|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Sherry til madlavningen Fra : Coffea ramosa
 | 
 Dato :  23-05-03 16:40
 | 
 |  | 
 
            Nogen som bruger Sherry til madlavning? Vil gerne høre nogle forslag til
 madlavning som man kan putte sherry i.. Eller det kan måske puttes i alt for
 at give et ekstra pift? Måske jeg skal putte en sjat i min tomatsovs til
 spaghetti i aften?    Købte en flaske Delgado Zuleta, Amontillado, spansk sherry. Den sku være
 speciel egnet til madlavning.
            
             |  |  | 
  Felix (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Felix
 | 
 Dato :  23-05-03 19:34
 | 
 |  | On Fri, 23 May 2003 17:39:37 +0200, Coffea ramosa wrote:
 
 > Den sku være speciel egnet til madlavning.
 
 Din reklame duer ikke.
 
 Der er stor forskel på sherry, og typen vælges ud fra formålet
 (retten).
 
 m. v. h.
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (25-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  25-05-03 06:06
 | 
 |  | "Felix" <Felix@nowhere.com> wrote in message
 news:t4qscvoggfpsomng519gkv8deae5o2chlu@4ax.com...
 > On Fri, 23 May 2003 17:39:37 +0200, Coffea ramosa wrote:
 >
 > > Den sku være speciel egnet til madlavning.
 >
 > Din reklame duer ikke.
 >
 > Der er stor forskel på sherry, og typen vælges ud fra formålet
 > (retten).
 
 De tørre , fx Dry Sack og olorosa'erne har stærk hvidvinsagtig
 gennemtrængende smag
 Er den sød, er smagen baseret på sukker so man billigere kan tilsætte som
 stødt melis
 Selv en fin Bristol Cream har ikke gennemtrængende smag, dvs er for dyr til
 madlavning.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Pia J (24-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia J
 | 
 Dato :  24-05-03 10:02
 | 
 |  | 
 "Coffea ramosa" <no@mail.com> wrote in message
 news:balfbn$e72$1@news.net.uni-c.dk...
 > Nogen som bruger Sherry til madlavning? Vil gerne høre nogle forslag til
 
 Vi bruger selv en flaske dyr cognac, som havde stået uåbnet i skabet i
 årevis, til sovs. Til en god bøf smager det godt med en sovs af fx champs,
 løg, hvidløg, basilikum og cognac (+fløde eller mælk)
 
 Sherry, er det ikke noget man putter i forloren skilpadde?
 
 :Pia
 
 
 
 |  |  | 
  Bo Warming (24-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  24-05-03 17:18
 | 
 |  | "Pia J" <ngspam@ofir.dk> wrote in message
 news:3ecf34f4$0$251$bc7fd3c@news.sonofon.dk...
 >
 > "Coffea ramosa" <no@mail.com> wrote in message
 > news:balfbn$e72$1@news.net.uni-c.dk...
 > > Nogen som bruger Sherry til madlavning? Vil gerne høre nogle forslag til
 >
 > Vi bruger selv en flaske dyr cognac, som havde stået uåbnet i skabet i
 > årevis, til sovs. Til en god bøf smager det godt med en sovs af fx champs,
 > løg, hvidløg, basilikum og cognac (+fløde eller mælk)
 >
 > Sherry, er det ikke noget man putter i forloren skilpadde?
 Der er vist mere kraft i Madeira
 
 Cognac vil  nok give samme smag hvis den var glemt ÅBNET og derfor
 sprit-fattig, for meget sprit går alligevel tabt hvis retten koger og den
 fortyndes så denne ret smagssvage kompenent ikke bemærkes.
 
 Cointreau evt anden likør i flødeskum er ikke resourcespild - en lille
 mængde giver enorm smag.
 
 NoilyPrat er også økonomisk som krydderi i svagtsmagende sammenkogte retter
 fx med fisk
 
 At bruge dyr vin eller spirituosa i madlavning gør ingen forskel - også i
 cocktails er slavewhisky og discount vermouth helt nok
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mrs Krabappel (26-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mrs Krabappel
 | 
 Dato :  26-05-03 10:22
 | 
 |  | 
 
            "Coffea ramosa" <no@mail.com> wrote in message
 news:balfbn$e72$1@news.net.uni-c.dk...
 > Nogen som bruger Sherry til madlavning? Vil gerne høre nogle forslag til
 > madlavning som man kan putte sherry i..
 Sherry i pastasauce, madres de Dios!    Nej, der er mange rigtig gode SPANSKE opskrifter hvor sherry indgår. Prøv fx
 "Floyd on Spain" bare for at "komme i gang". En af de lækreste jeg kender er
 albondigas (små kødboller) som svømmer i en sauce af løg, hvidløg, tomat,
 sherry (et vinglas!), safran, og andre sjove ting. De spises som tapas (=med
 brød) eller på dansk maner som hovedret a la "boller i karry" dvs. med kogt
 ris.
 Eller den fantastiske fiskesuppe "Zarzuela de mariscos".
 Sandra "La Bailaora"
            
             |  |  | 
 |  |