|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Webers store kogebog og stegetider? Fra : Alex Jensen
 | 
 Dato :  11-05-03 12:49
 | 
 |  | Som førstegangsejer af en Weber One-touch Gold (57 cm) har jeg investeret i
 Matthew Drennan's store originale Weber-kogebog.
 
 Den er jeg umiddelbart meget glad for, men der er en ting der undrer mig. I
 bogen står der, at hvis man f.eks. steger culottestege, så skal
 stegetermometeret vise 71 grader (medium) før kædet tages af, hvorefter det
 hviler i ca. 15 min. Jeg har flere andre steder læst (godt nok til alm.
 ovn), at stegetermometeret skal vise omkring 62 grader før kødet tages af og
 derefter hviler.
 
 Er der ikke stor stege-forskel på 71 og 62 grader og er der erfaringer her,
 jeg kan trække på?
 
 Mvh
 
 AJ
 
 
 
 
 |  |  | 
  ram2 (11-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ram2
 | 
 Dato :  11-05-03 13:07
 | 
 |  | 
 
            "Alex Jensen" skrev d. 11-05-03 12:49 dette indlæg :
 > 
 > Er der ikke stor stege-forskel på 71 og 62 grader og er der erfaringer
 her,
 > jeg kan trække på?
 Hej Alex.
 Jo du har ret. Det virker forkert med den temperaturangivelse du nævner.
 Jeg følger nedenstående, som jeg fandt på nettet, efter jeg havde fået
 et digitalt termometer, og disse angivelser passer perfekt i alm. ovn
 [citat]
 Kødfarve og tilberedningsgrad    Temperatur hvor kødet skal ud 
 Rigtig blodrødt                              52-55oC 
 Rosastegt                              55-60oC 
 Gennemstegt (gråt)                 65-68oC 
 [/code]
 Jeg har lidt mere om kød fra samme artikel hvis du er interesseret.
 Mvh
 Ram
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Padmé Amidala (11-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé Amidala
 | 
 Dato :  11-05-03 15:18
 | 
 |  | 
 "Alex Jensen" <alex@alexjensen.dk> wrote in message >
 > Er der ikke stor stege-forskel på 71 og 62 grader og er der erfaringer
 her,
 > jeg kan trække på?
 >
 > Mvh
 >
 > AJ
 
 
 Hej Alex.
 Jeg har flere gange stegt culottestege i min weber og jeg går ud fra at
 centrumstemperaturen skal være 62-65 grader, for at den er rosa...Og det
 giver et perfekt resultat hver gang.
 
 God fornøjelse
 
 VH
 Padmé Amidala
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ib (11-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ib
 | 
 Dato :  11-05-03 15:42
 | 
 |  | Jeg købte sjovt nok selvsamme bog igår :)
 Og undrede mig også over det skema.... det må naturligvis være en fejl.
 Blive jo ikke specielt bedre af at de siger man skal lade kødet hvile i
 *STANIOL* - hvilket jo er en forbrydelse.....
 
 
 
 "Alex Jensen" <alex@alexjensen.dk> wrote in message
 news:3ebe38cf$0$32467$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Som førstegangsejer af en Weber One-touch Gold (57 cm) har jeg investeret
 i
 > Matthew Drennan's store originale Weber-kogebog.
 >
 > Den er jeg umiddelbart meget glad for, men der er en ting der undrer mig.
 I
 > bogen står der, at hvis man f.eks. steger culottestege, så skal
 > stegetermometeret vise 71 grader (medium) før kædet tages af, hvorefter
 det
 > hviler i ca. 15 min. Jeg har flere andre steder læst (godt nok til alm.
 > ovn), at stegetermometeret skal vise omkring 62 grader før kødet tages af
 og
 > derefter hviler.
 >
 > Er der ikke stor stege-forskel på 71 og 62 grader og er der erfaringer
 her,
 > jeg kan trække på?
 >
 > Mvh
 >
 > AJ
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Alex Jensen (11-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Alex Jensen
 | 
 Dato :  11-05-03 19:27
 | 
 |  | Jeg ved ikke om det er en fejl, men hvis det er er den gentaget mange gange.
 Hvis du f.eks. ser side 88-89 vil du se, der alle steder står 71 grader -
 lidt mystisk tro jeg.
 
 AJ
 
 "Ib" <kjaergaard@inbound.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ebe6182$0$18176$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Jeg købte sjovt nok selvsamme bog igår :)
 > Og undrede mig også over det skema.... det må naturligvis være en fejl.
 > Blive jo ikke specielt bedre af at de siger man skal lade kødet hvile i
 > *STANIOL* - hvilket jo er en forbrydelse.....
 >
 >
 >
 > "Alex Jensen" <alex@alexjensen.dk> wrote in message
 > news:3ebe38cf$0$32467$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > > Som førstegangsejer af en Weber One-touch Gold (57 cm) har jeg
 investeret
 > i
 > > Matthew Drennan's store originale Weber-kogebog.
 > >
 > > Den er jeg umiddelbart meget glad for, men der er en ting der undrer
 mig.
 > I
 > > bogen står der, at hvis man f.eks. steger culottestege, så skal
 > > stegetermometeret vise 71 grader (medium) før kædet tages af, hvorefter
 > det
 > > hviler i ca. 15 min. Jeg har flere andre steder læst (godt nok til alm.
 > > ovn), at stegetermometeret skal vise omkring 62 grader før kødet tages
 af
 > og
 > > derefter hviler.
 > >
 > > Er der ikke stor stege-forskel på 71 og 62 grader og er der erfaringer
 > her,
 > > jeg kan trække på?
 > >
 > > Mvh
 > >
 > > AJ
 > >
 > >
 >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jan Bøgh (11-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  11-05-03 19:56
 | 
 |  | "Alex Jensen" <alex@alexjensen.dk> wrote in message
 news:3ebe38cf$0$32467$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Som førstegangsejer af en Weber One-touch Gold (57 cm) har jeg investeret
 i
 > Matthew Drennan's store originale Weber-kogebog.
 >
 > Den er jeg umiddelbart meget glad for, men der er en ting der undrer mig.
 I
 > bogen står der, at hvis man f.eks. steger culottestege, så skal
 > stegetermometeret vise 71 grader (medium) før kædet tages af, hvorefter
 det
 > hviler i ca. 15 min. Jeg har flere andre steder læst (godt nok til alm.
 > ovn), at stegetermometeret skal vise omkring 62 grader før kødet tages af
 og
 > derefter hviler.
 >
 > Er der ikke stor stege-forskel på 71 og 62 grader og er der erfaringer
 her,
 > jeg kan trække på?
 
 Jo, forskellen er enorm. Men vær opmærksom på at der faktisk er mange steder
 i verden, hvor rødt oksekød er en vederstyggelighed. Og med (IMHO)
 amerikanernes (grov generalisering)  udbredte skræk for noget, der ikke er
 stegt/kogt helt igennem forekommer det mig sandsynligt at det måske er et
 udslag af dette, der kommer til udtryk i bogen.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  ram2 (11-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ram2
 | 
 Dato :  11-05-03 20:15
 | 
 |  | 
 
            "Jan Bøgh" skrev d. 11-05-03 19:56 dette indlæg :
 > Jo, forskellen er enorm. Men vær opmærksom på at der faktisk er mange
 steder
 > i verden, hvor rødt oksekød er en vederstyggelighed. Og med (IMHO)
 > amerikanernes (grov generalisering)  udbredte skræk for noget, der
 ikke er
 > stegt/kogt helt igennem forekommer det mig sandsynligt at det måske er
 et
 > udslag af dette, der kommer til udtryk i bogen.
 Jo men 71 gr. er jo 71 gr. uanset hvad farve man ønsker kødet. Efter min
 bedste overbevisning og erfaring, vil kød der har midtertemp. på 71 gr.
 ikke være det vi forstår ved medium, men gråt - altså gennemstegt.
 Mvh
 Ram
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  BHR (12-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : BHR
 | 
 Dato :  12-05-03 15:31
 | 
 |  | Det er nok Farenheigt
 mvh
 BEnny
 "Alex Jensen" <alex@alexjensen.dk> wrote in message
 news:3ebe38cf$0$32467$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Som førstegangsejer af en Weber One-touch Gold (57 cm) har jeg investeret
 i
 > Matthew Drennan's store originale Weber-kogebog.
 >
 > Den er jeg umiddelbart meget glad for, men der er en ting der undrer mig.
 I
 > bogen står der, at hvis man f.eks. steger culottestege, så skal
 > stegetermometeret vise 71 grader (medium) før kædet tages af, hvorefter
 det
 > hviler i ca. 15 min. Jeg har flere andre steder læst (godt nok til alm.
 > ovn), at stegetermometeret skal vise omkring 62 grader før kødet tages af
 og
 > derefter hviler.
 >
 > Er der ikke stor stege-forskel på 71 og 62 grader og er der erfaringer
 her,
 > jeg kan trække på?
 >
 > Mvh
 >
 > AJ
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ib (12-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ib
 | 
 Dato :  12-05-03 15:54
 | 
 |  | 71 gr. fahrenheit er = ca. 21 gr Celsius - så det tror jeg ikke ;)
 Men rigtig nok at det sikkert ikke er en fejl (er ihvertfald det forkerte
 ord at bruge), for det er gennemgående i hele bogen.
 
 Så tror at Jan Bøgh's forklaring måske er noget af det nærmeste på sandheden
 :)
 
 Men anyway - helvede fryser til is før min steg bliver 71 gr i midten.....
 
 "BHR" <bentebenny@stofanet.dk> wrote in message
 news:3ebfb036$0$297$ba624c82@nntp05.dk.telia.net...
 > Det er nok Farenheigt
 > mvh
 > BEnny
 > "Alex Jensen" <alex@alexjensen.dk> wrote in message
 > news:3ebe38cf$0$32467$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > > Som førstegangsejer af en Weber One-touch Gold (57 cm) har jeg
 investeret
 > i
 > > Matthew Drennan's store originale Weber-kogebog.
 > >
 > > Den er jeg umiddelbart meget glad for, men der er en ting der undrer
 mig.
 > I
 > > bogen står der, at hvis man f.eks. steger culottestege, så skal
 > > stegetermometeret vise 71 grader (medium) før kædet tages af, hvorefter
 > det
 > > hviler i ca. 15 min. Jeg har flere andre steder læst (godt nok til alm.
 > > ovn), at stegetermometeret skal vise omkring 62 grader før kødet tages
 af
 > og
 > > derefter hviler.
 > >
 > > Er der ikke stor stege-forskel på 71 og 62 grader og er der erfaringer
 > her,
 > > jeg kan trække på?
 > >
 > > Mvh
 > >
 > > AJ
 > >
 > >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |