|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hvor hulen er landbruget henne..... Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  10-06-03 13:34
 | 
 |  | Eller måske dets afsætningsråd, hvad ved jeg. Men man får den tanke at
 de ansvarlige for de tilgængelige landbrugsprodukter på det danske
 marked kun vågner når de skal have den fede hyre udbetalt.
 Og hvad kan så ophidse mig i den grad ?
 Jo, jeg har lige været Odense C rundt for at finde en Havarti- eller
 evt. Mariboost. To såkaldte specialforretninger hvor den
 ene havde een Havarti så bitter-ram, men ikke særligt lagret, som Arlas
 Malte fra den nye fabrik i trekantområdet ( pigerne på
 arbejdet opdagede det straks - fra den ene dag til den anden blev Malte
 så ramtsmagende at de skiftede ostemærke ). Ingen af dem havde en
 Maribo. " Danbo er synonym med ost i Danmark" som den ene undskyldte
 sig.....og det på trods af at udvalget af udenlandske ostetyper er/var
 større end af Danske.
 Føtex og Magasins "Mad og vin" - nej, ingen Havarti, ingen Maribo.
 Så jeg kom hjem med en velsmagende Norsk Jarlsberg.
 Og så lige for at sætte tingene lidt i perspektiv: I Aldi kan jeg få
 acceptable Tyske Havarti/Esrum/Gouda/Edammer til omkring
 2/3 af priserne på Danske oste.
 Det er sgu da godt gået, Danmark.....
 Og det er lige så med skinke: Skal man have noget der ligner
 menneskeføde (kogt eller speget), tager man den udenlandske.
 Pølser: Gøl og Houlberg over alt, skal man have kvalitet finder man et
 sted, de har Sønderjydsk - fik en pakke Højer
 kålpølser med hjem fra Magasin
 Puh, det lettede
 Mvh
 Ole
 
 
 
 |  |  | 
  Splinten (10-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Splinten
 | 
 Dato :  10-06-03 16:25
 | 
 |  | "Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
 news:wekFa.15229$Jp3.546385@news010.worldonline.dk...
 > Det er sgu da godt gået, Danmark.....
 > Og det er lige så med skinke: Skal man have noget der ligner
 > menneskeføde (kogt eller speget), tager man den udenlandske.
 > Pølser: Gøl og Houlberg over alt, skal man have kvalitet finder man et
 > sted, de har Sønderjydsk - fik en pakke Højer
 > kålpølser med hjem fra Magasin
 > Puh, det lettede
 > Mvh
 > Ole
 
 Hvor har du dog ret!
 Det er med Arla som med de danske slagterier, fussionerne har bragt
 produkternes kvalitet helt ned under gulvbradderne.
 
 splinten
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jette (10-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jette
 | 
 Dato :  10-06-03 22:34
 | 
 |  | 
 "Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
 news:wekFa.15229$Jp3.546385@news010.worldonline.dk...
 > Eller måske dets afsætningsråd, hvad ved jeg.
 
 Ja, bebrejd ikke landmændene. Bebrejd dem, der forarbejder
 landbrugsprodukterne.
 
 Jette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Frank Løkkegaard (10-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Frank Løkkegaard
 | 
 Dato :  10-06-03 23:21
 | 
 |  | "Jette" <jette.andersen@stofanet.dk> writes:
 >Ja, bebrejd ikke landmændene. Bebrejd dem, der forarbejder
 >landbrugsprodukterne.
 Hmm, det er jo på sæt og vis de samme. Det er fortsat landbruget selv der
 ejer slagterierne og mejerierne, også nu, hvor der er kommet nogle
 svenskere med i mejeridelen.
 Men det er sådan set ikke det værste. det værste er den ekstremt agressive
 fremfærd over for de meget få uafhængige producenter, eksempelvis Fanø
 Mejeri, der ikke måtte bruge Lurpak på smørret. Den samme adfærd har holdt
 uafhængige mejerier ude af de store supermarkeder.
 Resultatet er at vi får færre kvalitetsprodukter at vælge imellem og
 desværre også flere lavkvalitetsprodukter på hylder. Ost er et aldeles
 glimrene eksempel.
 På Arlas store fine nye ostemejeri i Taulov sker al osteproduktion i rør.
 Det er der sgutte mange gamle oste-mejerister, der vil nikke anerkendende
 til.
 
 --
 Frank Løkkegaard
 Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
 kostbare tapeter og billeder væggene.    Hermann Hesse
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |