle dage var der krig, og  i dens kølige skygge avlede mine
 forældre mig i Belgisk Congo, hvor de også lærte en anden perversion:
 Fondue. Perverst, fordi de fik allle ingredienserne til sauce ind på bordet
 og så pladrede det sammen dér.
 
 Mayonnaise, ketchup, marmalade, løg, hvidløg, chili, tabasco, engelsk sauce
 osv.
 
 Jeg har siden serveret retten for mine venner, der som regel kender både
 etikette og klassiske opskrifter. Når først de har rynket på næsen, kaster
 de sig som regel frådende ud i orgiet, der ligesom alle andre rigtige
 perversiteter kan varieres udi det uendelige.
 
 Du skal bruge:
 Ovenstående.
 En gryde med olie.
 Kød + cocktailpølser
 Friskbagt flutes
 Chips
 Rødvin og vand i rå mængder.
 
 Husk alkasider.
 
 
 --
 vh           ¸.·´¯)
 )><((((º>     ´Torben Abildgaard
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Helle Skoett (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Helle Skoett
 | 
 Dato :  18-02-03 01:02
 | 
 |  | 
 "Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e516f29$0$238$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 >
 > Jeg genposter i den anledning lige en gammel sag, der må kunne få alle
 > kolesterolkrigerne til tastaturet:
 >
 > I de gode gamle dage var der krig, og  i dens kølige skygge avlede mine
 > forældre mig i Belgisk Congo, hvor de også lærte en anden perversion:
 > Fondue. Perverst, fordi de fik allle ingredienserne til sauce ind på
 bordet
 > og så pladrede det sammen dér.
 > vh           ¸.·´¯)
 > )><((((º>     ´Torben Abildgaard
 >
 Ud fra devisen i krig og kærlighed gælder alle kneb?   )
 vh østerbrostøbte helle
            
             |  |  | 
  Renate Jacobsen (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Renate Jacobsen
 | 
 Dato :  18-02-03 08:51
 | 
 |  | 
 "Henrik Pedersen" <hepe@io.dk> skrev i en meddelelse
 news:b2rq2q$3cr$1@news.cybercity.dk...
 > Hej NG
 >
 > Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
 > Palmin? Olie? -Hvilken slags?
 >
 > Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?
 >
 > /Henrik
 >
 Hej Henrik,
 For mange år siden, havde jeg en venninde, som ikke var særlig hjemmevandt i
 et køkken. Hun inviterede derfor hele vennekredsen til fondue. Hun mente
 ikke, hun her kunne komme til at lave de store ulykker.... Men ak og
 ve....Hun havde i bedste hensigt kommet friturefedt i gryden, hvilket
 resulterede i at vi nærmest blev røget ud.....  ))) Stakkels, stakkels
 pige.    Derfor ville jeg under ingen omstændigheder anbefale palmin! Det
 oser nemlig også helt afsindigt.
 Hos os står menuen ofte på fondue. Ungerne er vilde med det, og så er der
 altid lidt for en hver smag. I gennem årene har jeg prøvet forskellige ting.
 Boullion, rødvin og olie. Det var på et tidspunkt (80'erne) meget "in" at
 komme boullion i gryden. (Så vidt jeg husker kaldtes det kinesisk fondue)
 Det er efter min bedste overbevisning rædsomt. Kødet bliver naturligvis kogt
 og ikke stegt. Rødvin i gryden vil jeg helst ikke kommentere.....Diplomatisk
 sagt: "Synd for både rødvin og kød." Altså er jeg kommet frem til, at olie
 er absolut at foretrække. Jeg vælger oftest ikke den billigste, dog heller
 den dyreste. En overgang brugte jeg udelukkende Mazola (Majsolie) Den gør i
 hvert fald ingen fortræd.    Og så oser den ikke.
 Vindruekerneolie er måske mere neutral og finder du den i en ikke alt for
 billige udgave, virker den også ganske glimrende.
 Mvh. Renate
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  18-02-03 09:16
 | 
 |  | Renate Jacobsen skrev:
 
 > Vindruekerneolie er måske mere neutral og finder du den i en
 > ikke alt for billige udgave, virker den også ganske glimrende.
 
 Vindruekerneolie egner sig dårligt til fondue, da olien indeholder
 store mængder flerumættede fedtsyrer.
 
 En god olie der tåler opvarmning godt, er jordnøddeolie, men den
 er formodentlig også for dyr at bruge i de mængder der kræves
 til fondue.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
   Renate Jacobsen (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Renate Jacobsen
 | 
 Dato :  18-02-03 09:49
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> skrev i en meddelelse
 news:7163e115-1fa2-42f0-b61b-7430d6846967@news.szn.dk...
 > Renate Jacobsen skrev:
 >
 > > Vindruekerneolie er måske mere neutral og finder du den i en
 > > ikke alt for billige udgave, virker den også ganske glimrende.
 >
 > Vindruekerneolie egner sig dårligt til fondue, da olien indeholder
 > store mængder flerumættede fedtsyrer.
 Hej Klaus,
 Hvad er det der gør, at det høje indhold af flerumættede fedtsyrer er
 uegnet?
 > En god olie der tåler opvarmning godt, er jordnøddeolie, men den
 > er formodentlig også for dyr at bruge i de mængder der kræves
 > til fondue.
 Ja, muligt men ikke særlig smagsneutral.....eller?    Hvad prisen angår har
 du nok ret. Jeg bruger 3/4 l. olie pr. gryde......
 Mvh. Renate
            
             |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  18-02-03 10:31
 | 
 |  | 
 
            Renate Jacobsen skrev:
 > Hvad er det der gør, at det høje indhold af flerumættede
 > fedtsyrer er uegnet?
 Dobbeltbindingerne i de flerumættede fedtsyrer er ikke særlig stabile,
 og tåler ikke kraftig opvarmning.  Der kan dannes skadelige nedbryd-
 ningsprodukter, bl.a. transfedtsyrer.
 Se fx
  <http://www.fi.dk/mad/sundmad/fedtstoffer/fedtstoffer/rr980618.pdf>,  <http://www.vitaviva.com/info/info_d.asp?infoID=228&type=2>  og
  <http://www.forbrugerstyrelsen.dk/pj/fedt-pj1.htm>. >> [ jordnøddeolie ]
 > 
 > Ja, muligt men ikke særlig smagsneutral.....eller?    Den er ikke helt smagsneutral, og jeg kun selv brugt den til wokmad,
 men så voldsom synes jeg nu heller ikke at smagen er - olivenolie,
 som anbefales til stegning, smager bestemt af meget mere.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
     Renate Jacobsen (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Renate Jacobsen
 | 
 Dato :  18-02-03 11:09
 | 
 |  |  |  |  | 
  Mette Nylander Sørup (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  18-02-03 10:13
 | 
 |  | 
 
            > Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
 > Palmin? Olie? -Hvilken slags?
 >
 > Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?
 >
 Hej Henrik
 I min fonduegryde findes der ingen fedt. Jeg er helt klart tilhænger af
 rødvin i gryden, sammen med rødvinen hældes en god portion herbs de provence
 i. Jeg synes, resultatet er uovertruffen, men det er jo en smagssag   .
 Mvh.
 Mette
            
             |  |  | 
  Jakob T. Eriksen (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jakob T. Eriksen
 | 
 Dato :  18-02-03 11:51
 | 
 |  | På de andre svar kan jeg se at ost tilsyneladende er et utraditionelt svar -
 men jeg har aldrig prøvet andet selv. Evt. blandet med lidt hvidvin.
 
 -Jakob
 
 "Henrik Pedersen" <hepe@io.dk> skrev i en meddelelse
 news:b2rq2q$3cr$1@news.cybercity.dk...
 > Hej NG
 >
 > Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
 > Palmin? Olie? -Hvilken slags?
 >
 > Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?
 >
 > /Henrik
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Cindie Iwersen (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Cindie Iwersen
 | 
 Dato :  18-02-03 13:28
 | 
 |  | 
 
            Hejsa
 Hvad så med chokolade?    Og dertil en masse frugt.
 Man smelter bare en masse chokolade og dypper frugt i den og så spiser man
 bare løs.
 mvh Cindie
            
             |  |  | 
  Morten Juel (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten Juel
 | 
 Dato :  18-02-03 20:49
 | 
 |  | 
 
            > På de andre svar kan jeg se at ost tilsyneladende er et utraditionelt
 svar -
 > men jeg har aldrig prøvet andet selv. Evt. blandet med lidt hvidvin.
 hehe nu har jeg læst hele tråden, og først nu knækker filmen og så bliver
 jeg nyskerrig, og så må man jo spørge..    Hvilken ost bruger man til det ??! noget tyndt noget, eller skal hvisvinen
 klare det ?? tager man bare en blok alm ost, eller skal vi over i noget
 smørreost a la buko pikant ?! og vælger man så en uden smag ?!
 --
 Mvh
 Morten --- http://StarChild.dk Golf II GTI 1.8Ti 8v --- http://Golf2.dk Jallagryde 320i
 Nissan Micra 1.2 Aut. <- Til salg
 DR350SET --- http://DR350.dk -= girls and sex can't beat binary and hex =-
            
             |  |  | 
   Krabsen (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Krabsen
 | 
 Dato :  18-02-03 20:55
 | 
 |  | 
 
            Så vidt jeg husker bare en alm. billig danbo-lignende.
 Men for at undgå hævede øjenbryn omkring bordet:
 ...når det er ostefondue, bruger man brødstykker til at dybbe med, og ikke
 kød! (muligvis logik for perlehøns, i så fald undskyld)
 ...det lægger en _go'_ bund !!
 ...ofte drikkes skoldhed te til - netop for at undgå, at osten ved afkølingen
 genantager sin oprindelige konsistens nede i maven    ...det er godt for mavsen at afslutte måltidet med en von Oosten - eller en
 jonge Genever. I oprindelseslandet Svejts bruges normalt Kirsch.
 mvh
 Krabsen
 "Morten Juel" <MP@stofanet.invalid> skrev i en meddelelse
 news:b2u2ht$9it$1@sunsite.dk...
 > > På de andre svar kan jeg se at ost tilsyneladende er et utraditionelt
 > svar -
 > > men jeg har aldrig prøvet andet selv. Evt. blandet med lidt hvidvin.
 > hehe nu har jeg læst hele tråden, og først nu knækker filmen og så bliver
 > jeg nyskerrig, og så må man jo spørge..    > Hvilken ost bruger man til det ??! noget tyndt noget, eller skal hvisvinen
 > klare det ?? tager man bare en blok alm ost, eller skal vi over i noget
 > smørreost a la buko pikant ?! og vælger man så en uden smag ?!
 >
 > --
 > Mvh
 > Morten --- http://StarChild.dk > Golf II GTI 1.8Ti 8v --- http://Golf2.dk > Jallagryde 320i
 > Nissan Micra 1.2 Aut. <- Til salg
 > DR350SET --- http://DR350.dk > -= girls and sex can't beat binary and hex =-
 >
 >
            
             |  |  | 
    Trine Kornum Christi~ (18-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  18-02-03 20:57
 | 
 |  | 
 
            "Krabsen" <news@krabsen.dk> writes:
 > Så vidt jeg husker bare en alm. billig danbo-lignende.
 Man blander ofte kirschen i osten.
 > ..det er godt for mavsen at afslutte måltidet med en von Oosten - eller en
 > jonge Genever. I oprindelseslandet Svejts bruges normalt Kirsch.
 Og bagefter ligger man sig ind på sofaen, spænder bukserne op og
 brokker sig over at man er forædt. Og så sørger man for særdeles god
 udluftning!
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet! 
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com,  billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk,  opskrifter og andre ligegyldigheder
            
             |  |  | 
     palleholm@tdcadsl.dk (21-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : palleholm@tdcadsl.dk
 | 
 Dato :  21-02-03 20:24
 | 
 |  | On 18 Feb 2003 20:57:13 +0100, Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk>
 wrote:
 
 >Og bagefter ligger man sig ind på sofaen, spænder bukserne op og
 >brokker sig over at man er forædt. Og så sørger man for særdeles god
 >udluftning!
 
 lol.... velbekomme
 
 
 
 Hilsen/regards
 Palle Holm
 
 
 |  |  | 
 |  |