|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Opbevaring af Mozarella Fra : Kasper Carøe Olsen
 | 
 Dato :  28-04-03 18:05
 | 
 |  | Kom for skade at købe en større blok Mozarella end jeg kunne anvende dag 1.
 Den er købt "tør", dvs. vacuumpakket. Bør den lægges i olie, lufttæt pose,
 madpapir, sølvpapir eller i vandlage som man også kan købe osten i?
 
 Og hvor lang tid skal jeg forvente den kan holde?
 
 Mvh,
 /Kasper
 
 
 
 
 |  |  | 
  Lene (28-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lene
 | 
 Dato :  28-04-03 19:07
 | 
 |  | 
 "Kasper Carøe Olsen" <kasper@doek.dk> skrev i en meddelelse
 news:gbdra.39600$y3.2815148@news010.worldonline.dk...
 > Kom for skade at købe en større blok Mozarella end jeg kunne anvende dag
 1.
 > Den er købt "tør", dvs. vacuumpakket. Bør den lægges i olie, lufttæt pose,
 > madpapir, sølvpapir eller i vandlage som man også kan købe osten i?
 >
 > Og hvor lang tid skal jeg forvente den kan holde?
 >
 > Mvh,
 > /Kasper
 
 Hej
 Frys den.
 Mvh
 Casper
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (29-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  29-04-03 04:45
 | 
 |  | > > Og hvor lang tid skal jeg forvente den kan holde?
 
 > Frys den.
 
 Er holdbarhed af alt ikke uendelig ved temperatur under nul grader?
 
 Frysning kan "udsmaske" jordbær og andet, men harskningsprocesser er vist
 ikke noget som almindelige mennesker kan konstatere, selv efter år i en
 fryser og selv vedr det sarteste kød eller fisk - har nogen oplevet at ælde
 kunne smages?
 
 
 
 
 |  |  | 
   Artemis McAldon (29-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Artemis McAldon
 | 
 Dato :  29-04-03 08:41
 | 
 |  | Hil,
 Ja ælde smages ved, at maden miste smag, og specielt kød mister
 mørheden. Prøv bare at stege en god frisk bøf og en 1 år gammel
 frossen magen til... En verden til forskel.
 Men nej, det harskner ikke på samme måde.
 Desuden tager maden ofte smag af "fryser", dvs. af de andre varer - og
 det ligemeget hvor grundigt det er pakket ind.
 
 Art
 
 On Tue, 29 Apr 2003 05:45:11 +0200, "Bo Warming"
 <XUMPEYFQNLVX@spammotel.com> wrote:
 
 >> > Og hvor lang tid skal jeg forvente den kan holde?
 >
 >> Frys den.
 >
 >Er holdbarhed af alt ikke uendelig ved temperatur under nul grader?
 >
 >Frysning kan "udsmaske" jordbær og andet, men harskningsprocesser er vist
 >ikke noget som almindelige mennesker kan konstatere, selv efter år i en
 >fryser og selv vedr det sarteste kød eller fisk - har nogen oplevet at ælde
 >kunne smages?
 >
 
 
 
 |  |  | 
    Jan Bøgh (29-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  29-04-03 15:40
 | 
 |  | "Artemis McAldon" <artemismcaldon@yahoo.dk> wrote in message
 news:k0bsav0mpgknq5q9go7q6ctcf9nfpp5rds@4ax.com...
 
 > Ja ælde smages ved, at maden miste smag, og specielt kød mister
 > mørheden. Prøv bare at stege en god frisk bøf og en 1 år gammel
 > frossen magen til... En verden til forskel.
 
 Jeg er ikke enig. Det oksekød, jeg bruger, udviser ikke forskel i mørhed
 uanset om det har været frosset eller ej.
 
 > Men nej, det harskner ikke på samme måde.
 
 Ved alm. hjemmefrysertemperatur er harskningen ikke stoppet. Prøv at spise
 fed fisk, der har været frosset længe. Det smager stygt.
 
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
     Margit (29-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Margit
 | 
 Dato :  29-04-03 17:10
 | 
 |  | 
 "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
 news:3eae8e49$0$83064$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > "Artemis McAldon" <artemismcaldon@yahoo.dk> wrote in message
 > news:k0bsav0mpgknq5q9go7q6ctcf9nfpp5rds@4ax.com...
 >
 >
 > Ved alm. hjemmefrysertemperatur er harskningen ikke stoppet. Prøv at spise
 > fed fisk, der har været frosset længe. Det smager stygt.
 >
 >
 > vh
 > Jan
 >
 >
 ..........eller en fed flæskesteg. Den smager heller ikke særlig godt så.
 
 Mvh. Margit
 
 
 
 
 |  |  | 
      Jørgen Hess (29-04-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  29-04-03 22:07
 | 
 |  | 
 "Margit" <saaj@esenet.dk> skrev i en meddelelse
 news:3eaea3dd$0$42597$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 > "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
 > news:3eae8e49$0$83064$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > > "Artemis McAldon" <artemismcaldon@yahoo.dk> wrote in message
 > > news:k0bsav0mpgknq5q9go7q6ctcf9nfpp5rds@4ax.com...
 > >
 > >
 > > Ved alm. hjemmefrysertemperatur er harskningen ikke stoppet. Prøv
 at spise
 > > fed fisk, der har været frosset længe. Det smager stygt.
 > >
 > >
 > > vh
 > > Jan
 > >
 > >
 > .........eller en fed flæskesteg. Den smager heller ikke særlig godt
 så.
 >
 > Mvh. Margit
 >
 >
 Man skal for at opbevare frostvarer "uendeligt" ned på -40 grader.
 Alligevel mener jeg da at have set noget EU-kød der så tørt ud på
 overfladen, men det smagte da meget godt som gullash, bankekød (Hvor
 det forinden, efter optøning, fik rigtig mange bank).
 EU-kød til institutioner bliver udleveret i portioner på f.eks ca. 200
 kilo i blokke på op til 20 kilo. Så det er godt hvis man kan komme til
 en god båndsav for at dele kødet op i passende stykker. Og nej, -
 inden nogen bliver sure over at misbrugere, sindsyge, gamle og andre
 med behov for mad, men uden evne til selv at lave det: Det er det
 ringeste, meget kort hængte kød der udbydes og det skal til førnævnte
 gullash koge i op til 3 timer før at folk med proteser kan spise det.
 Og til hakning til kødsovs, hakkebøf og andet er det godt at have en
 god elektrisk kødhakker med nyslebne knive.
 Det var ikke meningen at afspore tråden sådan, men tankerne kom af sig
 selv da jeg skrev.
 mvh
 Jørgen
 
 
 
 
 |  |  | 
       Jan Bøgh (01-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  01-05-03 15:31
 | 
 |  | "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> wrote in message
 news:3eaee979$0$10403$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 
 > Alligevel mener jeg da at have set noget EU-kød der så tørt ud på
 > overfladen, men det smagte da meget godt som gullash, bankekød (Hvor
 > det forinden, efter optøning, fik rigtig mange bank).
 
 Eksemplet handler formentlig om magert oksekød (det var i hvert fald det
 EUkød til institutionsbrug, jeg har set). Og harskning er jo primært et
 problem i varer med noget fedt.
 
 > EU-kød til institutioner bliver udleveret i portioner på f.eks ca. 200
 > kilo i blokke på op til 20 kilo. Så det er godt hvis man kan komme til
 > en god båndsav for at dele kødet op i passende stykker. Og nej, -
 > inden nogen bliver sure over at misbrugere, sindsyge, gamle og andre
 > med behov for mad, men uden evne til selv at lave det: Det er det
 > ringeste, meget kort hængte kød der udbydes og det skal til førnævnte
 > gullash koge i op til 3 timer før at folk med proteser kan spise det.
 
 Jeg bliver afgjort ikke sur - synes nærmest at det er dejligt at dette kød
 bruges på denne måde i stedet for at forvride verdensmarkede til stor ulempe
 for nogle af de oversøiske kødproducenter. Endvidere under jeg bestemt også
 vores svage medborgere dette. Blot må jeg tilføje, at jeg heldigvis også har
 set at EUkød også kan indbefatte flot kød fra højrebet - så det er altså
 ikke kun det ringeste - og tak for det!
 
 > Det var ikke meningen at afspore tråden sådan, men tankerne kom af sig
 > selv da jeg skrev.
 
 Det er jo sådan set det der er usenets natur.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |