|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Friturestegte kartoffelskræller ?! Fra : Morten Juel
 | 
 Dato :  22-02-03 18:19
 | 
 |  | 
 
            Nu har jeg lige skrallet kartofler, og igen er der jo en bunke skræller, og
 så var det jeg tænkte, kan man ikke friturestege dem, ville det ikke være
 lækkert og sprøgt ?!
 Nogle der har prøvet det ?
 --
 Mvh
 Morten --- http://StarChild.dk Golf II GTI 1.8Ti 8v --- http://Golf2.dk Jallagryde 320i
 Nissan Micra 1.2 Aut. <- Til salg
 DR350SET --- http://DR350.dk -= girls and sex can't beat binary and hex =-
            
             |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (22-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  22-02-03 18:34
 | 
 |  | 
 
            "Morten Juel" <MP@stofanet.invalid> writes:
 > Nu har jeg lige skrallet kartofler, og igen er der jo en bunke skræller, og
 > så var det jeg tænkte, kan man ikke friturestege dem, ville det ikke være
 > lækkert og sprøgt ?!
 Du kan jo prøve, det koster jo ikke alverden. Personligt ville jeg
 skam gerne være prøvesmager. Jeg synes faktisk jeg har set en opskrift
 på sprødstegte kartoffelskræller engang, men det var vist til ovnen.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet! 
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com,  billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk,  opskrifter og andre ligegyldigheder
            
             |  |  | 
  Morten Juel (22-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten Juel
 | 
 Dato :  22-02-03 19:07
 | 
 |  | 
 
            > Du kan jo prøve, det koster jo ikke alverden.
 hehe nææh men jeg har ingen frityregryde ;o(
 >Personligt ville jeg skam gerne være prøvesmager.
 Hehe tror du de bliver gode med post dk ?   )
 >Jeg synes faktisk jeg har set en opskrift
 > på sprødstegte kartoffelskræller engang, men det var vist til ovnen.
 hmm ok, nå men så må jeg jo bare ud til en af vennerne som har en !    --
 Mvh
 Morten --- http://StarChild.dk Golf II GTI 1.8Ti 8v --- http://Golf2.dk Jallagryde 320i
 Nissan Micra 1.2 Aut. <- Til salg
 DR350SET --- http://DR350.dk -= girls and sex can't beat binary and hex =-
            
             |  |  | 
   Svend Emil (22-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Svend Emil
 | 
 Dato :  22-02-03 21:12
 | 
 |  | 
 
            "Morten Juel" <MP@stofanet.invalid> skrev i en meddelelse
 news:b38e38$3of$1@sunsite.dk...
 >
 > >Jeg synes faktisk jeg har set en opskrift
 > > på sprødstegte kartoffelskræller engang, men det var vist til ovnen.
 > hmm ok, nå men så må jeg jo bare ud til en af vennerne som har en !    Olie i en gryde ?
 VUPTI, din egen (primitive) frituregryde.
 -- 
 ---    Svend Emil (o: ---
            
             |  |  | 
  Peter W. Bosse (23-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  23-02-03 05:40
 | 
 |  | "Morten Juel" <MP@stofanet.invalid> skrev i en meddelelse...
 
 > Nu har jeg lige skrallet kartofler, og igen er der jo en bunke skræller, og
 > så var det jeg tænkte, kan man ikke friturestege dem, ville det ikke være
 > lækkert og sprøgt ?!
 
 Hvad med at lave sprøde lækre chips af kartoffelskrællerne..?
 
 Vask og skrup kartoflerne grundigt.
 Skræl dem - gerne med en tyndskræller, der skræller lidt tynde spåner.
 Brug evt. kartoflerne til mos eller hvad der nu falder for, og skyl
 skrællerne i koldt vand.  Tør dem grundigt i et rent viskestykke, før de
 steges gyldne - ikke mere - i en gryde med hed vindruekerneolie eller
 olivenolie.  Steg dem helst to gange - ligesom pomfritter.
 På den måde er man sikker på at de bliver sprøde, uden at de bliver
 mørke og dermed bitre.
 
 Go' fornøjelse!
 
 --
 Mvh. ‹(•¿•)›
 Peter W. Bosse
 
 Hvis De er i tvivl om hvad De skal drikke, så kan jeg fortælle Dem, at:
 Champagne .... er godt for hjertet
 Hvidvin ............ den tørre - mod fedme
 Rødvin ............ til leveren
 Portvin ............ er godt for blodet
 Sherry ............. til de svage
 Gin .................. for nyrene
 Rom ................ mod forkølelse
 Rye Whisky .... giver styrke
 Scotch Whisky ... mod hovedpine
 Pebermynte-Likør med is og postevand ... styrker nerverne
 og gør dem ædru !  (Ejler Jørgensen)
 
 
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (23-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  23-02-03 09:05
 | 
 |  | Peter W. Bosse skrev:
 
 > i en gryde med hed vindruekerneolie
 
 Skal vi ikke lige repetere at vindruekerneolie er uegnet til opvarming
 da indholdet af flerumættede fedtsyrer i denne oile er meget højt?
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
   Morten Juel (23-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten Juel
 | 
 Dato :  23-02-03 10:52
 | 
 |  | 
 
            > > i en gryde med hed vindruekerneolie
 >
 > Skal vi ikke lige repetere at vindruekerneolie er uegnet til opvarming
 > da indholdet af flerumættede fedtsyrer i denne oile er meget højt?
 Har jeg noteret mig bag ørene allerede   )
 Men resten af Peter's beskrivelse er super, det må prøves    --
 Mvh
 Morten --- http://StarChild.dk Golf II GTI 1.8Ti 8v --- http://Golf2.dk Jallagryde 320i
 Nissan Micra 1.2 Aut. <- Til salg
 DR350SET --- http://DR350.dk -= girls and sex can't beat binary and hex =-
            
             |  |  | 
   Niklas (23-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Niklas
 | 
 Dato :  23-02-03 13:45
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> skrev i en meddelelse news:05c5a665-4bf3-481d-8cde-ce37b40e1dda@news.szn.dk...
 > Peter W. Bosse skrev:
 >
 > > i en gryde med hed vindruekerneolie
 >
 > Skal vi ikke lige repetere at vindruekerneolie er uegnet til opvarming
 > da indholdet af flerumættede fedtsyrer i denne oile er meget højt?
 >
 >
 >   // Klaus
 >
 > --
 >  ><> vandag, môre, altyd saam
 
 Vindruekerneolie er i det store hele uegnet til noget som helst hvis man er en smule miljøbevidst.
 Det er nemlig udvundet af kernerne ved hjælp af acetone og andre stærke kemikalier.
 
 Behøver jeg at sige mere?
 
 Venligst
 
 Niklas
 
 
 
 |  |  | 
    Søren Vestergaard (23-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Søren Vestergaard
 | 
 Dato :  23-02-03 17:20
 | 
 |  | > Behøver jeg at sige mere?
 >
 > Venligst
 >
 > Niklas
 >
 
 Hvad skal man så bruge. Jeg har altid brugt palmin bla. op gennem de gode
 90'ere så ikke så lidt. Er der et bedre alternativ end det, selvom det jo
 ikke direkte er sundt?
 
 Hilsen Søren
 
 
 
 
 |  |  | 
     Hans Paulin (23-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  23-02-03 17:29
 | 
 |  | 
 
 Søren Vestergaard wrote:
 >
 > Hvad skal man så bruge
 
 ....olivenolie...
 --
 Med venlig hilsen
 Hans
 
 
 
 
 |  |  | 
     Padmé (23-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  23-02-03 18:16
 | 
 |  | >Hvad skal man så bruge.
 
 Hvad med rapsolie? Det skulle vist ikke være så galt som vindruekerneolie og
 olivenolie, da det kan tåle ret høje temperaturer..
 
 Padmé
 
 
 
 
 |  |  | 
      Klaus Alexander Seis~ (24-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  24-02-03 00:43
 | 
 |  | 
 
            Padmé skrev:
 > Hvad med rapsolie? 
 Nu vi taler om rapsolie, er der så nogen der kan be- eller afkræfte det
 der står på <http://www.westonaprice.org/know_your_fats/conola.html>  om
 rapsolie?
 Kort fortalt går det ud på at 2/3 af de enkeltumættede fedtsyrer i raps-
 olie traditionelt bestod af "erucic acid", som associeres med Keshans
 sygdom (angiveligt læsioner i hjertemuskulaturen), og at man derfor har
 gensplejset sig frem til en rapsvarietet der til dels producerer "oleic
 acid " i stedet for "erucic acid".
 Hverken hjertelæsioner eller gensplejsning huer mig, så jeg synes ikke
 at rapsolie lyder særlig tiltalende, men hvor troværdige er "Weston A.
 Price Foundation" i denne sammenhæng?  Der er ingen tvivl om at de har
 nogle til tider temmelig uortodokse synspunkter, men det behøver de jo
 ikke at være forkert på den.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
      Jan Bøgh (24-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  24-02-03 19:12
 | 
 |  | "Padmé" <gsagae@geagnhwo.com> wrote in message
 news:3e5901c7$0$139$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 
 > Hvad med rapsolie? Det skulle vist ikke være så galt som vindruekerneolie
 og
 > olivenolie, da det kan tåle ret høje temperaturer..
 
 Men det stinker og smager IMHO fælt!
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
     Klaus Alexander Seis~ (24-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  24-02-03 00:24
 | 
 |  | 
 
            Søren Vestergaard skrev:
 > Hvad skal man så bruge. Jeg har altid brugt palmin bla. op
 > gennem de gode 90'ere så ikke så lidt. Er der et bedre
 > alternativ end det, selvom det jo ikke direkte er sundt?
 Se fx <http://www.fs.dk/pj/fedt-pj2.htm>  for en kort gennemgang
 af de forskellige muligheder.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
 |  |