|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hvad bruger man en blender til? Fra : Pipeline
 | 
 Dato :  07-03-03 02:54
 | 
 |  | Lidt tumpet spørgsmål ja, men nu har jeg fået min første blender, og så
 ville jeg lige høre om I havde nogle tips til hvad sådan en fætter kan
 bruges til ud over knust is, milkshakes og puré?
 Jeg har hørt at man kan lave jævninger til sovs med grøntsager i stedet for
 meljævninger, men hvilke sovse er velegnede til det og hvordan gør man?
 
 Hvornår kan den ellers bruges med fordel frem for køkkenkniven og
 skærebrættet?
 
 MVH
 Pipeline
 
 PS. Det er en OBH Silver De Luxe.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  07-03-03 03:27
 | 
 |  | Pipeline wrote:
 
 > Lidt tumpet spørgsmål ja, men nu har jeg fået min første blender, og
 > så ville jeg lige høre om I havde nogle tips til hvad sådan en fætter
 > kan bruges til ud over knust is, milkshakes og puré?
 
 Lækre, cremede supper
 Lækker, hjemmelavet humus (min favoritblenderting)
 
 Det var lige 2 forslag.
 
 --
 Mvh
 Kevin Edelvang
 "Haben Sie mehrere Päpste?"
 
 
 
 |  |  | 
  Anders Buch (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Buch
 | 
 Dato :  07-03-03 12:47
 | 
 |  | Hej Kevin
 
 "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote
 
 > Lækker, hjemmelavet humus (min favoritblenderting)
 
 Opskrift?
 
 Please - with sugar on top ...
 
 - Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
   Kevin Edelvang (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  07-03-03 15:15
 | 
 |  | Anders Buch wrote:
 
 > Opskrift?
 
 Her er en udmærket en, jeg fandt på nettet, og som jeg selv plejer at
 bruge (jeg har modereret den en smule
 
 125 g kikærter
 2 spsk tahin (smag og behag, nogle gange undlader jeg det, da det giver
 en meget fed og mættet smag)
 1/2 citron, saften af
 2 spsk olivenolie
 1 fed hvidløg, presset
 salt
 hvid peber
 
 kikærterne lægges i blød natten over og koges en time til de er meget
 møre. Når de er afkølet smides de i blenderen sammen med de øvrige
 ingredienser og blendes. Bliver det ikke cremet nok kan man tilsætte
 lidt mere olie eller citronsaft. Grovheden (blendetiden) bestemmer du
 selv. Jeg kan godt lide den helt fin.
 
 > Please - with sugar on top ...
 
 Oh, ok:
 
 Samt 2 spskf sukker, som du drysser ovenpå.
 
 --
 Mvh
 Kevin Edelvang
 "Haben Sie mehrere Päpste?"
 
 
 
 |  |  | 
    N/A (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : N/A
 | 
 Dato :  07-03-03 23:31
 | 
 |  | 
 
 
 |  |  | 
     Hans Paulin (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Paulin
 | 
 Dato :  07-03-03 23:31
 | 
 |  | 
 
             ...jeg har både blender og kødhakker, og jeg er ikke i tvivl om,
  hvad der er bedst til at lave humus med, nemlig kødhakkeren...
  ...resultatet bliver for mit vedkommende ikke nær så finmalet i
  en kødhakker, som det evt. med noget besvær kunne blive i en
  blender, men det er væsenligt nemmere, da massen godt kan pakke
 i
  en blender (jeg har en Kenwood til at sætte ovenpå en Kenwood(!)
  røremaskine...
  ...blenderen er til gengæld perfekt til at lave bananmælk med:
  ...blend 1-2-3 modne bananer (med sorte pletter) med en håndfuld
  mandler (gerne økologiske) - når det er gjort, tilsættes et
 antal
  isterninger og der fyldes op med koldt vand, indtil konsistensen
  er som drikkeyougurt...
  Velbekomme     (vær opmærksom på, at isterninger er hård kost for knivene,
  selvom fabrikanten (Kenwood) evt. siger noget andet)
 --
  Med venlig hilsen
           Hans
            
             |  |  | 
  Peter W. Bosse (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  07-03-03 04:42
 | 
 |  | "Pipeline" <ng1@odeu.dk> a écrit dans le message...
 > Lidt tumpet spørgsmål ja, men nu har jeg fået min første blender, og så
 > ville jeg lige høre om I havde nogle tips til hvad sådan en fætter kan
 > bruges til ud over knust is, milkshakes og puré?
 > Jeg har hørt at man kan lave jævninger til sovs med grøntsager i stedet for
 > meljævninger, men hvilke sovse er velegnede til det og hvordan gør man?
 
 Århh hold da op!
 
 Har du ikke med i købet, fået en manuel med masser af opskrifter?
 
 Ellers lån på Bib. - eller køb Marianne Stürup's udmærkede
 "Blender kogebogen".
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 »Hvad er dette Liv, hvor det eneste Visse er det Eneste
 man ikke med Vished kan faae Noget at vide om: Døden;
 thi naar jeg er, er Døden ikke, og naar Døden er, er jeg ikke.«
 - Søren Kierkegaard
 
 
 
 
 |  |  | 
  Abildgaard 3140 (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Abildgaard 3140
 | 
 Dato :  07-03-03 10:44
 | 
 |  | "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:T8V9a.1$RI1.0@news.get2net.dk...
 > "Pipeline" <ng1@odeu.dk> a écrit dans le message...
 > > Lidt tumpet spørgsmål ja, men nu har jeg fået min første blender, og så
 > > ville jeg lige høre om I havde nogle tips til hvad sådan en fætter kan
 > > bruges til ud over knust is, milkshakes og puré?
 > > Jeg har hørt at man kan lave jævninger til sovs med grøntsager i stedet
 for
 > > meljævninger, men hvilke sovse er velegnede til det og hvordan gør man?
 >
 > Århh hold da op!
 >
 > Har du ikke med i købet, fået en manuel med masser af opskrifter?
 >
 > Ellers lån på Bib. - eller køb Marianne Stürup's udmærkede
 > "Blender kogebogen".
 >
 > --
 > Mvh.
 > Peter W. Bosse
 >
 > »Hvad er dette Liv, hvor det eneste Visse er det Eneste
 > man ikke med Vished kan faae Noget at vide om: Døden;
 > thi naar jeg er, er Døden ikke, og naar Døden er, er jeg ikke.«
 > - Søren Kierkegaard
 
 Du vil da vel ikke fratage folket muligheden for at spørge om
 almindeligheder, der angives i enhver kogebog for børn? Hvordan skal vi så
 finde anledning til at mangfoldiggøre vore personlige erfaringer og andre
 links?
 
 --
 vh           ¸.·´¯)
 )><((((º>     ´Torben Abildgaard
 
 »Der gives Folk, der i den Grad omgaaes letsindigt og skammeligt med Andres
 Ideer, de snappe op, at de burde tiltales for ulovlig Omgang med
 Hittegods.« Løse Papirer, 17/1 1838 (SKS 18,108)
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mette Nylander Sørup (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  07-03-03 10:37
 | 
 |  | > Århh hold da op!
 >
 > Har du ikke med i købet, fået en manuel med masser af opskrifter?
 >
 > Ellers lån på Bib. - eller køb Marianne Stürup's udmærkede
 > "Blender kogebogen".
 >
 > --
 
 Intet spørgsmål er dumt, der findes kun dumme svar!
 
 Mvh.
 Mette Nylander Sørup
 
 
 
 
 |  |  | 
  Svend Andersen (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Svend Andersen
 | 
 Dato :  07-03-03 11:29
 | 
 |  | mette@countryfan.dk writes:
 >Intet spørgsmål er dumt, der findes kun dumme svar!
 
 Det kan du have ret i.
 
 Men niveauet kan vel sænkes så meget at dem der er kvalificerede til at
 svare ikke længere gider.
 
 hilsen Svend
 
 
 
 |  |  | 
  Mette Nylander Sørup (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  07-03-03 12:20
 | 
 |  | > Men niveauet kan vel sænkes så meget at dem der er kvalificerede til at
 > svare ikke længere gider.
 >
 
 Hej Svend
 
 Meget muligt, men så lad man da bare helt være med at svare. Der er ingen
 grund til at være uhøflig - ikke alle mennesker er så velbevandret i et
 køkken.
 
 Mvh.
 Mette Nylander Sørup
 
 
 
 
 |  |  | 
  Christina Puhakka Eg~ (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Christina Puhakka Eg~
 | 
 Dato :  07-03-03 12:16
 | 
 |  | 
 
            "Pipeline" <ng1@odeu.dk> skrev...
 > Lidt tumpet spørgsmål ja, men nu har jeg fået min første blender, og
 så
 > ville jeg lige høre om I havde nogle tips til hvad sådan en fætter kan
 > bruges til ud over knust is, milkshakes og puré?
 Måske kan denne side inspirere:
http://www.dk-kogebogen.dk/tilberedningsmetode-2.php?id=106 Christina
            
             |  |  | 
  Lars (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars
 | 
 Dato :  07-03-03 13:27
 | 
 |  | Margarita! 2 dele Tequila, 1 del Roses Lime, 1 del Cointraux og masser af
 is.... blende, blende... serveres med salt på kanten af glasset!
 
 Bedste drink der findes.
 
 
 vh
 
 Lars
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mette Svangren Gutte~ (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Svangren Gutte~
 | 
 Dato :  07-03-03 13:46
 | 
 |  | 
 "Pipeline" <ng1@odeu.dk> skrev i en meddelelse
 news:WYS9a.113974$Hl6.10382637@news010.worldonline.dk...
 > Lidt tumpet spørgsmål ja, men nu har jeg fået min første blender, og så
 > ville jeg lige høre om I havde nogle tips til hvad sådan en fætter kan
 > bruges til ud over knust is, milkshakes og puré?
 Den er bl.a. fremragende til at lave en hurtig pandekagedej    MVH Mette
            
             |  |  | 
  Kat (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kat
 | 
 Dato :  07-03-03 16:04
 | 
 |  | 
 
            "Pipeline" <ng1@odeu.dk> wrote in message
 news:WYS9a.113974$Hl6.10382637@news010.worldonline.dk...
 > Lidt tumpet spørgsmål ja, men nu har jeg fået min første blender, og
 så
 > ville jeg lige høre om I havde nogle tips til hvad sådan en fætter
 kan
 > bruges til ud over knust is, milkshakes og puré?
 Til at blende/hakke babymad med    --
 Kat
 ---
 Fysisk og psykisk velvære
www.symbiose.subnet.dk |  |  | 
  Lykke (07-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lykke
 | 
 Dato :  07-03-03 22:57
 | 
 |  | ingen svare dig på spørgsmålet omkring blendet grønsager til jævnet sovs.
 laver du grydesteg el. f.eks flæskesteg. så læg masser af svesker, løg,
 gulerødder ved.
 dette fyld fisker du op, inden du tømmer "suppen" for fedt.
 op i blenderen med det hele, ja- ikke fedtet, men væske og fyld.
 nu får en en lækker sovs med masser af smag og en fin konsistens.
 smag til med f.eks. karry til rullesteg, eller tomatpure el. hvad du
 foretrækker.
 
 "Pipeline" <ng1@odeu.dk> skrev i en meddelelse
 news:WYS9a.113974$Hl6.10382637@news010.worldonline.dk...
 > Lidt tumpet spørgsmål ja, men nu har jeg fået min første blender, og så
 > ville jeg lige høre om I havde nogle tips til hvad sådan en fætter kan
 > bruges til ud over knust is, milkshakes og puré?
 > Jeg har hørt at man kan lave jævninger til sovs med grøntsager i stedet
 for
 > meljævninger, men hvilke sovse er velegnede til det og hvordan gør man?
 >
 > Hvornår kan den ellers bruges med fordel frem for køkkenkniven og
 > skærebrættet?
 >
 > MVH
 > Pipeline
 >
 > PS. Det er en OBH Silver De Luxe.
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |