|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hyldeblomst saft Fra : Anja
 | 
 Dato :  16-06-03 15:16
 | 
 |  | 
 
            Hej
 Er der ikke  venligt person som kan give mig en god opskrift på
 hyldeblomstsaft?
 Anja
 --
 Tjek www.holdum.dk  det kan være vi lige har det du mangler...
            
             |  |  | 
  netper (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : netper
 | 
 Dato :  16-06-03 15:32
 | 
 |  | 
 
            Hyldeblomstsaft (Svensk)
 60   hyldeblomstskærme  
 2  kg. sukker  
 3 1/2  l. kogende vand  
 4   økologiske citroner  
 60  g. citronsyre  
    
 
             De grønne stilke på blomsterne klippes væk, blomsterne
 rystes let for at komme af med smådyr, de må ikke skylles. Citronerne
 vaskes og skives tyndt. Hyldeblomster, citroner og sukker lægges i en
 stor plasticspand, porcelænsskål eller rustfri stålgryde. Vandet koges
 og citronsyren opløses. Hæld det over blomsterne og rør godt rundt. Et
 viskestykke el. lign. lægges over. Stilles køligt i 4-5 dage, der røres
 rundt ca. en gang om dagen. Saften sies igennem et klæde, og hældes på
 Atamonskyllede flasker med tætsluttende propper. 
 Serveres som saftevand til mad, eller som sommerdrink med danskvand
 eller hvidvin. Kan også anvendes til sorbet. 
 Tips:
 Hyldeblomster der vokser tæt på trafikerede områder skal ikke bruges.
 Grunden til at det er økologiske citroner der anbefales er, at det kan
 smages i saften hvis citronerne er srøjtet.
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Anja (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anja
 | 
 Dato :  16-06-03 15:39
 | 
 |  | 
 
            Super - tak skal du have
 Anja
 --
 Tjek www.holdum.dk  det kan være vi lige har det du mangler...
 "netper" <netper.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
 news:3eedd56a$0$48891$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Hyldeblomstsaft (Svensk)
 >
 > 60   hyldeblomstskærme
 > 2  kg. sukker
 > 3 1/2  l. kogende vand
 > 4   økologiske citroner
 > 60  g. citronsyre
 >
 >
 >             De grønne stilke på blomsterne klippes væk, blomsterne
 > rystes let for at komme af med smådyr, de må ikke skylles. Citronerne
 > vaskes og skives tyndt. Hyldeblomster, citroner og sukker lægges i en
 > stor plasticspand, porcelænsskål eller rustfri stålgryde. Vandet koges
 > og citronsyren opløses. Hæld det over blomsterne og rør godt rundt. Et
 > viskestykke el. lign. lægges over. Stilles køligt i 4-5 dage, der røres
 > rundt ca. en gang om dagen. Saften sies igennem et klæde, og hældes på
 > Atamonskyllede flasker med tætsluttende propper.
 >
 > Serveres som saftevand til mad, eller som sommerdrink med danskvand
 > eller hvidvin. Kan også anvendes til sorbet.
 >
 > Tips:
 >
 > Hyldeblomster der vokser tæt på trafikerede områder skal ikke bruges.
 > Grunden til at det er økologiske citroner der anbefales er, at det kan
 > smages i saften hvis citronerne er srøjtet.
 >
 > --
 > Leveret af:
 > http://www.kandu.dk/ > "Vejen til en hurtig løsning"
 >
            
             |  |  | 
  Bo Warming (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  16-06-03 17:05
 | 
 |  | > 60   hyldeblomstskærme
 > 2  kg. sukker
 > 3 1/2  l. kogende vand
 > 4   økologiske citroner
 > 60  g. citronsyre
 
 Sådan lavede min mor den
 Men ingen kan smage om man sjusker og bare bruger citronsyre, blomster og
 sukker
 og glemmer de øko eller ikke øko citroner
 Men behøver såmænd heller ikke konge, hvis man har rigelig med blomster (og
 det er jo sjovt at plukke)
 Råsyltet altså ikke-kogt er rigelig holdbar pga sukkeret - og har en lidt
 finere smag, syns jeg
 
 Jo mindre vand, jo mere holdbar. Flasker sprang for min mor,  pga gæring,
 men sukker er billigt og bruger du rigeligt og så fortynder 1:11  i løbet af
 vinteren, så sker der ikke den forsvinden af de fine smagsnuancer, som skete
 for min mor.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Madamme (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Madamme
 | 
 Dato :  16-06-03 20:08
 | 
 |  | 
 "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
 news:_2mHa.3429$RF3.3209@fe05.atl2.webusenet.com...
 > > 60   hyldeblomstskærme
 > > 2  kg. sukker
 > > 3 1/2  l. kogende vand
 > > 4   økologiske citroner
 > > 60  g. citronsyre
 >
 > Sådan lavede min mor den
 > Men ingen kan smage om man sjusker og bare bruger citronsyre, blomster og
 > sukker
 > og glemmer de øko eller ikke øko citroner
 > Men behøver såmænd heller ikke konge, hvis man har rigelig med blomster
 (og
 > det er jo sjovt at plukke)
 > Råsyltet altså ikke-kogt er rigelig holdbar pga sukkeret - og har en lidt
 > finere smag, syns jeg
 >
 > Jo mindre vand, jo mere holdbar. Flasker sprang for min mor,  pga gæring,
 > men sukker er billigt og bruger du rigeligt og så fortynder 1:11  i løbet
 af
 > vinteren, så sker der ikke den forsvinden af de fine smagsnuancer, som
 skete
 > for min mor.
 
 
 jeg spørger lige sikkert enormt dumt:
 kan det lade sig gøre at lave sukkerfri hyldeblomstdrik????
 
 Hilsen Madamme
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
    Inger Pedersen (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  16-06-03 20:14
 | 
 |  | 
 "Madamme" <Madamme@ofir.dk> skrev i en meddelelse  >
 
 > kan det lade sig gøre at lave sukkerfri hyldeblomstdrik????
 
 Ja, hvorfor ikke?
 Saften kan da bare fryses - så er det ikke nødvendigt med de store
 sukkermængder.
 Om man så bryder sig om smagen uden sukker og evt. med sødemidler i, er en
 anden sag.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
     Bo Warming (17-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  17-06-03 06:50
 | 
 |  | "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote in message
 news:bcl4ui$fet$1@sunsite.dk...
 >
 > "Madamme" <Madamme@ofir.dk> skrev i en meddelelse  >
 >
 > > kan det lade sig gøre at lave sukkerfri hyldeblomstdrik????
 >
 > Ja, hvorfor ikke?
 > Saften kan da bare fryses - så er det ikke nødvendigt med de store
 > sukkermængder.
 > Om man så bryder sig om smagen uden sukker og evt. med sødemidler i, er en
 > anden sag.
 
 I  Californien besøgte jeg - da kummefryserne var ny i hjem - en
 diabetiker-familie med egne bær i haven , og fryseren fuld af isterningstore
 emballager med mosede,  saccarinsødede  bær
 
 Når de sku ha saftevand, lod de en "smags-isterning" være en af
 isterningerne.
 
 
 
 
 |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  16-06-03 20:45
 | 
 |  | Madamme skrev:
 
 > Kan det lade sig gøre at lave sukkerfri hyldeblomstdrik?
 
 Jeg har tænkt det samme.  Og hvis jeg ellers kan få tid til at plukke
 blomster, har jeg osse tænkt mig at prøve med en sukkerfri blost.
 Citronsyren skulle gerne holde evt. bakterier nede, og Atamon burde
 kunne holde svampe borte.  Men jeg nøjes nu nok med en enkelt portion.
 
 Jeg har i øvrigt tænkt mig at bruge "Flydende SØD" eller "Huxol" til
 at søde med.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
     Rene' Hjorth (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  16-06-03 22:05
 | 
 |  | 
 
            [Klaus Alexander Seistrup | Mon, 16 Jun 2003 19:45:11 +0000 (UTC)]
 >Jeg har tænkt det samme.  Og hvis jeg ellers kan få tid til at plukke
 >blomster, har jeg osse tænkt mig at prøve med en sukkerfri blost.
 >Citronsyren skulle gerne holde evt. bakterier nede, og Atamon burde
 >kunne holde svampe borte.  Men jeg nøjes nu nok med en enkelt portion.
 Jeps, men sørg for at "overdosere" citronsyren og atamonen; sukker har
 jo også en konserverende effekt.
 Men... ellers FINDES der jo færdig sukkerfri hyldeblomstsaftevand (jeg
 snakker hér ikke FUN, da deres sukkerfri hyldeblomst er totalt kønsløs).
 >Jeg har i øvrigt tænkt mig at bruge "Flydende SØD" eller "Huxol" til
 >at søde med.
 Ahh, cyklamat :)  Prøv at overvej at også få lidt af "strø prdukterne"
 med for at få en kombinationssødning, da cyklamat i sig selv nemt kan
 blive bitter ved en lidt kraftigere sødme.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
      Klaus Alexander Seis~ (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  16-06-03 22:19
 | 
 |  | René Hjorth skrev:
 
 > Jeps, men sørg for at "overdosere" citronsyren og atamonen;
 > sukker har jo også en konserverende effekt.
 
 Alternativt kunne jeg autoklavere stadset.
 
 > Men... ellers FINDES der jo færdig sukkerfri hyldeblomstsaftevand
 
 Mon så ikke den er fyldt med aspartam?  Jeg har kun mødt én kunstigt
 sødet saft uden aspartam, og det er en [hundedyr] tranebærsaft sødet
 med Ace-K.
 
 > (jeg snakker hér ikke FUN, da deres sukkerfri hyldeblomst er
 >  totalt kønsløs).
 
 Og jeg er totalt færdig med Fun og andre drikke med aspartam.
 
 >> Jeg har i øvrigt tænkt mig at bruge "Flydende SØD" eller
 >> "Huxol" til at søde med.
 >
 > Ahh, cyklamat :)  Prøv at overvej at også få lidt af "strø
 > prdukterne" med for at få en kombinationssødning, da cyklamat
 > i sig selv nemt kan blive bitter ved en lidt kraftigere sødme.
 
 Både "Flydende SØD" og "Huxol" er en blanding af cyklamat og
 saccharin.  Ulempen ved Strø-produkterne (udover at mindst ét af
 produkterne er aspartam-baseret) er at det er bulk-sødestoffer
 med masser af maltodextrin (eller hvad det nu er for nogle
 fibre), og det hører jo ikke rigtigt hjemme i en drik.  Man kan
 ikke købe Ace-K opløst i vand, vel?
 
 Gad vide om det ville smage godt at søde hyldeblomstdrik med
 Stevia?  Jeg er blevet helt pjattet med smagen af Stevia i kaffe,
 og er ved at vænne mig til smagen af Stevia i havregrød.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
       LCO (16-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : LCO
 | 
 Dato :  16-06-03 22:54
 | 
 |  | > Alternativt kunne jeg autoklavere stadset.
 
 Gad vide om det vil holde al svamp væk. Jeg tænkte på om atamonen lagde sig
 på indersiden af glasset og derved virkede i længere tid? (Aner det ikke,
 bare en tanke før jeg slæber flasker med i lab....)
 
 
 LCO
 
 
 
 
 |  |  | 
        Bo Warming (17-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  17-06-03 06:45
 | 
 |  | "LCO" <lychri@hotmail.com> wrote in message news:bcle9s$h9s$1@sunsite.dk...
 > > Alternativt kunne jeg autoklavere stadset.
 >
 > Gad vide om det vil holde al svamp væk. Jeg tænkte på om atamonen lagde
 sig
 > på indersiden af glasset og derved virkede i længere tid? (Aner det ikke,
 > bare en tanke før jeg slæber flasker med i lab....)
 
 Min mor var enormt omhyggelig med atamon og hurtig forsegling efter flasker
 og henkogningsglas var påfyldt. Altid skete gæring og sprængning. Løsningen
 er MERE  SUKKER - det er hverken dyrt eller skadeligt. Kun industrien evner
 autoklavering.
 
 
 
 
 |  |  | 
        Klaus Alexander Seis~ (17-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  17-06-03 07:12
 | 
 |  | LCO skrev:
 
 >> Alternativt kunne jeg autoklavere stadset.
 >
 > Gad vide om det vil holde al svamp væk.
 
 Ja, hvis noget er autoklaveret [og har tætsluttende låg], bliver
 det ikke angrebet af svamp.  Man behøver da heller ikke at tilsætte
 konserveringsmiddel (forudsat at man bruger indholdet forholdsvis
 hurtigt efter anbrud).
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
       Rene' Hjorth (17-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  17-06-03 14:38
 | 
 |  | 
 
            [Klaus Alexander Seistrup | Mon, 16 Jun 2003 21:19:29 +0000 (UTC)]
 >Alternativt kunne jeg autoklavere stadset.
 Tror det ville spolere smagen :)
 >> Men... ellers FINDES der jo færdig sukkerfri hyldeblomstsaftevand
 >Mon så ikke den er fyldt med aspartam?
 Fyld og fyldt... Cervera: "Safterne er alle sødet med natriumcyklamat,
 acesulfam-kalium og aspartam"  (Heremedico)
 >Og jeg er totalt færdig med Fun og andre drikke med aspartam.
 Well, jeg sætter pris på FUN Light; selvom de fleste af drikkene dog
 smager for meget "generic - altså noget sødme noget frugtsyre og en
 anelse smag"
 >Både "Flydende SØD" og "Huxol" er en blanding af cyklamat og
 >saccharin.
 I know; men smagsmæssigt for du ca. 88% af sødmen fra cyklamat og resten
 fra saccharin.  Jeg hader smagen af saccharin
 >Ulempen ved Strø-produkterne (udover at mindst ét af
 >produkterne er aspartam-baseret) er at det er bulk-sødestoffer
 >med masser af maltodextrin (eller hvad det nu er for nogle
 >fibre), og det hører jo ikke rigtigt hjemme i en drik.
 Næh, (selvom det ikke gør då meget) - men enig, kostfribre hørerer ikke
 til i andre drikke end appelsinjuice.
 >ikke købe Ace-K opløst i vand, vel?
 Nope; højpotente sødemidler findes sjældent i konsumkøb.
 >Gad vide om det ville smage godt at søde hyldeblomstdrik med
 >Stevia?  Jeg er blevet helt pjattet med smagen af Stevia i kaffe,
 >og er ved at vænne mig til smagen af Stevia i havregrød.
 Igen... jeg HADER "Stevia" :)  Jeg er dog blevet ret fjollet med en
 kombination af cyklamat, acesulfam-K og aspartam - perfekt sødme :)
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
        Klaus Alexander Seis~ (20-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  20-06-03 06:37
 | 
 |  | René Hjorth skrev:
 
 >>> ellers FINDES der jo færdig sukkerfri hyldeblomstsaftevand
 >>
 >> Mon så ikke den er fyldt med aspartam?
 >
 > Fyld og fyldt... Cervera: "Safterne er alle sødet med natrium-
 > cyklamat, acesulfam-kalium og aspartam"
 
 Det var naturligvis en overdrivelse da jeg skrev "fyldt", pointen var
 at der er aspartam i safterne, og så skal jeg ikke nyde noget.
 
 >> Både "Flydende SØD" og "Huxol" er en blanding af cyklamat og
 >> saccharin.
 >
 > I know; men smagsmæssigt for du ca. 88% af sødmen fra cyklamat og
 > resten fra saccharin.  Jeg hader smagen af saccharin
 
 Ja, det smager osse afskyeligt.  Men som du selv har lært mig, så er
 smagen god nok bare man underdoserer.
 
 >> man kan ikke købe Ace-K opløst i vand, vel?
 >
 > Nope; højpotente sødemidler findes sjældent i konsumkøb.
 
 Højpotent eller ej, så burde det ikke være noget problem for industrien
 af sælge en passende fortynding af Acesulfam-K, som forbrugerne kan
 håndtere.  Men det er industrien åbenbart ikke interesseret i (noget
 lignende kan man jo iagttage med sucralose).
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
         Rene' Hjorth (20-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  20-06-03 13:23
 | 
 |  | 
 
            [Klaus Alexander Seistrup | Fri, 20 Jun 2003 05:37:20 +0000 (UTC)]
 >Ja, det smager osse afskyeligt.  Men som du selv har lært mig, så er
 >smagen god nok bare man underdoserer.
 Jeps, og heldigvis er det cyklamat der er den primære sødme i bl.a.
 Flydende SØD, så den anelse sakkarin der er, betyder ikke så meget.
 >Højpotent eller ej, så burde det ikke være noget problem for industrien
 >af sælge en passende fortynding af Acesulfam-K, som forbrugerne kan
 >håndtere.
 Nej, men markedet for flydende kunstige sødemidler er i forvejen meget
 begrænset, så det er nok ret lidt der markedsmæssigt er "plads til".
 >Men det er industrien åbenbart ikke interesseret i (noget
 >lignende kan man jo iagttage med sucralose).
 Ja, men du glemmer at cyklamat er langt mere populær (og tilladt) i
 Europa, hvorfor sucralose vinder langsommere indpas, og acesulfam-K nok
 ikke tiltrækker så meget interesse.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
          Klaus Alexander Seis~ (20-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  20-06-03 16:20
 | 
 |  | René Hjorth skrev:
 
 > Nej, men markedet for flydende kunstige sødemidler er i forvejen
 > meget begrænset, så det er nok ret lidt der markedsmæssigt er
 > "plads til".
 
 Det kan være at du har ret.
 
 >> Men det er industrien åbenbart ikke interesseret i (noget
 >> lignende kan man jo iagttage med sucralose).
 >
 > Ja, men du glemmer at cyklamat er langt mere populær (og tilladt) i
 > Europa, hvorfor sucralose vinder langsommere indpas, og acesulfam-K
 > nok ikke tiltrækker så meget interesse.
 
 Nej, det havde jeg ikke glemt - jeg tænkte på sucraloses manglende
 udbredelse (som rent stof, eller i vandig opløsning) i USA, på trods
 af at der er et stort marked derfor.  Men producenten er øjensynligt
 ikke interesseret i at udnytte salgspotentialet.
 
 Så længe vi har noget der hedder EU, er der nok lange udsigter til at
 sucralose bliver godkendt som sødemiddel herhjemme.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
           Rene' Hjorth (20-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  20-06-03 21:37
 | 
 |  | 
 
            [Klaus Alexander Seistrup | Fri, 20 Jun 2003 15:19:39 +0000 (UTC)]
 >Nej, det havde jeg ikke glemt - jeg tænkte på sucraloses manglende
 >udbredelse (som rent stof, eller i vandig opløsning) i USA, på trods
 >af at der er et stort marked derfor.  Men producenten er øjensynligt
 >ikke interesseret i at udnytte salgspotentialet.
 Jo, men sucralose har bedre konkurrencebetingelser i USA, hvor aspartam
 er dominerende og cyklamat forbudt.  I europa hvor cyklamat heldigvis er
 tilladt og langt mere udbredt, skal sucralose konkurrere med cyklamaten
 ligeså, noget jeg vurderer at den kan have lidt svært ved.
 Sucralose er måske "hype" og en god sødme, men fabelagtigt er det ikke -
 derudover er der flere konkurrenter til sucralose på vej i Europa, så
 jeg tror at de prøver at cementerer det marked de har en mulighed for at
 få (USA).
 >Så længe vi har noget der hedder EU, er der nok lange udsigter til at
 >sucralose bliver godkendt som sødemiddel herhjemme.
 Sludder - sucralose blev godkendt i EU for 3/4 år siden!  Der er blot
 endnu ikke nogle distributører der har ønsker at tage initiativet til
 lokal godkendelse og markedsføring.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
            Klaus Alexander Seis~ (22-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  22-06-03 22:22
 | 
 |  | René Hjorth skrev:
 
 > Sludder - sucralose blev godkendt i EU for 3/4 år siden!
 
 Har du evt. et link jeg kan læse videre på?
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
             Felix (22-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Felix
 | 
 Dato :  22-06-03 22:51
 | 
 |  | 
 
            On Sun, 22 Jun 2003 21:21:53 +0000 (UTC), Klaus Alexander
 Seistrup wrote:
 >Har du evt. et link jeg kan læse videre på?
 Hej  Klaus
 Her er der et link om Neotame, som *måske* kan interessere dig i
 sundhedens interesse (og andre, som måske har problemer med,
 eller lider af  phenylketonuri, Føllings sygdom):
 <http://www.sdu.dk/Nat/Chem/kemi_net/LostFast/Neotame.html> Der er på siden videre links til dybere fordybelse, hvis det har
 interesse.
 m. v. h.
            
             |  |  | 
              Klaus Alexander Seis~ (23-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  23-06-03 05:33
 | 
 |  |  |  |  | 
             Rene' Hjorth (22-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  22-06-03 23:06
 | 
 |  | 
 
            [Klaus Alexander Seistrup | Sun, 22 Jun 2003 21:21:53 +0000 (UTC)]
 >> Sludder - sucralose blev godkendt i EU for 3/4 år siden!
 >Har du evt. et link jeg kan læse videre på?
 Ikke helt, men her er hvad "Splenda" folkene skrev til mig i sin tid:
 "An application to permit the use of sucralose in the European Union
 (EU) was submitted.  In September 2000, the EUs Scientific Committee on
 Food (SCF) endorsed the safety of sucralose.  (A copy of the safety
 evaluation is available from the SCF website.)
 Following the safety endorsement, the long legislative process leading
 to the amendment of the EU Sweeteners Directive to add sucralose as a
 permitted sweetener began.  On July 11, 2002, the European Council
 adopted the amendment to the Sweeteners Directive.  (This document also
 is available on the EU website.)  Despite achievement of this milestone,
 there are still a number of steps before final approval will occur,
 which can take an additional 12-24 months.
 In the meantime, based on the September 2000 SCF safety endorsement,
 sucralose use has been permitted on an interim basis by the German and
 UK governments, under an exceptional approval provision of EU law.  In
 the coming months, we anticipate that additional exceptional approvals
 will be sought among other EU member states.    "
 På http://europa.eu.int  kan du følge forslagende og status mere nøje...
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
              Klaus Alexander Seis~ (23-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  23-06-03 05:35
 | 
 |  | René Hjorth citerede:
 
 > On July 11, 2002, the European Council adopted the amendment
 > to the Sweeteners Directive.
 
 Tak.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
       Frederiksen (17-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Frederiksen
 | 
 Dato :  17-06-03 21:24
 | 
 |  | > > Jeps, men sørg for at "overdosere" citronsyren og atamonen;
 > > sukker har jo også en konserverende effekt.
 >
 > Alternativt kunne jeg autoklavere stadset.
 
 Almindelig henkogning kan faktisk også bruges. Eller min ynglingsløsning:
 Fyld glasset/flasken 3/4, så der er rigeligt luft. Sørg for at flasken er
 varm, når den varme saft tilsættes, og luk så omgående til med patentprop.
 Det giver en "lukket" løsning, som kan holde i årevis. Kan dog være lidt
 problematisk med kold hyldeblomstsaft, der jo så skal varmes - måske ikke så
 god en idé til netop den slags saft.
 
 Mvh Maria - der bare spinder en ende over henkogningen glæder.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Anne Lindholt Ottose~ (18-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anne Lindholt Ottose~
 | 
 Dato :  18-06-03 16:24
 | 
 |  | "netper" <netper.news@kandu.dk> wrote in message
 news:3eedd56a$0$48891$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 
 > og citronsyren opløses. Hæld det over blomsterne og rør godt rundt. Et
 > viskestykke el. lign. lægges over. Stilles køligt i 4-5 dage, der røres
 
 Hvor køligt er "køligt" egentlig? For jeg har nemlig visse problemer med at
 afsætte hele ølkøleskabet til hyldeblomstsaftproduktion de næste dage, så
 jeg påtænker at lade det stå udenfor køleskabet i bryggerset, hvor der vel
 er omkring 20 grader - er det koldt nok?
 
 Eller skulle jeg starte med at have det stående i køleskabet og så sætte det
 udenfor i et døgnstid, mens køleskabet skal bruges til noget andet, og så
 sætte det ind igen?
 
 Men tør jo næsten ikke vente til lørdag med at indsamle - så er de jo
 nærmest afblomstret.
 
 /Anne
 
 
 
 
 |  |  | 
   Nette (18-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  18-06-03 19:45
 | 
 |  | 
 "Anne Lindholt Ottosen" skrev i en meddelelse
 news:3ef083f2$0$24684$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Hvor køligt er "køligt" egentlig? For jeg har nemlig visse problemer med
 at
 > afsætte hele ølkøleskabet til hyldeblomstsaftproduktion de næste dage, så
 > jeg påtænker at lade det stå udenfor køleskabet i bryggerset, hvor der vel
 > er omkring 20 grader - er det koldt nok?
 Sidste år lod jeg det for 10. gang eller sådan noget, stå i køkkenet på
 gulvet. Det begyndte det desværre at gære, så jeg tør ikke tage chancen
 mere,- her kommer det naboens køleskab, da hun er ude og rejse....
 > Men tør jo næsten ikke vente til lørdag med at indsamle - så er de jo
 > nærmest afblomstret.
 Naaa, mon ikke du kan finde et sted? Jeg skal i hvert fald først ud i
 weekenden   Nette
            
             |  |  | 
    Ole Larsen (18-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  18-06-03 20:06
 | 
 |  | 
 "Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3ef0b311$0$97170$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 >
 > Naaa, mon ikke du kan finde et sted? Jeg skal i hvert fald først ud i
 > weekenden   >
 > Nette
 Mit har stået i køleskab siden søndag. Opskriften:
 2Lvand+11/5 kg øko. rørsukker+2 spsk citronsyre+3 ikke overfladebehandlede
 citroner i fine skiver+Atamon(så gærer det ikke).......koges.
 En 5L gryde fyldt m. blomster ( stilke klippet af helt oppe under blomsterne
 (ikke
 skyllet)) til ca. 5 cm fra kanten, trykket sammen.
 Det kogende hældes over, låg på og i køleskab så snart det er lunkent.
 Blomsterne
 falder sammen så der er stadig ca. 5 cm. til overkant. Den er allerede ret
 kraftig, men
 står et par dage endnu.
 Mvh
 Ole
            
             |  |  | 
    Anne Lindholt Ottose~ (18-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anne Lindholt Ottose~
 | 
 Dato :  18-06-03 21:42
 | 
 |  | 
 "Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> wrote in message
 news:3ef0b311$0$97170$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Sidste år lod jeg det for 10. gang eller sådan noget, stå i køkkenet på
 > gulvet. Det begyndte det desværre at gære, så jeg tør ikke tage chancen
 > mere,- her kommer det naboens køleskab, da hun er ude og rejse....
 Av for en skam. Var det varmt på det tidspunkt sidste år?
 Nogen siger, at det bare er et spørgsmål om at hælde nok citronsyre i. Har
 det mon noget på sig?
 > > Men tør jo næsten ikke vente til lørdag med at indsamle - så er de jo
 > > nærmest afblomstret.
 > Naaa, mon ikke du kan finde et sted? Jeg skal i hvert fald først ud i
 > weekenden   Okay - jeg vover pelsen.    Tak for svar!
 /Anne
            
             |  |  | 
     Nette (19-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  19-06-03 10:10
 | 
 |  | 
 "Anne Lindholt Ottosen"  skrev i en meddelelse
 news:3ef0ce79$0$24661$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Av for en skam. Var det varmt på det tidspunkt sidste år?
 Jeg synes, det lyder underligt, hvis starten af juni sidste år var SÅ meget
 mere varm, end den var i de sidste ti år....
 Jeg synes ikke selv, den var speciel varm....Gjorde bare, hvad jeg
 plejede...   > Nogen siger, at det bare er et spørgsmål om at hælde nok citronsyre i. Har
 > det mon noget på sig?
 Måske, men jeg synes det er dumt at tage chancen, specielt, når det er ved
 at være sidste mulighed for at få blomster der ikke drysser for vildt   Nette
            
             |  |  | 
 |  |